|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
alper_kizil
Seçkin Üye

| windows üzerinden biosa girmek 24 Eyl 2008, 12:41 | |
| | Merhaba arkadaşlar ps/2 klavye girişi bozuldu, bende usb klavye taktım, usb klavyeyi takınca makinaya format atılmıyor, biosa girilmiyor, işletim sistemi kurulmuyor, benimde aklıma şöyle bir fikir geldi, windows üzerinden biosa girilip kontrol edilebiliyor mu? eğer edilebiliyorsa anakart üzerinden usb klavye özelliğini aktif edip işlemlerimi yapabileceğim. | |
|
|
 |
cakil1907
Site Gezgini

|
| windows üzerinden biosa girmek 24 Eyl 2008, 12:45 | |
| | Sanırım bunun en kolay yolu harddiski çıkartıp başka makinede windows kurmak..Windowstan Biosa girildiğini hiç duymadım.. | |
|
|
 |
hasari
Süper Üye

Kayıt: 03 Eyl 2007 Mesajlar: 4028 Konum: 7/24 Burası...!!! |
| windows üzerinden biosa girmek 24 Eyl 2008, 12:55 | |
| | Ben daha önce windows üzerinden biosa girildiğini duymamıştım umarım vardır. Yoksa işiniz zor. | |
|
|
 |
cakil1907
Site Gezgini

| |
|
|
 |
alper_kizil
Seçkin Üye

| windows üzerinden biosa girmek 24 Eyl 2008, 17:04 | |
| | yok hocam eğer bios ayarlarında varsayılan olarak yapılamışsa öyle olur yoksa olmaz, yine en son yapılacak iş, başka makinada işletim sistemi kurmak. | |
|
|
 |
mystreous
Tecrübeli Üye

| windows üzerinden biosa girmek 29 Eyl 2008, 22:50 | |
| | usb yi ps/2 çıkışına çeviren aparat var. | |
|
|
 |
discovry
Seçkin Üye

|
| windows üzerinden biosa girmek 29 Eyl 2008, 22:59 | |
| biosa böyle girmek mümkün değil,
hem faresiz windows yüklenebilir. klavye kısa yolları yeterli. Tab tuşu,menüler arası gecçiş yapabilirsin ok tuşları ve enter yeterli | |
|
|
 |
alper_kizil
Seçkin Üye

| windows üzerinden biosa girmek 29 Eyl 2008, 23:11 | |
| 1. cisi usb yi ps/2 dönüştürsem bile neye yarar ki ps/2 girişi bozuk, ikincisi faresiz windows yüklemek imkanız çünkü ms-dos ortamından windows kuracağım tekrar windows üzerinden windows kumayacağım o yüzden tab tuşu veya menüler arası geçiş bir şeye yaramıyor.
teşekkürler verdiiniz bilgiler için yine de | |
|
|
 |
alideniz2000
Seçkin Üye

Kayıt: 27 Nis 2008 Mesajlar: 781 Konum: karşıyaka / izmir |
| windows üzerinden biosa girmek 29 Eyl 2008, 23:52 | |
|
 |
 |
1. cisi usb yi ps/2 dönüştürsem bile neye yarar ki ps/2 girişi bozuk, ikincisi faresiz windows yüklemek imkanız çünkü ms-dos ortamından windows kuracağım tekrar windows üzerinden windows kumayacağım o yüzden tab tuşu veya menüler arası geçiş bir şeye yaramıyor.
teşekkürler verdiiniz bilgiler için yine de |
hocam sorununuza çözüm olabilecek bilgiyi pm olarak attım. | |
|
|
 |
amdturion
Seçkin Üye

|
| windows üzerinden biosa girmek 30 Eyl 2008, 0:06 | |
|
 |
 |
 |
 |
1. cisi usb yi ps/2 dönüştürsem bile neye yarar ki ps/2 girişi bozuk, ikincisi faresiz windows yüklemek imkanız çünkü ms-dos ortamından windows kuracağım tekrar windows üzerinden windows kumayacağım o yüzden tab tuşu veya menüler arası geçiş bir şeye yaramıyor.
hocam sorununuza çözüm olabilecek bilgiyi pm olarak attım. |
bizimle de paylaşsaydınız hocam çözümü belki bi gün bizim de başımıza gelir böle bi sorun... | |
|
|
 |
fatmazehra
Seçkin Üye

| windows üzerinden biosa girmek 30 Eyl 2008, 0:08 | |
| | Ben de merak ettim çözümü... | |
|
|
 |
mystreous
Tecrübeli Üye

| windows üzerinden biosa girmek 30 Eyl 2008, 0:42 | |
|
 |
 |
ps/2 bozuk olduğu için zaten usb ye takılan aparattan faydalan dedim. usb girişine bir aparat takıyorsun ps/2 klavye girişi oluyor.
sorunda klavyem çalışmıyor demiştin. Simdi de mause den bahsediyorsun. Gerçi her ikisi için de işe yarar o aparat.
Bu durumda usb girişli klavyen bi işe yaramayacak ps/2 girişli klavye olması gerekiyor.
Şu resimlere bir bak
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/63/Usb_to_ps_2_adapter_IMGP1414.jpg
http://www.bestcableforless.com/prodimages/USB-PS2F_LR.jpg
Kolay gelsin... | |
|
|
 |
|
|