|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
hgirua
Yeni Üye

|
| Meslek Liseleri 16 Eyl 2008, 21:28 | |
| yapma gözünü seveyim, yeni evlendim. mutlaka tefli bir öğertmen arkadaşım atanacak. bende dolayısyla dışaradıa kalacam:( o kadar krediyi nasıl öderim  | |
|
|
 |
yuci81
Site Gezgini

| |
|
|
 |
hgirua
Yeni Üye

|
| Meslek Liseleri 17 Eyl 2008, 14:07 | |
| 5. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (**) . yazmış bunun altındada
(**) Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarına Atanamazlar. diye bir ibare var. Peki kardeşim beni neden atıyorsunuz Anadolu Teknik Lisesine, Anadolu Meslek Lisesine, Endüstri mEslek lisesine. bu adamlar ne yaptıklarınımı bilmiyor. Benimle aynı durumu yaşayan yokmu Allah aşkına bir tek benmiyim Anadolu liseleri sınavına giripde mağdur olan? | |
|
|
 |
davut58tr
Site Gezgini

|
| Meslek Liseleri 17 Eyl 2008, 19:26 | |
| Hocam Ben de Ticaret Meslek Lisesinde görev yapıyorum. TTOGM şöyle bir mail attım:
Ben Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü mezunuyum.26/03/2008 tarih ve 125 sayılı TTKK göre bu bölüm mezunları MEGEP çerçevesinde eğitim veren mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına atanamaz kararı var. Fakat ben 2003 yılında ilk atama ile bu tür bir okula atandım ve halen görev yapmaktayım. Sizden şu soruların yanıtını mail olarak istiyorum.
1- Ben bu okulda görev yapabilir miyim?
2- Görev yapabilirsem hangi derslere kaç saata kadar girebilirim? Ayrıca alan veya dal şefi olabilir miyim?
3-Görev yapamazsam şuan için ne yapmalıyım?
4-Maaş karşılığı 20 saat olarak hesapladılar bu doğru bir uygulama mı?
Cevap ise şu:
Genel Müdürlüğümüze bağlı okullarda görev yapıyorsanız maaş karşılğı 20 ek ders ücreti karşılığı 20+4 saat ücret almanız gerekir. Çünkü bize bağlı okullarda görev yapan tüm meslek dersleri öğretmenleri atölye ve laboratuvar öğretmeni olarak değerlendirilmektedir. Hangi okulda olduğnuzu belirtmemişsiniz onun için bir şey demiyorum.
Artık yorumu siz yapın. | |
|
|
 |
hgirua
Yeni Üye

|
| cevap 18 Eyl 2008, 17:12 | |
| | teşekkür ederim hocam. | |
|
|
 |
bilo
Aktif Üye

|
| Meslek Liseleri 18 Eyl 2008, 17:25 | |
| | hocam yazı göster bana ....bende mail attım olumsuz cevap aldımmm | |
|
|
 |
mygold
Aktif Üye

|
| Meslek Liseleri 18 Eyl 2008, 20:41 | |
| | arkadaşlar neyi tartışıyorsunuz acaba. ttkb kararında açıkça böte'ler için mesleki teknik öğretim kurumlarına atanamaz diyorsa bu esastır. buna uygun davranmayanlar yanlış yapıyor. umarım bu yanlıştan dönülür. böte'ler meslek liselerine atanmamalıdır. her fakültenin amacı farklıdır. meb bunu bir türlü ayıramadı. bundan sonra da fazla umudum yok. | |
|
|
 |
dilşah
Yeni Üye

|
| Meslek Liseleri 04 Ekm 2008, 23:21 | |
| | Bilgisayar ve üğretim teknolojileri mezunuyum.bir ilköğretim kurumunda kadrolu görev yapmaktayım.bu sene görevlendirmem kız meslek lisesine çıktı.ve orada şu an hiç tef mezunu yada bote mezunu bir öğretmen yok beni de web tasarımı bölümünün atelye derslerine ve ilaveten diğer sınıfların meslek lisesi derslerini verdiler.netic eitibariyle orada aldığım bu derslerin ücretini vermeyecekler gibi gözüküyor bu durumda ben orada bunca derse girmem saçma.beri tarafta yeni yönetmeliğe göre ihtiyaç durumunda bu derslere bote mezunlarının girebileceği yazıyor.ben bu işin içinden çıkamadım bilgisi olan varsa cevap veririse sevinirim. | |
|
|
 |
egunay
Seçkin Üye

Kayıt: 05 Tem 2007 Mesajlar: 438 Konum: Büyükçekmece - İst. |
| Meslek Liseleri 07 Ekm 2008, 12:13 | |
| BÖTE mezunları meslek liselerine atanamaz. Ancak meslek lisesinin Bilişim Teknolojileri alanının dersleri onların maaş karşılığı dersidir. Yani görevlendirme olarak bu dersler verilirse girmek zorundalar.
Saçma ama karardan çıkan sonuç bu. | |
|
|
 |
egunay
Seçkin Üye

Kayıt: 05 Tem 2007 Mesajlar: 438 Konum: Büyükçekmece - İst. |
| Meslek Liseleri 07 Ekm 2008, 12:48 | |
| Atama biçimlerimiz şöyle: İlk atama, il içi yer değiştirme ve il dışı yer değiştirme.
Her üç atama çeşidindede BÖTE liler meslek lilesine atanamadığı için, ilsis ekranında BÖTElilere meslek liseleri görünmüyordu. Yaklaşık 4-5 yıldır böyle.
Ancak Bilişim Teknolojileri alanında ilk defa anadolu liseleri için bir sınav yapıldı. Yapılan tercihlerde meslek liseleri BÖTEli arkadaşlara göründü. Arkadaşlarda tabiki tayin istediler.
Ancak şimdi bitakım sorunlar ortaya çıktığı görülmektedir. Eğer BÖTEli gittiği okulda tek öğretmense sorun çıkmaz. Çünkü ona ihtriyaç var. Ancak TEFli öğretmenlerinde olduğu büyük bir okula gittiyse problem çıkma ihtimali yüksek. MEB bu işide iyice karıştırmıştır.
Çözüm ise meslek liselerinde çalışacaklar ise, meslek liseleri dışında çalışabileceklerin atama alanlarının isimlerinin değiştirilmesindir. Bu çözümden sonra TEF liler sadece meslek liselerine, BÖTEler ise sadece düz lise ve iöo lara atanacaktır. Bu durumda Tef lilerin atanmasını oldukça zorlaşacaktır. | |
|
|
 |
|
|