Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Filistin'e Yardım Etmek İçin Lütfen Tıklayınız ..! 

Bu Bir Savaş Değil.. İsrail Terörü..!

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Güncel Haberler ---> Bilişim Haberleri

42 Gb lık DVD

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
burhansenyuva
Aktif Üye
Aktif Üye

42 Gb lık DVD    02 Eyl 2008, 22:34Alıntıyla Cevap Gönder

Yanlıs Hatırlamıyor isem Cd lerin boyutu toplamda 80 GB idi.. Ancak Bu alanı yazbailen/ okuyabilen bir cihaz oluşturulamadı.. Hem de Cd nin o yazma hızına dayanabileceği de meçhul..

Aşağıda ki haberi internetten okudum. Arattırdım ama haberi bulamadım. Umarım benden önce yayınlanmamıştır..

Bilim adamları, CD ve DVD'lerin data kapasitelerini 9 kat artırmanın yolu bulundu.

Kuzey Japonya'daki Tohoku Üniversitesi'ndeki bilim adamları CD ve DVD'lerin data kapasitelerini 9 kat artırmanın yolunu buldular.

İddialara göre bu sonuca DVD'nin yüzeyindeki normalde düz olan "pit"lerin V şeklinde tasarlanmasıyla ulaşıldı. Araştırmacılara göre V şeklindeki "pit"ler DVD'lerin kapasitelerinin 42GB'a kadar yükselmesini sağlıyor.

Fakat bu teknoloji beraberinde iki problem getiriyor. Ne yazık ki bu süper diskleri günümüzde kullanılan CD/DVD sürücülerin okuması mümkün değil. Ayrıca bu teknoloji Blu-Ray disklere de uygulanamıyor.

ALINTIDIR
tE0
Aktif Üye
Aktif Üye

42 Gb lık DVD    02 Eyl 2008, 23:07Alıntıyla Cevap Gönder

Japonsa inanırım, adamlar kopmuş gidiyor...
realforever
Aktif Üye
Aktif Üye

42 Gb lık DVD    02 Eyl 2008, 23:29Alıntıyla Cevap Gönder

japonlar yapıyorsa kesinlikle doğrudur hocam Idea

hatta bir kaç gün sonra piyasaya sürerlerse hiç şaşırma Very Happy Very Happy
selocan32
Aktif Üye
Aktif Üye

42 Gb lık DVD    02 Eyl 2008, 23:48Alıntıyla Cevap Gönder

tE0 yazmış:
Japonsa inanırım, adamlar kopmuş gidiyor...

Katılıyorum. Adamlar çalışıyor. Çok mu zekiler peki? Bence hayır ama en azından hiç boş durmadan çalışıyorlar. Allah da veriyor. Çünkü en azından üzerine düşenleri yapıyorlar...
yusufhanseyis
Yeni Üye
Yeni Üye

42 Gb lık DVD    13 Ekm 2008, 13:51Alıntıyla Cevap Gönder

OLLALA SÜPER OLUR AMA FİYATI NE KADAR
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Güncel Haberler ---> Bilişim Haberleri

42 Gb lık DVD

page generation = 0.30736 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması Kritik IE7 güvenlik yaması (KB960714)