Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Yazılım Genel

windows üzerinden biosa girmek

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
alper_kizil
Seçkin Üye
Seçkin Üye

windows üzerinden biosa girmek    24 Eyl 2008, 12:41Alıntıyla Cevap Gönder

Merhaba arkadaşlar ps/2 klavye girişi bozuldu, bende usb klavye taktım, usb klavyeyi takınca makinaya format atılmıyor, biosa girilmiyor, işletim sistemi kurulmuyor, benimde aklıma şöyle bir fikir geldi, windows üzerinden biosa girilip kontrol edilebiliyor mu? eğer edilebiliyorsa anakart üzerinden usb klavye özelliğini aktif edip işlemlerimi yapabileceğim.
cakil1907
Site Gezgini
Site Gezgini

windows üzerinden biosa girmek    24 Eyl 2008, 12:45Alıntıyla Cevap Gönder

Sanırım bunun en kolay yolu harddiski çıkartıp başka makinede windows kurmak..Windowstan Biosa girildiğini hiç duymadım..
hasari
Süper Üye
Süper Üye

windows üzerinden biosa girmek    24 Eyl 2008, 12:55Alıntıyla Cevap Gönder

Ben daha önce windows üzerinden biosa girildiğini duymamıştım umarım vardır. Yoksa işiniz zor.
cakil1907
Site Gezgini
Site Gezgini

windows üzerinden biosa girmek    24 Eyl 2008, 13:00Alıntıyla Cevap Gönder

Burda bios pilini çıkartmakla sıralamnın değiştiğini ve usb klavyeyi gördüğünü söylüyorlar.İstersen bi dene..
http://bilgisayarbilisim.net/usb-klavye-ile-format-vt26088.html
alper_kizil
Seçkin Üye
Seçkin Üye

windows üzerinden biosa girmek    24 Eyl 2008, 17:04Alıntıyla Cevap Gönder

yok hocam eğer bios ayarlarında varsayılan olarak yapılamışsa öyle olur yoksa olmaz, yine en son yapılacak iş, başka makinada işletim sistemi kurmak.
mystreous
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

windows üzerinden biosa girmek    29 Eyl 2008, 22:50Alıntıyla Cevap Gönder

usb yi ps/2 çıkışına çeviren aparat var.
discovry
Seçkin Üye
Seçkin Üye

windows üzerinden biosa girmek    29 Eyl 2008, 22:59Alıntıyla Cevap Gönder

biosa böyle girmek mümkün değil,
hem faresiz windows yüklenebilir. klavye kısa yolları yeterli. Tab tuşu,menüler arası gecçiş yapabilirsin ok tuşları ve enter yeterli
alper_kizil
Seçkin Üye
Seçkin Üye

windows üzerinden biosa girmek    29 Eyl 2008, 23:11Alıntıyla Cevap Gönder

1. cisi usb yi ps/2 dönüştürsem bile neye yarar ki ps/2 girişi bozuk, ikincisi faresiz windows yüklemek imkanız çünkü ms-dos ortamından windows kuracağım tekrar windows üzerinden windows kumayacağım o yüzden tab tuşu veya menüler arası geçiş bir şeye yaramıyor.
teşekkürler verdiiniz bilgiler için yine de
alideniz2000
Seçkin Üye
Seçkin Üye

windows üzerinden biosa girmek    29 Eyl 2008, 23:52Alıntıyla Cevap Gönder

alper_kizil yazmış:
1. cisi usb yi ps/2 dönüştürsem bile neye yarar ki ps/2 girişi bozuk, ikincisi faresiz windows yüklemek imkanız çünkü ms-dos ortamından windows kuracağım tekrar windows üzerinden windows kumayacağım o yüzden tab tuşu veya menüler arası geçiş bir şeye yaramıyor.

hocam sorununuza çözüm olabilecek bilgiyi pm olarak attım.
amdturion
Seçkin Üye
Seçkin Üye

windows üzerinden biosa girmek    30 Eyl 2008, 0:06Alıntıyla Cevap Gönder

alideniz2000 yazmış:
alper_kizil yazmış:

hocam sorununuza çözüm olabilecek bilgiyi pm olarak attım.

bizimle de paylaşsaydınız hocam çözümü belki bi gün bizim de başımıza gelir böle bi sorun...
fatmazehra
Seçkin Üye
Seçkin Üye

windows üzerinden biosa girmek    30 Eyl 2008, 0:08Alıntıyla Cevap Gönder

Ben de merak ettim çözümü...
mystreous
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

windows üzerinden biosa girmek    30 Eyl 2008, 0:42Alıntıyla Cevap Gönder

alper_kizil yazmış:

ps/2 bozuk olduğu için zaten usb ye takılan aparattan faydalan dedim. usb girişine bir aparat takıyorsun ps/2 klavye girişi oluyor.
sorunda klavyem çalışmıyor demiştin. Simdi de mause den bahsediyorsun. Gerçi her ikisi için de işe yarar o aparat.
Bu durumda usb girişli klavyen bi işe yaramayacak ps/2 girişli klavye olması gerekiyor.
Şu resimlere bir bak
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/63/Usb_to_ps_2_adapter_IMGP1414.jpg
http://www.bestcableforless.com/prodimages/USB-PS2F_LR.jpg

Kolay gelsin...
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Yazılım Genel

windows üzerinden biosa girmek

page generation = 1.10439 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması