|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
seyyah7989
Site Gezgini

|
| Müdür kablosuza geç dedi de...... 06 Ekm 2008, 17:26 | |
| http://www.telekomadsl.com/default.aspx?pageID=18&PID=992
D-Link DWL-2100AP Kablosuz Access Point ortalama 100~120 YTL
Sayın hocam okulumuz 3 katlı orta kata acces point birinci kat telekomun zxyel 4 portlu wireless destekli modem kurlu Acces pointi ikinci kata kurduk
. Okulda Dizüstü masaüstü okulun toplan 42 tane pc var. masa üstü olanlar kablo ile dizüstü olanlar kablosuz bağlanıyor.
Acces point ikinci ve ücüncü kata hakim. birinci kata ZXYEL modemin wireless hakim. Hatta ikinci katın çoğu yerinde canın hangi wireless isterse ondan bağlan.
Kablasuz iki ağada ayrı ayrı 13 haneli şifrelerini verdim ki Bahçeden izinsiz kullanım olmasın. Ben illede masaüstü pc leride kablosuz bağlayacağım dersen usb girişli D-LINK
firmasının aparatları var.Kanaatimce gerek yok derim
Geçen seneden buyana stabil çalışıyor. Problem yok  | |
|
|
 |
fatihpc
Tecrübeli Üye

| Müdür kablosuza geç dedi de...... 06 Ekm 2008, 17:37 | |
|
 |
 |
http://www.telekomadsl.com/default.aspx?pageID=18&PID=992
D-Link DWL-2100AP Kablosuz Access Point ortalama 100~120 YTL
Sayın hocam okulumuz 3 katlı orta kata acces point birinci kat telekomun zxyel 4 portlu wireless destekli modem kurlu Acces pointi ikinci kata kurduk
. Okulda Dizüstü masaüstü okulun toplan 42 tane pc var. masa üstü olanlar kablo ile dizüstü olanlar kablosuz bağlanıyor.
Acces point ikinci ve ücüncü kata hakim. birinci kata ZXYEL modemin wireless hakim. Hatta ikinci katın çoğu yerinde canın hangi wireless isterse ondan bağlan.
Kablasuz iki ağada ayrı ayrı 13 haneli şifrelerini verdim ki Bahçeden izinsiz kullanım olmasın. Ben illede masaüstü pc leride kablosuz bağlayacağım dersen usb girişli D-LINK
firmasının aparatları var.Kanaatimce gerek yok derim
Geçen seneden buyana stabil çalışıyor. Problem yok  |
Hocam bizdede 3 katlı şimdi ben anladığımı anlatayım sizde okey verin
1. kata kablosuz modem alıyorum.
2. kata ise linkini verdiğiniz access point alıyorum.
Bütün binada kablosuz olmuş oluyor.Diğer masaüstülerde usb adaptörle modeme yada acess pointe bağlanabiliyor.Dizüstülerde aynı şekilde.
Bu access point sinyali güçlendirip mi dağıtıyor yoksa geldiği gibi mi dağıtıyor.Sonuçta modemin duracağı yer biraz sapa acces pointe kadar sinyal zayıflayabilir.
İkincisi access pointe girip ayar mı yapıyoruz şu modemin kablosuzuna bağlan diye yoksa o kafasına göre mi davranıyor. | |
|
|
 |
skipper_forum
Seçkin Üye

Kayıt: 24 Şub 2007 Mesajlar: 475 Konum: Bursa --> İstanbul |
| Müdür kablosuza geç dedi de...... 06 Ekm 2008, 18:04 | |
| | aynen hocam bulsun birini yapsınlar | |
|
|
 |
hasan
Tecrübeli Üye

|
| Müdür kablosuza geç dedi de...... 06 Ekm 2008, 19:01 | |
| | Brim maliyet ne kadar? Fiyat bilgisi olan var mı? | |
|
|
 |
TeChNicK
Site Gezgini

| Müdür kablosuza geç dedi de...... 06 Ekm 2008, 19:45 | |
| Airties Mesh yapısı ile 7 AP'ye kadar destek sağlar. 1 Airties Kablosuz Modem, her kata da bir AP koyuldu mu sorununuz hallolur tabi makinalara da birer USB Dongle almalısınız yoksa. Airties yerli firma teknik destek konusunda çok iyidirler sizinle beraber bile kurabilirler,üniversitedeyken ana bayisi olan bir firmada çalışıyordum, eğitimlerine de katıldım her şeye ne kadar duyarlı davrandıklarına yakından şahit oldum. Yani kısacası kurulumda destek probleminiz olmaz takıldığınız yerde bir telefon uzağınızda olacaklardır.
Kolay gelsin hocam. | |
|
|
 |
ahmet58
Yeni Üye

|
| Müdür kablosuza geç dedi de...... 06 Ekm 2008, 20:00 | |
| kablosuza hiç bulaşma
zyxel 661 hw ve zyxel 570 access point, usb adaptör ile lab içinde bile randıman alamadık.
kesintiler oluyor. kablosuzlar kablolulara göre yavaş.
usb adaptör yerine antenli kullanırsan bilmem.
dizüstünde sorun olmuyor.
birde modemin antenini daha güçlü olanıyla değiştirmen lazım. | |
|
|
 |
masterkartall
Site Gezgini

