|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
exelsior
Aktif Üye

| Okulllarda bilgisayar laboratuar ağı ve internet bağlantısı 29 May 2007, 18:13 | |
| | zaten öğrenci her an öğretmen bilgisayarının paylaşılan belgelerine ulaşabilir. İşte burda paylaşım kısıtlamasına güvenlik ayarlarıyla gidebilirsin. idare ile olan paylaşımlarını ve öğrenci paylaşımları için farklı kullanıcılar belirle. Zaten tüm labın kullanıcıları promega olduğundan iş kolay. | |
|
|
 |
exelsior
Aktif Üye

| Okulllarda bilgisayar laboratuar ağı ve internet bağlantısı 29 May 2007, 18:17 | |
|
 |
 |
ben dosya şifrelemeyi sormuştum aslında. yani bu yöntemle her bilgisayarda farklı şifre sormaz mı? |
çeşitli 3. parti dosya şifreleme programları var ama windows güvenliğinin kullanıolması daha sağlıklı olur. bu arada sadece paylaşım vermek için yarattığınız kullanıcıların yerel oturum açma yasağını vermeyi unutmayın.  | |
|
|
 |
cogullu
Moderatör

| Okulllarda bilgisayar laboratuar ağı ve internet bağlantısı 29 May 2007, 20:02 | |
|
 |
 |
zaten öğrenci her an öğretmen bilgisayarının paylaşılan belgelerine ulaşabilir. İşte burda paylaşım kısıtlamasına güvenlik ayarlarıyla gidebilirsin. idare ile olan paylaşımlarını ve öğrenci paylaşımları için farklı kullanıcılar belirle. Zaten tüm labın kullanıcıları promega olduğundan iş kolay. |
kimin hangi bilgisayarda hangi kullanıcı adıyla oturum açtığını bilmek ve hepsine ayrı ayrı ayar yapmak çok zor. benim istediğim şu win98de vardı şifreliyordun şifreyi bilen giriyordu ne kadar basitti şimdi bir sürü formalitesi var. şifreleme programları kurulu olmadıkları bilgisayarlarda hatalı çalışıyor malesef. | |
|
|
 |
talip01
Site Gezgini

| Okulllarda bilgisayar laboratuar ağı ve internet bağlantısı 03 Ağu 2007, 1:04 | |
| teknoloji geliştikçe daha da karmaşıklaşıyor arkadaşlar
yine de paylaşımlar için saolun... | |
|
|
 |
exelsior
Aktif Üye

| Okulllarda bilgisayar laboratuar ağı ve internet bağlantısı 02 Nis 2008, 12:48 | |
|
 |
 |
 |
 |
zaten öğrenci her an öğretmen bilgisayarının paylaşılan belgelerine ulaşabilir. İşte burda paylaşım kısıtlamasına güvenlik ayarlarıyla gidebilirsin. idare ile olan paylaşımlarını ve öğrenci paylaşımları için farklı kullanıcılar belirle. Zaten tüm labın kullanıcıları promega olduğundan iş kolay. |
kimin hangi bilgisayarda hangi kullanıcı adıyla oturum açtığını bilmek ve hepsine ayrı ayrı ayar yapmak çok zor. benim istediğim şu win98de vardı şifreliyordun şifreyi bilen giriyordu ne kadar basitti şimdi bir sürü formalitesi var. şifreleme programları kurulu olmadıkları bilgisayarlarda hatalı çalışıyor malesef. |
Benim bilgisayarlarda tek bir kullanıcı var, oda zaten kurulumdan gelen kullanıcı. Heröğrenci için bir kullanıcı açmayı denersek çok sayıda kullanıcı oluşturmamız lazım, üstelik bilgisayarlarda güvenlik kartı olduğundan ve her açılışta bilgisayar eski ayarlara döneceğinden dolayı öğrencilere kullancı oluşturmanın pek anlamı olmaz gibi geldi. PROMEGA kullanıcısı öğrenci bilgisayarlarında zaten tanımlı ve varsayıla, öğretmen bilgisayarındada. Basit dosya paylaşımını devre dışı bırakarak paylaşımlarda ayrıntılı izinler ayarlanarak istediğimiz sonucu alabiliriz. | |
|
|
 |
exelsior
Aktif Üye

| Okulllarda bilgisayar laboratuar ağı ve internet bağlantısı 13 Ekm 2008, 22:45 | |
|
 |
 |
valla ilginç bir yöntem denemek lazım ama anlamadığım şey adam direk idare swithchinden gelen kabloyu öğretmen bilgisayarına bağlamış, bu bilgisayardan da switche göndermiş nasıl yapmış ki bunu, heralde idareden gelen bir kabloyu ethernetin birine takmış diğer ethernetten de switche göndermiş pek kafama yatmadı ama olursa güzel olur. |
öğretmen bilgisayarlarında biri gigabit 2 tane ethernet kartı var. | |
|
|
 |
exelsior
Aktif Üye

| Okulllarda bilgisayar laboratuar ağı ve internet bağlantısı 13 Ekm 2008, 22:49 | |
|
 |
 |
bu yöntem güzel ama eksikleri var mesela ben öğrencinin öğretmen bilgisayarına bağlanmasını istiyorum ama bazı dosyalara ulaşmasını istemiyorum o zaman ne yapmak lazım? |
öğretmen bilgisayarında paylaşım verirken güvenlik kullanıcı izinlerinde everyone seçeneğini değilde mesela öğrencilere açacağınız paylaşımları promega kullanıcısına izinli paylştırırsanız sorun çözülür. | |
|
|
 |
|
|