Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Filistin'e Yardım Etmek İçin Lütfen Tıklayınız ..! 

Bu Bir Savaş Değil.. İsrail Terörü..!

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

Okulllarda bilgisayar laboratuar ağı ve internet bağlantısı

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 2. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2
YazarMesaj
exelsior
Aktif Üye
Aktif Üye

Okulllarda bilgisayar laboratuar ağı ve internet bağlantısı    29 May 2007, 18:13Alıntıyla Cevap Gönder

zaten öğrenci her an öğretmen bilgisayarının paylaşılan belgelerine ulaşabilir. İşte burda paylaşım kısıtlamasına güvenlik ayarlarıyla gidebilirsin. idare ile olan paylaşımlarını ve öğrenci paylaşımları için farklı kullanıcılar belirle. Zaten tüm labın kullanıcıları promega olduğundan iş kolay.
exelsior
Aktif Üye
Aktif Üye

Okulllarda bilgisayar laboratuar ağı ve internet bağlantısı    29 May 2007, 18:17Alıntıyla Cevap Gönder

cogullu yazmış:
ben dosya şifrelemeyi sormuştum aslında. yani bu yöntemle her bilgisayarda farklı şifre sormaz mı?

çeşitli 3. parti dosya şifreleme programları var ama windows güvenliğinin kullanıolması daha sağlıklı olur. bu arada sadece paylaşım vermek için yarattığınız kullanıcıların yerel oturum açma yasağını vermeyi unutmayın. Exclamation
cogullu
Moderatör
Moderatör

Okulllarda bilgisayar laboratuar ağı ve internet bağlantısı    29 May 2007, 20:02Alıntıyla Cevap Gönder

exelsior yazmış:
zaten öğrenci her an öğretmen bilgisayarının paylaşılan belgelerine ulaşabilir. İşte burda paylaşım kısıtlamasına güvenlik ayarlarıyla gidebilirsin. idare ile olan paylaşımlarını ve öğrenci paylaşımları için farklı kullanıcılar belirle. Zaten tüm labın kullanıcıları promega olduğundan iş kolay.

kimin hangi bilgisayarda hangi kullanıcı adıyla oturum açtığını bilmek ve hepsine ayrı ayrı ayar yapmak çok zor. benim istediğim şu win98de vardı şifreliyordun şifreyi bilen giriyordu ne kadar basitti şimdi bir sürü formalitesi var. Razz şifreleme programları kurulu olmadıkları bilgisayarlarda hatalı çalışıyor malesef.
talip01
Site Gezgini
Site Gezgini

Okulllarda bilgisayar laboratuar ağı ve internet bağlantısı    03 Ağu 2007, 1:04Alıntıyla Cevap Gönder

teknoloji geliştikçe daha da karmaşıklaşıyor arkadaşlar
yine de paylaşımlar için saolun...
exelsior
Aktif Üye
Aktif Üye

Okulllarda bilgisayar laboratuar ağı ve internet bağlantısı    02 Nis 2008, 12:48Alıntıyla Cevap Gönder

cogullu yazmış:
exelsior yazmış:

kimin hangi bilgisayarda hangi kullanıcı adıyla oturum açtığını bilmek ve hepsine ayrı ayrı ayar yapmak çok zor. benim istediğim şu win98de vardı şifreliyordun şifreyi bilen giriyordu ne kadar basitti şimdi bir sürü formalitesi var. Razz şifreleme programları kurulu olmadıkları bilgisayarlarda hatalı çalışıyor malesef.

Benim bilgisayarlarda tek bir kullanıcı var, oda zaten kurulumdan gelen kullanıcı. Heröğrenci için bir kullanıcı açmayı denersek çok sayıda kullanıcı oluşturmamız lazım, üstelik bilgisayarlarda güvenlik kartı olduğundan ve her açılışta bilgisayar eski ayarlara döneceğinden dolayı öğrencilere kullancı oluşturmanın pek anlamı olmaz gibi geldi. PROMEGA kullanıcısı öğrenci bilgisayarlarında zaten tanımlı ve varsayıla, öğretmen bilgisayarındada. Basit dosya paylaşımını devre dışı bırakarak paylaşımlarda ayrıntılı izinler ayarlanarak istediğimiz sonucu alabiliriz.
exelsior
Aktif Üye
Aktif Üye

Okulllarda bilgisayar laboratuar ağı ve internet bağlantısı    13 Ekm 2008, 22:45Alıntıyla Cevap Gönder

cogullu yazmış:
valla ilginç bir yöntem denemek lazım ama anlamadığım şey adam direk idare swithchinden gelen kabloyu öğretmen bilgisayarına bağlamış, bu bilgisayardan da switche göndermiş nasıl yapmış ki bunu, heralde idareden gelen bir kabloyu ethernetin birine takmış diğer ethernetten de switche göndermiş pek kafama yatmadı ama olursa güzel olur.

öğretmen bilgisayarlarında biri gigabit 2 tane ethernet kartı var.
exelsior
Aktif Üye
Aktif Üye

Okulllarda bilgisayar laboratuar ağı ve internet bağlantısı    13 Ekm 2008, 22:49Alıntıyla Cevap Gönder

cogullu yazmış:
bu yöntem güzel ama eksikleri var mesela ben öğrencinin öğretmen bilgisayarına bağlanmasını istiyorum ama bazı dosyalara ulaşmasını istemiyorum o zaman ne yapmak lazım?

öğretmen bilgisayarında paylaşım verirken güvenlik kullanıcı izinlerinde everyone seçeneğini değilde mesela öğrencilere açacağınız paylaşımları promega kullanıcısına izinli paylştırırsanız sorun çözülür.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder2. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

Okulllarda bilgisayar laboratuar ağı ve internet bağlantısı

page generation = 0.26273 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması Kritik IE7 güvenlik yaması (KB960714)