|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
hgirua
Yeni Üye

|
| Alan şefliği? 27 Eyl 2008, 18:30 | |
| Merhabalar değerli arkadaşlar,
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümünden mezun olan Bilişim teknolojileri öğretmeniyim. 28.06.2008 tarihinde yapılan Fen liseleri, Sosyal Bilgiler Liseleri, Spor liseleri ile Her türdeki Anadolu liseleri öğretmenlik sınavına katılarak sınavı sonucu almış olduğum puana istinaden;
Tercih yaparken açılan listede ilk sırada bulunan E.M.L. , A.M.L. ve A.T.M.L.'nde 3 adet norm kadroda bulunan Bilişim Teknolojileri bölümüne atamam yapıldı.
Ancak okul idaresince, Okullarının Anadolu lisesi Bölümünde Alanımla ilgili ders ve bölüm(Bilşim Teknolojileri) bulunmadığı gerekçesiyle, Aynı ilçede bulunan Başka bir Anadolu Kız Meslek Lisesinin Bilişim Teknolojileri Bölümüne, Milli Eğitim müdürlüğü ve Kaymakamlık oluruyla geçici olarak görevlendirilmem yapıldı.
Şuanda 29 saat derse giriyorum, buna göre 15 +14 ders ücreti alıyorum.Fakat enterasandır benimle aynı durumda olup 20 + 20 alan onlarca böteli arkadaşım var. Bu konuda bir hak iddia edemezmiyim. bir diğer önemli sorum ise bakanlığın yeni alan şefliği konusu, ben başvuruda bulunabilirmiyim? eğer başvuruda bulunursam biliyorumki banko benim. elimde 1 aylıkla ödülledirme 3 takdir belgesi ve 2 teşekkür belgesi var. Uluslar arası yarışmalarda 3 tane derecem var.
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. | |
|
|
 |
egunay
Seçkin Üye

Kayıt: 05 Tem 2007 Mesajlar: 426 Konum: Büyükçekmece - İst. |
| Alan şefliği? 27 Eyl 2008, 18:48 | |
| Görevlendirme gittiğin okulda alan şefliğine başvuramazsın. O okulun kadrolu öğretmeni olman gerekiyor.
20+27 şeklinde çalışman için atelyeve labr. öğretmeni olman lazım. Fakat mezun olduğun bölüm nedeniyle kültür öğretmeni olarak değerlendirilirsin(125 sayılı ttkb kararıyla). Kültür öğretmenleri de 15+18 olarak çalışırlar.
ttkb kararı:
http://ttkb.meb.gov.tr/menu/119_sayili_ttk_karari_cizelge.pdf
sayfa 1 sıra no 3
En son egunay tarafından 27 Eyl 2008, 18:56 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi | |
|
|
 |
hgirua
Yeni Üye

|
| Alan şefliği? 27 Eyl 2008, 18:54 | |
| | abi ozaman benim atamam da yanlış değil mi hocam? ttkb 119 a göre benim atanamamam lazım. ama sonuçta ben ve benim gibi onlarca atama var. bunca insanın atamasınıda BAKANlık yaptı. buna göre atamamında iptal olması lazım. | |
|
|
 |
egunay
Seçkin Üye

Kayıt: 05 Tem 2007 Mesajlar: 426 Konum: Büyükçekmece - İst. |
| Alan şefliği? 27 Eyl 2008, 18:59 | |
| | İdarecilerin öğretmene ihtiyacı olması, yada kanunlarrı iyi bilmedikleri için bazı böteliler meslek liselerinde çalışıyor. Ancak okul müdürünün bir yazısıyla il milli eğitim müdürlükleri böte mezunlarını düz lise ve iöo lara verebiliyolar. Aslında atanmamaları gerekiyor. | |
|
|
 |
cagiricia
Site Gezgini

| Alan şefliği? 27 Eyl 2008, 19:09 | |
| | bi bote mezunu olarak benim de ilk görev yerim meslek lisesiydi, ama teknik öğretmen olarak diil kültür öğretmeni olarak çalıştım yani 15+18. ayrıca bölüm şefliğine başvuramadım. bakanlık o zamanlar yanlışlıkla atama yapıyordu, geçen yıl zorunlu hizmetten dolayı tayin istedim, isterken sadece ilköğretim okulları listelendi yani meslek lisesi isteyemedim tekrar. ama artık anadolu lisesi sınavları sayesinde yine anadolu meslek liselerine atanmamız oluyor ve bu karışık durum yine ortaya çıkıyor. bakanlık yine karıştırdı ortalığı bi kaç yıl içinde ancak düzeltir bu durumu. ama hocam anlatmak istediğim sen de bölüm şefliğine başvuramazsın bu durumda | |
|
|
 |
hgirua
Yeni Üye

|
| Alan şefliği? 27 Eyl 2008, 19:14 | |
| | teşekkür ederim hocam cevabınızdan dolayı. Sadece çevremde böte mezunu olup bölüm şefi olan arkadaşlarım var, aynı şekilde çalışanlarda var malumunuz. İlginizden dolayı teşekkür ederim. | |
|
|
 |
cagiricia
Site Gezgini

| Alan şefliği? 27 Eyl 2008, 19:17 | |
| | ben normalde olabilcek durumu yazdım hocam, dediğiniz gibi çevrenizde varsa bi hatadan dolayı bölüm şefi olmuşlardır(benim meslek lisesine atanmam gibi). o yüzden aynı hata yapılırsa siz de olabilirsiniz. kimin neyi nasıl yapptığı belli değil zaten, hele bizim branşta. bilişim teknolojileri ve bilgisayar öğretmeni kavramlarını ayıramadılar hala. atadım oldu bitti felsefesi. neyse hocam işin rast gider inşallah | |
|
|
 |
mygold
Aktif Üye

|
| Alan şefliği? 29 Eyl 2008, 10:13 | |
| | egunay arkadaşımın soyledikleri tamamen doğru. | |
|
|
 |
joe black
Site Gezgini

| Alan şefliği? 29 Eyl 2008, 10:24 | |
| | Bizde yönetmelikleri öyle açık uçlu yapıyorlar ki her ilin MEM i farklı uyguluyor. | |
|
|
 |
|
|