Kayıt: 07 Eyl 2008 Mesajlar: 51 Konum: İstanbul - Pendik |
| Müdür kablosuza geç dedi de...... 06 Ekm 2008, 20:12 | |
| | Bence de hoca hiç girişme işe sonra yarı yolda kalınca laf ederler bir de. | |
|
|
 |
alideniz2000
Seçkin Üye

Kayıt: 27 Nis 2008 Mesajlar: 782 Konum: karşıyaka / izmir |
| Müdür kablosuza geç dedi de...... 06 Ekm 2008, 20:21 | |
| seyyah7989 ve TeChNicK,
arkadaşlara tamamen katılıyorum.
sitede yeni olmalarına rağmen gerekli yanıtları vermişler.
deneyimli oldukları belli.
ek olarak; dene, yanıl ve asla yenilme, yılma derim. | |
|
|
 |
karinca_52
Süper Üye

| Müdür kablosuza geç dedi de...... 06 Ekm 2008, 20:22 | |
| | laptop kullanıldıktan sonra sıkıntı olmaz...... kablosuz kullanılabilir.... | |
|
|
 |
wswswq
Seçkin Üye

| Müdür kablosuza geç dedi de...... 06 Ekm 2008, 20:28 | |
| | Biz airties ve modem ve airties acsess point kullanıyoruz. acsess point kablosuz pc den aldığı istekleri modeme aktarıyor, bişey yapmanıza gerek yok. poblem olursa özele mesaj atın. | |
|
|
 |
seyyah7989
Site Gezgini

|
| Müdür kablosuza geç dedi de...... 07 Ekm 2008, 16:56 | |
|
 |
 |
1. kata kablosuz modem alıyorum.
2. kata ise linkini verdiğiniz access point alıyorum.
Bütün binada kablosuz olmuş oluyor.Diğer masaüstülerde usb adaptörle modeme yada acess pointe bağlanabiliyor.Dizüstülerde aynı şekilde.
Bu access point sinyali güçlendirip mi dağıtıyor yoksa geldiği gibi mi dağıtıyor.Sonuçta modemin duracağı yer biraz sapa acces pointe kadar sinyal zayıflayabilir.
İkincisi access pointe girip ayar mı yapıyoruz şu modemin kablosuzuna bağlan diye yoksa o kafasına göre mi davranıyor. |
Sayın fatihpc arkadaşım;
Birincisi sizde takdir edersinizki kablolu bağlantının yerini hiçbir kablosuz bağlantıya tercih etmem. Sizede bu eksende düşünmenizi tavsiye ederim.
Ama sınıflarda öğretmenlerin dizüstü pc kullanmak istemeleri veya müfettisler gibi okula gelen misafir v.b. yanlarında getirdikleri dizüstü pc internete bağlanmak istemeleri kablosuz bağlantıyıda vazgeçilmez yapıyor.
Biz Acces Pointe sinyali kablosuz değil ikinci katta bulunan 24' lü switch den cat5 kağ kablosu çekerek aldik. (İnternet sinyalini kablosuzda alıp yine kaplosuz dağıtım yaptığı kitapcığında yazıyor ama denemedim.)
Acces Point aldığı kablolu sinyali wireless yayın olarak dağıtıyor.
Bu da ikinci ve ücüncü kata yeterli oluyor.
Şu an kitapcığı yanımda değil ama aynen normal modemler girer gibi (192.168.1.1) kitapcığında yazılı olan IP adres satırına yazarak girip giriş şifresi yayın şifresi vs birçok ayarı burdan yapabilirsiniz.
Şunuda belirteyim Acces Pointi ikinci katta ortalama bir yere kurmanız lazım yoksa az sağa kurarsanız binanın sol ucu sinyalı görmez veya zor alır az sola kurarsanız binanın bu sefer sağı sinyalı almaz. Kısaca birkaç deneme ile yapılacak bir iş.
Son sorunuza gelince kablosuz desteği olan modemin kablosuz ağına "okul1" ismini verip bağlantı şifresi verdim. Acces Pointin yukarıdaki belirtiğim şekilde adres satırından girip aynı modem gibi bu sefer "okul2" ismini verdim. Dizüstü ile binanın ortalarında bir yerde durup Kablosuz ağları tarattığım zaman "okul1" ve "okul2" ağlarını buluyor. İstediğine bağlanabiliyorsun.
Son olarak (benim şahsi fikrimdir) kablolu ağı internet bağlantısı ve iletişilmde ana unsur olarak belirlemeni kablosuz yapılandırmayıda yardımcı unsur olarak belirlemeni tavsiye ederim. (acizane) | |
|
|
 |
cteach
Site Gezgini

|
| Müdür kablosuza geç dedi de...... 07 Ekm 2008, 23:06 | |
| | hocam labarutuvar için çok gereksiz...boşuına masraf yapılmış olur.bir tane normal modem al..zaten hub falan avrdır...daha sağlıklı olur...hem lab a koyduğunda mesafeden dolayı müdürün yada diğer öğretmenlerin kullanması imkansızlaşabilir... | |
|
|
 |
|
|