|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
karaipkorsanı
Aktif Üye

|
| Connection Test Faile hata mesajı 29 Eyl 2008, 12:21 | |
| | Arkadaşlar yeni öğretim yılına girdik gireli okulda internete bağlanmakta çok güçlük çekiyorum.Sık sık "Connection Test Failed" hata mesajı ile karşılaşıyorum.Geçen yılda oluyordu bu sorun ama bu yılki kadar değildi,hattandır diye düşünüyordum.Ama bu sene internete giremez olduk.Sorun nerde arkadaşlar modemden kaynaklanabilir mi? Bayram dönüşü evdeki modemi çıkarıp okulda denemeyi düşünüyorum.Ayrıca okulda paralel telefon hattında arıza oluştu çalışmıyor.Bu paralel hattaki sorundan da kaynaklanabilir mi??Önerilerinizi acielen bekliyorum.. | |
|
|
 |
ayhangunes
Seçkin Üye

| Connection Test Faile hata mesajı 29 Eyl 2008, 12:25 | |
| Paralelden sonra mı modeme geliyor hat yoksa modemden sorna mı paralel oluyor. Eğer ilk söylediğim ise sık sık bağlantı kopması normal.
Modemide firmware güncellemesi yapsan daha iyi olur.
Hattın sağlıklı olmamasından da kaynaklanabilir. Modeme gelene kadar sürekli ek varsa sıkıntı yaratır. | |
|
|
 |
karaipkorsanı
Aktif Üye

|
| Connection Test Faile hata mesajı 29 Eyl 2008, 19:11 | |
| Modemden sonra paralel olması lazım hocam.Böyle bir sorunla karşılaşan başka arkadaşlar yokmu acaba  | |
|
|
 |
bilgisayarcım
Aktif Üye

| Connection Test Faile hata mesajı 29 Eyl 2008, 23:47 | |
| | modem zyxel mi. zyxel ile aynı problemi okulda bende çok yaşadım. başlarda telefon hattından kaynaklı olduğunu düşündüm ama modem değişiminde problem yaşamadım. | |
|
|
 |
lawlayer
Site Gezgini

|
| Connection Test Faile hata mesajı 30 Eyl 2008, 0:20 | |
| İlk tavsiyem modem im lan portundan tek pc ye direk baglantı ile bir süre testini yap... Tabi bu pc temizliğinden emin oldugun bir pc olmalı... Hatta kopma olmuyorsa ağını kontrol etmen gerekiyor bunu yapan bozuk ethernet kartları, yanlış basılmış kablolar,bozuk switchler, trojan vb virüslerde olabilir.... Tek pc ye rağmen kopmalar oluyorsa ikinci bir modemle testini yap aynı şekilde olumsuz sonuç alırsan telekoma hattını baktır, onlar zaten gelip sinyal seviyesinin ölçümünü yaparlar ve ona göre işlem yaparlar... Çünkü hat binaya dahil oluncaya kadar ek vs varsa problem çıkartabiliyor....
Kolay gelsin hocam.... | |
|
|
 |
samimi 75
Aktif Üye

|
| Connection Test Faile hata mesajı 07 Ekm 2008, 8:56 | |
| | Aynı sorun bende de var.Geçen yıl vardı,bu sene de olmaya başladı.Modem zeyxel 4 portlu.Portların 2 tanesi çalışmıyor.Acaba ben bu durumu arızayamı bildireceğim yoksa telekoma mı?Modem bilgisayar sınıfı kurulurken alındı.2 sene olmadı. Modemlerin garantisi var mı? | |
|
|
 |
ozkaan
Seçkin Üye

|
| Connection Test Faile hata mesajı 07 Ekm 2008, 9:11 | |
| aynı sorun çalıştığım iki okuldada vardı ..... modem xeykel bu sorun oluyor
değiştirince haloldu. | |
|
|
 |