Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Anketler

Niçin bilgisayar öğretmeni olmayı tercih ettiniz?

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 4. sayfa (Toplam 4 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4

Bu meslaği seçmedeki öncelikli sebebiniz nedir?
Bilgisayara ilgim çok fazlaydı
6%
 6%  [ 12 ]
Öğretmenlik mesleğini çok seviyordum
3%
 3%  [ 7 ]
Atanma ihtimalim çok yüksekti
15%
 15%  [ 28 ]
Meslek lisesi mezunuyum başka olasılığım yoktu
47%
 47%  [ 87 ]
Tamamen tesadüf oldu
19%
 19%  [ 36 ]
Başka nedenlerim var
5%
 5%  [ 11 ]
Bilgisayar öğretmeni değilim...
2%
 2%  [ 4 ]
Toplam Oylar : 185

YazarMesaj
fahrican
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Niçin bilgisayar öğretmeni olmayı tercih ettiniz?    29 Eyl 2008, 11:56Alıntıyla Cevap Gönder

nesil yazmış:
Ben mi yanlış biliyorum. Meslek liseliler bu bölümü seçtiklerinde ekstra puan verilmiyor mu? Yani diğer düz lise v.s ile bu bölüme girenlerden daha avantajlı olmuyor musunuz bu durumda. Benim girdiğim sene böyleydi de değiştimi bilemeyeceğim.

Ek puan hala verilmeye devam ediyor, fakat sadece bilgisayar öğretmenliği için. Meslek lisesi mezununun tercih yapabileceği başka bölüm yok. 1999 öncesi ÖSS uygulamasında meslek lisesi mezunları kendi alanlarının mühendisliği ve tıp da dahil sayısal her alanı katsayı sıkıntısı olmadan tercih edebiliyorlardı. 1999 ve sonrasında meslek lisesine kayıt olanlar zaten mühendis olamayacaklarını bilerek geldiler. Ben 1997 Elektronik bölümüne kayıt olurken öğretmen olmak gibi bir düşüncem yoktu. Hedefim Elektronik veya Bilgisayar mühendisliği idi. Okulumuzun eski mezunlarından da çok sayıda bize örnek mühendis vardı.
MuStAfA_ÇAKIR
Yeni Üye
Yeni Üye

Niçin bilgisayar öğretmeni olmayı tercih ettiniz?    29 Eyl 2008, 11:58Alıntıyla Cevap Gönder

nesil yazmış:
Ben mi yanlış biliyorum Meslek liseliler bu bölümü seçtiklerinde ekstra puan verilmiyor mu? Yani diğer düz lise v.s ile bu bölüme girenlerden daha avantajlı olmuyor musunuz bu durumda. Benim girdiğim sene böyleydi de değiştimi bilemeyeceğim.

Halen devam ediyor ama ne kadar etki yapıyor sanki ek puan,önümüz kısıtlı bir kere..! Bende meslek lisesi mezunuyum ve şuanda öğretmenlik okuyorum.Bin pişmanım şurda meslek lisesi okuyupta pişman olmayan kaç kişi vardır? Birde kalkıp meslek liselerini övmeleri beni deli ediyor vallah önümüzün kısıtlı olması çok kötü aslında sorun sistemde sistem düzelmeden biz ne kadar konuşsak bir işe yaramaz yani mesela Avrupada Meslek lisesi öğrenimi %80 düz %20 iken Türkiyede Meslek %20 düz %80 yani artık şu kafa yapısını değiştirmek lazım her gelen vaat ediyor ama sonuç yok yani her başa gelen birşey sallıyor icraat yok.Atama diyoruz ama son zamanlarda iyice üniversiteli olmak isteyen gençler geliyor.Öğretmenlik bitiren öğrenci çoğalmakla birlikte iş ihtiyaçı doğmakta ne olcak yani...Bence artık bizim gibi insanların bu devletin başıan geçmesi lazım ve haykırması lazım böyle olmuyacak.Bu arada meslek liseleri ve TEF'lilerin asıl sorunu birlik ve beraberlik sorununu olmamasıdır.Hiç sesimizi çıkarmıyoruz anca bizlerde laf olarak söylüyoruz.Neyse daha çok konuşcam galiba Smile
mirayabravci
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Niçin bilgisayar öğretmeni olmayı tercih ettiniz?    29 Eyl 2008, 12:33Alıntıyla Cevap Gönder

Zorunluluktan. Şimdiki aklım olsa tıp okurdum Smile Tıp okumak içinde meslek lisesine gitmezdim
fatherboard
Site Gezgini
Site Gezgini

Niçin bilgisayar öğretmeni olmayı tercih ettiniz?    29 Eyl 2008, 14:26Alıntıyla Cevap Gönder

Anadolu teknik dediler muhendisliğe on hazırlık dediler kaydettiler sonra bu nalet sistem cıktı 218 puanla sene 2000de derece ile marmara elektronik ve haberleşme öretmenliğine girdik sonrası malum ordanda bilgisayara...zorakiii
şeytantüyü
Yeni Üye
Yeni Üye

Niçin bilgisayar öğretmeni olmayı tercih ettiniz?    29 Eyl 2008, 14:47Alıntıyla Cevap Gönder

