|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
TeChNicK
Site Gezgini

| yanlışlıkla bilgisayarı parola verdim ve bilgisayarı açamıyorum acil yardım 02 Ekm 2008, 15:08 | |
| asya123 bu bayram günü sorununu açık yazmayarak kaç kişiye değişik değişik cevaplar verdirdin. Hepsine bir teşekkür edersin artık. Aşağıya yazdıklarımı burayı google'dan bulan bir kullanıcı olduğunu düşünerek yazdım. Bir öğretmenseniz kusuruma bakmayın lütfen.
1) Hiç sanmıyorum ama klasör şifremeden bahsediyorsun çünkü yine de şifreyi BIOS'a Verdiysen; Bilgisayarın kasasını aç BIOS Pilini (25 Kuruş boyutlarında Bir Pil) bul ve çıkart. İletken bir alet ile tornavida vs ile pil yuvasındaki uçları kısa devre yaptır ve 1 dakika civarı bekle. Sonra pili tak ve PC'yi aç.
2) Şifreyi Windows'a verdiysen ki BIOS'tan daha büyük bir ihtimal. Arkadaşların dediği gibi eğer bilgisayarın kurulurken Administrator şifresi verilmediyse açılışta F8 ya da normal açılışta CTRL+Alt+Del tuş kombinasyonu ile Administrator erişimiyle kullanıcı hesaplarını şifre verdiğin ekrandan eski haline getirebilirsin.
3) Administrator hesabına giriş yapamıyorsan yani PC'yi kuran şahıs biraz akıllı ve bilgili çıkıp Admin hesabına şifre vermiş ise google'a ERD Commander, Hiren Boot CD ya da Get Data Back yazıp nasıl çalıştırıldıkları ve kullanıldıklarını okuduktan sonra indirip arkadaşının bilgisayarında bir CD'ye yazıp, bu kurtarma ve şifre kırma yazılımlarını kullabilirsin. Çok zor gelirse ve kurtarılacak pek birşey yoksa hepsini boşver bas formatı.
4) Dosya şifreleyeyim derken nasıl Windows'a şifre koydun garip, Folder Lock gibi klasör şifreleyen third party programlar ile uğraşmıyordun herhalde.
5) Hala çözüm üretemediysen en yakın servise götür, ver parasını sen değil onlar uğraşsınlar. Bayram harçlığı olur onlara da. 
En son TeChNicK tarafından 03 Ekm 2008, 13:14 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi | |
|
|
 |
asya123
Yeni Üye

|
| yanlışlıkla bilgisayarı parola verdim ve bilgisayarı açamıyorum acil yardım 03 Ekm 2008, 11:05 | |
| cevaplarınız için çok teşekkür ederim umarım açılır çokkkkkkkkkkkkkk teşekkürlerrrrrrrrr  | |
|
|
 |
alpozturk2002
Aktif Üye

|
| yanlışlıkla bilgisayarı parola verdim ve bilgisayarı açamıyorum acil yardım 03 Ekm 2008, 12:37 | |
| Eğer BIOS dan şifre koyduysan KASA yı aç. CLEAR BIOS ya da CLEAR CMOS isminde bir jumper olacak. Bunu çıkar pc aç kapa. sonra tak. BIOS pilini çıkarmak çözüm olmaz çoğu zaman. Eğer XP ye koyduysan XP şifresini kıran yazılımlar var. Araştır | |
|
|
 |
SHİFT_DEL
Aktif Üye

| yanlışlıkla bilgisayarı parola verdim ve bilgisayarı açamıyorum acil yardım 03 Ekm 2008, 13:45 | |
| | Acaba arkadaşımız sorunu çözdümü..??? | |
|
|
 |
hemenyardim
Seçkin Üye

|
| yanlışlıkla bilgisayarı parola verdim ve bilgisayarı açamıyorum acil yardım 03 Ekm 2008, 23:12 | |
| | Bende merak ediyorum sorununu çözüp çözemediğini. Umarım sonucu yazar. Sorununu yazamamıştı ama belki de çözümünü yazabilir. | |
|
|
 |
SHİFT_DEL
Aktif Üye

| yanlışlıkla bilgisayarı parola verdim ve bilgisayarı açamıyorum acil yardım 03 Ekm 2008, 23:29 | |
| | Evet tam açık olmadığı için birkaç ihtimal üzerinde farklı çözümler üretmeye çalıştık.. Ama elbet sorunu halletmiştir... | |
|
|
 |
vikvik
Aktif Üye

|
| yanlışlıkla bilgisayarı parola verdim ve bilgisayarı açamıyorum acil yardım 25 Ekm 2008, 16:55 | |
| | aynı sorun bendede vardı teşekkürler | |
|
|
 |
alideniz2000
Seçkin Üye

Kayıt: 27 Nis 2008 Mesajlar: 784 Konum: karşıyaka / izmir |
| yanlışlıkla bilgisayarı parola verdim ve bilgisayarı açamıyorum acil yardım 25 Ekm 2008, 17:14 | |
| sorun tam olarak anlaşılmıyor.
sorun nerde?
bios şifresii mi?
admin şifresi mi? | |
|
|
 |
|
|