Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Filistin'e Yardım Etmek İçin Lütfen Tıklayınız ..! 

Bu Bir Savaş Değil.. İsrail Terörü..!

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Mevzuat-Yönetmelik

Meslek lisesi mezunlarına kademe ilerlemesi??

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 2. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2
YazarMesaj
bogrt
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Meslek lisesi mezunlarına kademe ilerlemesi??    14 Arl 2007, 21:43Alıntıyla Cevap Gönder

ben de ortaokulda(anadolu lisesi) hazırlık okumuştum.tef mezunu olduğumdan 8/1 den başladım.
2.yılımda(8/2 iken) lisemden bi yazı aldım "hazırlık sınıfını başarıyla tamamlamıştır" diye. çalıştığım okulda idareye verdim, onlar da üst yazıyla mem'e göndermişler. 8/3 oldum.
ve tüm bunlar 1 haftanın içinde oldu.. Smile
rtyucel
Süper Üye
Süper Üye

Meslek lisesi mezunlarına kademe ilerlemesi??    14 Arl 2007, 22:14Alıntıyla Cevap Gönder

ya benim kafama takılan bir soru var ama bu konuda tatmin edici cevaplar alamadım mem'den.
simdi ortaokulum anadolu lisesi(1+3), lisem and. mes. lisesi bilg. bölümü(1+3) üni de TEF'de 1 Haz+ 4 sene normal. kademe ilerlemesi icin henuz basvurmadım ama bunların her biri icin mi veriliyor ilerleme yoksa hepsi icin toplam 1 kez mi veriliyor?

bu konuda bilgisi olan arkadasların degerli yorumlarını bekliyorum.
sedat01
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Meslek lisesi mezunlarına kademe ilerlemesi??    14 Arl 2007, 22:46Alıntıyla Cevap Gönder

rtyucel yazmış:
ya benim kafama takılan bir soru var ama bu konuda tatmin edici cevaplar alamadım mem'den.
simdi ortaokulum anadolu lisesi(1+3), lisem and. mes. lisesi bilg. bölümü(1+3) üni de TEF'de 1 Haz+ 4 sene normal. kademe ilerlemesi icin henuz basvurmadım ama bunların her biri icin mi veriliyor ilerleme yoksa hepsi icin toplam 1 kez mi veriliyor?

bu konuda bilgisi olan arkadasların degerli yorumlarını bekliyorum.

Üniversitede teknik eğitim mezunları 9/1 de değil ,8/1 den başlar .Yani 1 derece kazanarak başlar.Ancak liseyi 4 yıl okumuşsanız 1 kademe daha alırsınız. Yani liseyi 4 yıl okuyan teknik eğitim mezunu 8/1 den başlar okulu vasıtasıyla milli eğitime başvurur 1 kademe daha alır ve 8/2 olur.Normal edebiyat, matematik ,sınıf öğretmenliği mezunu biri göreve 9/1 den başlar.
rtyucel
Süper Üye
Süper Üye

Meslek lisesi mezunlarına kademe ilerlemesi??    14 Arl 2007, 23:01Alıntıyla Cevap Gönder

hocam sorumu tam açıklayamadım mı? bütün bu verilen kademe ilerlemeleri 1 sefere mahsus mu veriliyor yoksa her bir durum için ayrı ayrı mı veriliyor?

örneğin 8/1'den basladım tamam burada problem yok tef mezunu oldugum icin...
orta okulda hazırlık okudum +1
lisede and.mes.lis. okudum +1
universitede hazırlık vardı +1
toplam = +3 mü (7/1) yada sadece hepsine toptan +1 (8/2) mi oluyor?
bogrt
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Meslek lisesi mezunlarına kademe ilerlemesi??    15 Arl 2007, 2:32Alıntıyla Cevap Gönder

benim bildiğim kadarıyla;
hazırlık namıyla toptan 1 kademe(ortaokul-lise farketmiyor- üniversitedeki hazırlık geçerli değil sanırım),
bir de lisede mesleğinle ilgili bir bölüm okumuşsan 1 kademe daha.
yani mesela anadolu teknik lisesinin mesleğinle ilgili bölümünde okumuşsan zamanında, 2 kademe birden veriliyor, diye biliyorum.
SoNMeZ
Aktif Üye
Aktif Üye

Meslek lisesi mezunlarına kademe ilerlemesi??    17 Ekm 2008, 9:41Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar sadece diploma fotokopisi yereli mi? dilekçe de yazmak gerekiyormuş sanırım. yazrdımcı olabilir misiniz?
adebrum
Aktif Üye
Aktif Üye

Re: Meslek lisesi mezunlarına kademe ilerlemesi??    17 Ekm 2008, 15:14Alıntıyla Cevap Gönder

nemesis yazmış:
Meslek lisesi mezunlarına kademe ilerlemesi söz konusumudur. Yoksa aşağıdaki madde sadece liseyi 4 veya daha fazla yılda bitirenler için geçerlidir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 36 ncı maddesinin (A) bendinin 6 fıkrasının (b) alt bendinde "b) Ortaokul ve dengi, lise ve dengi okulların, normal öğrenim süresinden fazla olması halinde, başarılı her öğrenim yılı için bir kademe ilerlemesi uygulanır. Bunlardan teknik öğretim okulları mezunlarına, meslekleri ile ilgili görevlerde çalışmaları halinde ayrıca bir kademe ilerlemesi daha verilir." hükmü yer almaktadır.

Bu hüküm gereğince şu yorumlar çıkmaktadır...

Öncelikle lise öğrenimi herkesin bildiği üzere ülkemizde 3 yıldır. (Son değişiklik bu kanundan muaftır. Yani henüz 4 yıllık lise mezunu şuan için yoktur ve dolayısıyla 657 bağlı bir memurda yoktur. Bu uygulama bu sene geldiği için onu şimdilik düşünmemiz gerekir.) Dolayısıyla lise öğrenimini 3 yıldan fazla okuyanlar yani "normal öğrenim süresinden fazla olması halinde, başarılı her öğrenim yılı için bir kademe ilerlemesi uygulanır" hükmü gereğince her yıl için 1 kademe verilmesi gerekir. Örneğin;

Liseyi,
*Anadolu Meslek Lisesini (HAZIRLIK + 3 YIL) bitirenler bu bağlamda 1 KADEME alır....

*Teknik Liseyi( 4 YIL) bitirenler bu bağlamda 1 KADEME alır....

*Süper Liseyi (HAZIRLIK + 3 YIL) bitirenler bu bağlamda 1 KADEME alır....

*Anadolu Öğretmen Lisesini (HAZIRLIK + 3 YIL) bitirenler bu bağlamda 1 KADEME alır....

*Anadolu Lisesini (HAZIRLIK + 3 YIL) bitirenler bu bağlamda 1 KADEME alır....

***Anadolu Teknik Lisesi (HAZIRLIK +4 YIL) bitirenler bu bağlamda 2 KADEME alırlar....

Ayrıca 36 ncı maddesinin (A) bendinin 6 fıkrasının (b) alt bendinin ikinci cümlesi hükmü gereğince "Bunlardan teknik öğretim okulları mezunlarına, meslekleri ile ilgili görevlerde çalışmaları halinde ayrıca bir kademe ilerlemesi daha verilir." hükmü ise şu manaya gelmektedir. Ülkemizde bilindiği üzere TEKNİK ÖĞRETİM OKULLARI yani her türlü meslek ve teknik lisesi mezunları şayet kendi meslekleriyle ilgili bir görevde çalışıyorlarsa 1 kademe daha almaları gerekmektedir. Bu hüküm gereğince şu yorumlar çıkmaktadır.

*Örneğin, liseyi Anadolu Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümünü bitirip ve devamında Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar Kontrol Öğretmenliğini veya Eğitim Fakültesinin Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünü bitirip tekrar M.E.B'nda öğretmen olarak çalışanların 1 KADEME daha alması gerekmektedir.

*Örneğin, liseyi normal bir liseden bitirip ve devamında Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar Kontrol Öğretmenliğini veya Eğitim Fakültesinin Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünü bitirip tekrar M.E.B'nda öğretmen olarak çalışanların ise 1 KADEME daha almaması gerekir.

*Örneğin, liseyi Anadolu Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümünü bitirip ve devamında Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar Kontrol Öğretmenliğini veya Eğitim Fakültesinin Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünü bitirip tekrar M.E.B'nda öğretmen olarak çalışanların 1 KADEME daha alması gerekmektedir.

ben anadolu teknik lisesi(hz+4yıl)) ve teknik eğitim mezunuyum
evet arkadamın yazdığı doğru ama arkadaşımın heyecanlanmasına neden olan son madde gecen yıl benide heyacanlandırmıştı
mem lerde intibakla ile bir kitap var inceledim ve orada baksedilen son madde
Ayrıca 36 ncı maddesinin (A) bendinin 6 fıkrasının (b) alt bendinin ikinci cümlesi hükmü gereğince "Bunlardan teknik öğretim okulları mezunlarına, meslekleri ile ilgili görevlerde çalışmaları halinde ayrıca bir kademe ilerlemesi daha verilir."
maddesi sadece teknik hızmetler sınıfını kapsıyor, biz de eğitim öğretim sınıfı olduğumuz için ilgilendirmiyor. ama aramızda öğretmen dışın da teknik hizmetlerde çalışan arkadaşların takip etmeleri tavsiye edilir
teşekürler
herdem38
Aktif Üye
Aktif Üye

Meslek lisesi mezunlarına kademe ilerlemesi??    17 Ekm 2008, 15:38Alıntıyla Cevap Gönder

Çoğullu hocam senin bilgin vardır BÖTE mezunları 8/1 denmi başlıyorlar
Sponge Bob
Aktif Üye
Aktif Üye

Meslek lisesi mezunlarına kademe ilerlemesi??    17 Ekm 2008, 15:41Alıntıyla Cevap Gönder

8/1den başlamanın tek yolu Teknik Eğitim Fakültesi mezunu olmaktır arkadaşlar. Defalarca söylenmiş zaten...
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder2. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Mevzuat-Yönetmelik

Meslek lisesi mezunlarına kademe ilerlemesi??

page generation = 0.22660 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması Kritik IE7 güvenlik yaması (KB960714)