Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Yazılım Genel

yanlışlıkla bilgisayarı parola verdim ve bilgisayarı açamıyorum acil yardım

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 2. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2
YazarMesaj
TeChNicK
Site Gezgini
Site Gezgini

yanlışlıkla bilgisayarı parola verdim ve bilgisayarı açamıyorum acil yardım    02 Ekm 2008, 15:08Alıntıyla Cevap Gönder

asya123 bu bayram günü sorununu açık yazmayarak kaç kişiye değişik değişik cevaplar verdirdin. Hepsine bir teşekkür edersin artık. Very Happy Aşağıya yazdıklarımı burayı google'dan bulan bir kullanıcı olduğunu düşünerek yazdım. Bir öğretmenseniz kusuruma bakmayın lütfen.

1) Hiç sanmıyorum ama klasör şifremeden bahsediyorsun çünkü yine de şifreyi BIOS'a Verdiysen; Bilgisayarın kasasını aç BIOS Pilini (25 Kuruş boyutlarında Bir Pil) bul ve çıkart. İletken bir alet ile tornavida vs ile pil yuvasındaki uçları kısa devre yaptır ve 1 dakika civarı bekle. Sonra pili tak ve PC'yi aç.

2) Şifreyi Windows'a verdiysen ki BIOS'tan daha büyük bir ihtimal. Arkadaşların dediği gibi eğer bilgisayarın kurulurken Administrator şifresi verilmediyse açılışta F8 ya da normal açılışta CTRL+Alt+Del tuş kombinasyonu ile Administrator erişimiyle kullanıcı hesaplarını şifre verdiğin ekrandan eski haline getirebilirsin.

3) Administrator hesabına giriş yapamıyorsan yani PC'yi kuran şahıs biraz akıllı ve bilgili çıkıp Admin hesabına şifre vermiş ise google'a ERD Commander, Hiren Boot CD ya da Get Data Back yazıp nasıl çalıştırıldıkları ve kullanıldıklarını okuduktan sonra indirip arkadaşının bilgisayarında bir CD'ye yazıp, bu kurtarma ve şifre kırma yazılımlarını kullabilirsin. Çok zor gelirse ve kurtarılacak pek birşey yoksa hepsini boşver bas formatı.

4) Dosya şifreleyeyim derken nasıl Windows'a şifre koydun garip, Folder Lock gibi klasör şifreleyen third party programlar ile uğraşmıyordun herhalde.

5) Hala çözüm üretemediysen en yakın servise götür, ver parasını sen değil onlar uğraşsınlar. Bayram harçlığı olur onlara da. Smile

En son TeChNicK tarafından 03 Ekm 2008, 13:14 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
asya123
Yeni Üye
Yeni Üye

yanlışlıkla bilgisayarı parola verdim ve bilgisayarı açamıyorum acil yardım    03 Ekm 2008, 11:05Alıntıyla Cevap Gönder

Very Happy Very Happy cevaplarınız için çok teşekkür ederim umarım açılır çokkkkkkkkkkkkkk teşekkürlerrrrrrrrr Laughing Rolling Eyes +1
alpozturk2002
Aktif Üye
Aktif Üye

yanlışlıkla bilgisayarı parola verdim ve bilgisayarı açamıyorum acil yardım    03 Ekm 2008, 12:37Alıntıyla Cevap Gönder

Eğer BIOS dan şifre koyduysan KASA yı aç. CLEAR BIOS ya da CLEAR CMOS isminde bir jumper olacak. Bunu çıkar pc aç kapa. sonra tak. BIOS pilini çıkarmak çözüm olmaz çoğu zaman. Eğer XP ye koyduysan XP şifresini kıran yazılımlar var. AraştırSmile
SHİFT_DEL
Aktif Üye
Aktif Üye

yanlışlıkla bilgisayarı parola verdim ve bilgisayarı açamıyorum acil yardım    03 Ekm 2008, 13:45Alıntıyla Cevap Gönder

Acaba arkadaşımız sorunu çözdümü..???
hemenyardim
Seçkin Üye
Seçkin Üye

yanlışlıkla bilgisayarı parola verdim ve bilgisayarı açamıyorum acil yardım    03 Ekm 2008, 23:12Alıntıyla Cevap Gönder

Bende merak ediyorum sorununu çözüp çözemediğini. Umarım sonucu yazar. Sorununu yazamamıştı ama belki de çözümünü yazabilir.
SHİFT_DEL
Aktif Üye
Aktif Üye

yanlışlıkla bilgisayarı parola verdim ve bilgisayarı açamıyorum acil yardım    03 Ekm 2008, 23:29Alıntıyla Cevap Gönder

Evet tam açık olmadığı için birkaç ihtimal üzerinde farklı çözümler üretmeye çalıştık.. Ama elbet sorunu halletmiştir...
vikvik
Aktif Üye
Aktif Üye

yanlışlıkla bilgisayarı parola verdim ve bilgisayarı açamıyorum acil yardım    25 Ekm 2008, 16:55Alıntıyla Cevap Gönder

aynı sorun bendede vardı teşekkürler
alideniz2000
Seçkin Üye
Seçkin Üye

yanlışlıkla bilgisayarı parola verdim ve bilgisayarı açamıyorum acil yardım    25 Ekm 2008, 17:14Alıntıyla Cevap Gönder

sorun tam olarak anlaşılmıyor.
sorun nerde?
bios şifresii mi?
admin şifresi mi?
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder2. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Yazılım Genel

yanlışlıkla bilgisayarı parola verdim ve bilgisayarı açamıyorum acil yardım

page generation = 0.17686 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması