Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Filistin'e Yardım Etmek İçin Lütfen Tıklayınız ..! 

Bu Bir Savaş Değil.. İsrail Terörü..!

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Windows İşletim Sistemi

Salt Okunur nasıl devredışı bırakılır?

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
romeon
Yeni Üye
Yeni Üye

Salt Okunur nasıl devredışı bırakılır?    13 Ekm 2008, 20:59Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar bilgisayarımda asp çalışmaları yapıyorum.Bunun için iss kurulumu yaptım.Fakat hiçbir klasörden salt okunur özelliğini kaldıramıyorum.Klasöre sağ tıklıyorum.Salt okunur tik ini kaldırıyorum.Tamam dedikten sonra tekrar özellikler dediğimde yine salt okunur özelliğinin aktif olduğunu görüyorum.Bilisayarın d bölümünde de yine aynı sorunu yaşıyorum.Salt okunur özelliğini nasıl devredışı bırakacağım bilen arkadaşların yardımını bekliyorum.Bu arada kullandığım bilgisayar dizüstü.Dosya sistemi ntfs.
kaaka
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Salt Okunur nasıl devredışı bırakılır?    13 Ekm 2008, 21:07Alıntıyla Cevap Gönder

sağ tıkla özellikler menüsünden
romeon
Yeni Üye
Yeni Üye

Salt Okunur nasıl devredışı bırakılır?    13 Ekm 2008, 21:09Alıntıyla Cevap Gönder

tamam ben de öyle yapıyorum.Ama özellik yine aktif halde oluyor.
ertann83
Aktif Üye
Aktif Üye

Salt Okunur nasıl devredışı bırakılır?    13 Ekm 2008, 21:12Alıntıyla Cevap Gönder

hocam bilgisayarında virüs olabilir. Geçen sene benimde başıma gelmişti nod32 ile virüsü temizledim normale dönmüştü
romeon
Yeni Üye
Yeni Üye

Salt Okunur nasıl devredışı bırakılır?    13 Ekm 2008, 21:15Alıntıyla Cevap Gönder

Şu an bilgisayarımda nod32 yüklü ve bu sorun format attıktan hemen sonra oluştu.format atmadan önce sorunsuz kullanıyordum zaten.işletim sistemim vista.
alideniz2000
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Salt Okunur nasıl devredışı bırakılır?    13 Ekm 2008, 21:19Alıntıyla Cevap Gönder

1. Bu durum işletim sisteminin tasarımı gereğidir, Klasörün salt okunur olarak işaretlenmesi; klasör içerisindeki dosyaları değiştiremeyeceğiniz ya da yeni dosyalar kaydedemeyeceğiniz anlamına gelmez.
2. Buradaki salt okunur kutucuğunun işletim sistemi için anlamı; sadece klasörün özelleştirilmiş olduğunu göstermesidir. (view | customize this folder).
3. Programınızın klasör içerisindeki dosyaları değiştirememesinin ya da yeni dosya kaydedememesinin nedeni, programın işlemi yapmadan önce klasörün salt okunur özelliğini kontrol etmesidir.
4. Çözüm için işletim sisteminizin klasörün salt okunur özelliğine atadığı anlamı, sistem özelliğine taşıyabilirsiniz. Klasörünüz yine salt okunur görünebilir ancak programınız gerektiği şekilde çalışacaktır.
•Başlat | Çalıştır ‘ a tıklayın ve aç kutucuğuna “regedit” (tırnaklar olmadan) yazın. TAMAM a tıklayın.
•Açılan kayıt defteri düzenleyicisinde aşağıdaki dizine ilerleyin.
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Current Version\Explorer
•DUZEN menüsünden YENİ | DİZE DEĞERİ ni seçin (NEW |DWORD VALUE)
•Oluşan yeni dize değerinin adını aşağıdaki şekilde değiştirin ve değerini 1 olarak ayarlayın.
UseSystemForSystemFolder
•Kayıt defteri düzenleyicisinden çıkın
•Son olarak Salt okunur özelliğini Sistem özelliğine aktarmak istediğiniz klasör için; komut satırından attrib komutu kullanmalısınız.
Örnek: C:\TEST klasörü için
Başlat | Çalıştır ‘ a tıklayın ve aç kutucuğuna “cmd” (tırnaklar olmadan) yazın. TAMAM a tıklayın.
Attrib –r +s c:\TEST

(Ç)alıntıdır.
romeon
Yeni Üye
Yeni Üye

Salt Okunur nasıl devredışı bırakılır?    13 Ekm 2008, 21:41Alıntıyla Cevap Gönder

Hocam maalesef dediklerini aynen yaptım ama yine salt okunur yanındaki tik i kaldırıyorum uygula diyorum.tekrar özellikler dediğimde salt okunur özelliği yine aktif.veritabanına yazma izni vermem için bu özelliği mutlaka kaldırmam gerekli.
romeon
Yeni Üye
Yeni Üye

Salt Okunur nasıl devredışı bırakılır?    13 Ekm 2008, 21:48Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar yok mu başka fikri olan nasıl kaldırırız bu salt okunurluğu???? Crying or Very sad Crying or Very sad
ismailayyildiz
Aktif Üye
Aktif Üye

Salt Okunur nasıl devredışı bırakılır?    13 Ekm 2008, 21:52Alıntıyla Cevap Gönder

romeon yazmış:
Hocam maalesef dediklerini aynen yaptım ama yine salt okunur yanındaki tik i kaldırıyorum uygula diyorum.tekrar özellikler dediğimde salt okunur özelliği yine aktif.veritabanına yazma izni vermem için bu özelliği mutlaka kaldırmam gerekli.

salt okunur özelliğini kaldırmaktan ziyade "web paylaşımı" sekmesinden "bu klasörü paylaştır" özelliği verebildiniz mi? diğer çözüm de "Klasör Seçenekleri" nden Görünüm sekmesi içindeki "Basit Dosya Paylaşımını Kullan" daki onay işaretini kaldırıp tekrar ilgili dosyaya gidip güvenlik ayarlarından ayarlamaları yapmaktır.
eğer bu işelmde de başarılı olunamazsa Bilgisayarım'a sağ tıklayıp "Yönet" konsolundan da halledebilirsin.
Smile
romeon
Yeni Üye
Yeni Üye

Salt Okunur nasıl devredışı bırakılır?    13 Ekm 2008, 23:16Alıntıyla Cevap Gönder

işletim sistemi vista olduğu için klasör seçeneklerinde basit dosya paylaşımı yok.Ayrıca yönet konsolundan nasıl halledeceğim konusunu biraz daha açarsan sevinirim...
romeon
Yeni Üye
Yeni Üye

Salt Okunur nasıl devredışı bırakılır?    14 Ekm 2008, 15:34Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar bu sorunu nasıl çözeriz???
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Windows İşletim Sistemi

Salt Okunur nasıl devredışı bırakılır?

page generation = 0.34403 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması Kritik IE7 güvenlik yaması (KB960714)