Tamamiyle ailemin yönlendirmesiyle tercih ettim .Aslında öğretemenlik istiyordum yine ama matematik öğretmenliği .İlköğretim matematik öğretmenliğini istemedim ""ben ilköğretime öğretmen olmam "diyerek çok büyük konuşmuşum 4 . ve 5. sınıflara derse giriyorum. Sad ama tekrar tercih şansım olsa seçmem. Öğretmenliği seviyorum ama bilgisayar öğretmenliğini çokta severek yapmıyorum çoçuklarla çok ilgilenemyorsunz düzgün iletişim kuramıyorsunuz çünkü sırtı dönük çoçuklara ders anlatıyorsunuz iletişim kurallarına aykırı bir kere.Kısaca bilgisayar öğretmeni olduğum için bu mesleğin hazzına ulaşamadım.
deli_divane
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Niçin bilgisayar öğretmeni olmayı tercih ettiniz?    29 Eyl 2008, 15:20Alıntıyla Cevap Gönder

ben de matematik, kimya istiyordum, kimya yazmadım, öğretmenimin isteği üzerine geleceği iyi demesi üzerine ilköğretim matematik öğretmenliği arasına tane de bilgisayar öğretmenliği yazdım ve ikincisi geldi...
qwery2007
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Niçin bilgisayar öğretmeni olmayı tercih ettiniz?    29 Eyl 2008, 15:23Alıntıyla Cevap Gönder

Tamamen bir tesadüf eseri bilgisayar öğretmeni olmam, ama gene de iyi
esen
Yeni Üye
Yeni Üye

Niçin bilgisayar öğretmeni olmayı tercih ettiniz?    29 Eyl 2008, 15:35Alıntıyla Cevap Gönder

bende meslek lisesi mezunuyum, girdiğim sene katsayı problemi yoktu sonrası malum Confused öğretmenliği seviyorum ama keşke branşımızda bi sürü problem olmasa ( bilgisayar azlığı, eski bilgisayarlar, internet arızaları, tamir edip arkanı döndüğünde arızalanan bilgisayarlar, ders sayısının azlığı, formatörlük saçmalığı... uzayıp gider).
o zamanki aklım olsa ben de matematik öğretmenliği derdim
lemrah
Site Gezgini
Site Gezgini

Niçin bilgisayar öğretmeni olmayı tercih ettiniz?    29 Eyl 2008, 15:35Alıntıyla Cevap Gönder

fatherboard yazmış:
Anadolu teknik dediler muhendisliğe on hazırlık dediler kaydettiler sonra bu nalet sistem cıktı 218 puanla sene 2000de derece ile marmara elektronik ve haberleşme öretmenliğine girdik sonrası malum ordanda bilgisayara...zorakiii

Haklısın hocam, o zamanlarda aldığımız puanlarla Tıp fakültelerine de giriliyodu.
Ne hava atardık bizde TIPLA AYNI PUANLI BİR YERDEYİZ DİYE Laughing

Bir-İki-Üç TIP
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
MuStAfA_ÇAKIR
Yeni Üye
Yeni Üye

Niçin bilgisayar öğretmeni olmayı tercih ettiniz?    29 Eyl 2008, 20:56Alıntıyla Cevap Gönder

şeytantüyü yazmış:
Tamamiyle ailemin yönlendirmesiyle tercih ettim .Aslında öğretemenlik istiyordum yine ama matematik öğretmenliği .İlköğretim matematik öğretmenliğini istemedim ""ben ilköğretime öğretmen olmam "diyerek çok büyük konuşmuşum 4 . ve 5. sınıflara derse giriyorum. Sad ama tekrar tercih şansım olsa seçmem. Öğretmenliği seviyorum ama bilgisayar öğretmenliğini çokta severek yapmıyorum çoçuklarla çok ilgilenemyorsunz düzgün iletişim kuramıyorsunuz çünkü sırtı dönük çoçuklara ders anlatıyorsunuz iletişim kurallarına aykırı bir kere.Kısaca bilgisayar öğretmeni olduğum için bu mesleğin hazzına ulaşamadım.

Zaten herkes ailesinin genelde yönlendirilmesi ile gidiyor.Bir laf var eskiden beri geliyor hiç değilse meslek lisesi okusun bir işi olsun derler bende bu hesabtan meslek lisesine gittim.Zaten ilköğretimde doğru düzgün rehberlik yok öğrencilerde o ara neyin ne olduğunu bilmiyor ama lisede ne olduğunun farkına varıyor ama çok geç oluyor.Gittiğim okul deneyiminde stajer öğretmen olarak 7.ve 8. sınıfların dersine girdim,öğrencilere hedeflerini sordum birkaç kişi meslek lisesine gitmek istedeğini söyledi ben anlatınca çocuklar caydı vallahi bizede zamanında anlatan keşke olsaydı...
yelizkacar
Yeni Üye
Yeni Üye

Niçin bilgisayar öğretmeni olmayı tercih ettiniz?    08 Ekm 2008, 9:00Alıntıyla Cevap Gönder

sevmeyenlere söylüyorum çok sükür düzenli para kazandığınız bi mesleğiniz var ya neden bu tarafından bakmıyorsunuz
o kadar istemiyorsanız atamalara basvurmasaydınız Idea
pakgun
Site Gezgini
Site Gezgini

Niçin bilgisayar öğretmeni olmayı tercih ettiniz?    08 Ekm 2008, 9:11Alıntıyla Cevap Gönder

Bende meslek lisesi mezunu olduğum için başka şansım yoktu.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder4. sayfa (Toplam 4 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Anketler

Niçin bilgisayar öğretmeni olmayı tercih ettiniz?

page generation = 0.19360 seconds, sql queries = 16

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması