|
|
1. sayfa (Toplam 1 sayfa) |
|
| | Yazar | Mesaj |
|---|
neogulnawaz
Site Gezgini

| 98 Kurulu Beko Bilgisayarlı (FAZ I) Lab.'lara ADSL kurma! 27 Eyl 2007, 1:23 | |
| Benim laboratuarda Windows 98 kurulu bilgisayarlar var. FAZ I den kuruldu. Laboratuardaki switch'e Müdür Beyin odasındaki modemden bir kablo çektim (50 metre). Fakat bilgisayarlarda birçok ayar denememe rağmen çözüm bulamadım. En son bugün yaptım aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için:
1.Modemden gelen kabloyu switch'in 24. (24 lükse) yani en son portuna takıyoruz. (Buraya daha önce Router bağlı olabilir, Router'ı burdan çıkarın ve devre dışı bırakın. Çünkü Router KocNet bağlantısı için gerekliydi.)
2. 24. yani son portun yanında dönüşüm düğmesi vardır (PC yada Hub). Onu PC konumuna getirin.
Bilgisayarlardaki ayarlar (TCP-IP Özellikleri penceresini açın)
(Not: bu bilgisayarlarda 2 tane TCP-IP görünebilir, alttakinin özelliklerine giriyorsunuz)
(Not2: 192.168.1.1 modemin yerel IP'sidir. Modeme göre değişebilir. Genellikle budur.)
3. IP Ayarları Sekmesi:
192.168.1.101 (Not: 101'den başlayın sırayla gidin.101,102,...,115)
255.255.255.0
4.Ağ Geçidi Sekmesi:
192.168.1.1
5.DNS Sekmesi:
DNS Etkin
Ana Makine: server
DNS'ler: 192.168.1.1 ve
212.156.2.70
6.Bilgisayarı yeniden başlatın. İnşallah çalışıyor olması gerekir. | | |
|  | falsac
Site Gezgini

| 98 Kurulu Beko Bilgisayarlı (FAZ I) Lab.'lara ADSL kurma! 27 Eyl 2007, 2:12 | |
| | Bende geçen sene Faz1 de çalışmış labı adam etmiştim.Bence windows 98 e kesinlikle sabit ip vermeyin .bırakın kendisi alsın 98 biraz maçodur, kafasıına buyruk....(tecrübelerle sabittir...) | | |
|  | ghost

|
| 98 Kurulu Beko Bilgisayarlı (FAZ I) Lab.'lara ADSL kurma! 27 Eyl 2007, 8:02 | |
| neogulnawaz hocam sanırım sizin switch arızalı..Geçen sene bahsettiğiniz ortama yakın laboratuarım vardı.1. Faz ACER...Düz basılmış cat-5 kabloyu modemden 24 lük switche taktım.(Sanırım 5.port) sonrada oradan tüm okula dağıttım problem olmadı.Sabit ip alan tek makinede, kendi kullandığım öğretmen pc idi.Diğerleri DHCP kulanıyordu.Yinede bir şekilde hallolduysa ne mutlu, ama bu problemin genel olduğunu düşünmüyorum.
Bilgilendirmen için sağolasın | | |
|  | neogulnawaz
Site Gezgini

| 98 Kurulu Beko Bilgisayarlı (FAZ I) Lab.'lara ADSL kurma! 28 Eyl 2007, 22:41 | |
| ghost hocam senin dediğin gibi kabloyu 5,4,1,2 yani çoğuna takıp denedim ama olmadı. Nedeni switch'in arızası değil ama switch'in tarihi eser olması olabilir 24. port cat5 kabloyu dönüştürüyor. yeni switch'ler buna gerek duymuyor olabilir. neyse benim işim görüldü, şu an lab'da interneti güzel kullanabiliyoruz. ilgin için teşekkürler. | | |
|  |
| |
 | | 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) |
page generation = 0.58274 seconds, sql queries = 14
|
Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir. |
|
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır. |
|
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir. |
Bilişim Teknolojileri
E_OKUL
Eğitici Formatör Öğretmen
iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması
|