Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Filistin'e Yardım Etmek İçin Lütfen Tıklayınız ..! 

Bu Bir Savaş Değil.. İsrail Terörü..!

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Güncel Haberler ---> Eğitim Haberleri

lise sınıf geçme yine değişiyor.

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 3. sayfa (Toplam 4 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
YazarMesaj
Must@f
Aktif Üye
Aktif Üye

lise sınıf geçme yine değişiyor.    04 May 2008, 14:12Alıntıyla Cevap Gönder

Diğer taraftan Temmuz ortasına kadar liselerde okul devam edecek.
Must@f
Aktif Üye
Aktif Üye

Öğretmenin Tatili Kısalıyor    04 May 2008, 14:26Alıntıyla Cevap Gönder

Öğretmenin Tatili Kısalıyor

Alıntı:
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Sınıf Geçmi Yönetmeliği'nde köklü değişikliğe gidiyor.

3 dersten başarısız olan öğrenciler "ortalama yükseltme" sınavına girebilirken, yeni düzenlemede öğrenci kaç dersten başarısız olduysa o derslerden sınava girecek.

MEB, ortaöğretim kurumlarında sınıf geçme sisteminde köklü değişiklik öngören yönetmelik değişikliğine gidiyor. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Talim ve Terbiye Kurulu`nun görüşüne sunulan yeni yönetmelik, halen 3 dersle sınırlı olan not yükseltme sınavını ortadan kaldırıyor ve öğrenciye başarısız olduğu tüm derslerden sınava girme hakkı tanıyor. Öğrenciler, Haziran-Temmuz aylarında "not yükseltme", Eylül ayında da "sorumluluk sınavına" girecek. Böylece, ismi "bütünleme" olmasa da liselerde bütünleme sınavları getiriliyor.

"Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme Yönetmeliği`nde değişiklik öngören yönetmelik taslağının Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı`na gönderildiğini belirten yetkililer, değişikliğin bu ay içinde yapılmasını istediklerini, Talim ve Terbiye Kurulu`nun da, yeni yönetmelik taslağı üzerinde çalışmaya başladığını söylediler. Yeni sistemin kuruldan geçmesi halinde mevcut öğrenciler yeni uygulamadan yararlanabilecek.

SINIRLAMA KALKIYOR
Lise öğrencilerinden sınıfını doğrudan geçenler ile en az 3 dersten başarısız olan öğrenciler eylül ayında "ortalama yükseltme sınavı"na girebiliyordu. Bakanlık, yeni düzenlemede başarısız 3 ders koşulunu kaldırdı. Buna göre öğrenci kaç dersten başarısız olursa olsun, o derslerden ortalama yükseltme sınavına katılabilecek.

HAZİRAN`DA BAŞLAYACAK
Ortalama yükseltme sınavları ikinci yarıyılın tamamlanmasından bir hafta sonra başlayacak. Böylece sınavlar haziran ve temmuz ayları içinde gerçekleştirilecek. Daha önce Eylül sorumluluk sınavları haziran ayında yapılırken, yeni düzenlemede bu sınavın Eylül ayında yapılması planlandı.

ÖĞRETMENİN TATİLİ KISALIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı`nın belirlediği "eğitim takvimi"ne göre her yıl ilköğretim ve ortaöğretim öğretmenleri 1 Temmuz`da tatile giriyordu. Liselerde ortalama yükseltme sınavı okulların kapanmasından bir hafta sonra başlayacağı için bu sınavların tamamlanması da temmuz ayı ortalalarını bulacak. Bu durumda, lise öğretmenleri ilköğretim öğretmenlerinden daha az tatil yapmış olacak.

İLKÖĞRETİMDE YENİ SINIF
İlköğretim Okulları Yönetmeliği`nde de değişiklik öngörüldü. İlköğretim okulları bünyesinde ""yetiştirici sınıf" adıyla yeni sınıf açılacak. Burada, 14 yaşından gün almamış, ancak çeşitli nedenlerle ilköğretim sistemi dışında kalmış çocuklar yetiştirilecek ve ilköğretim diplomaları almaları sağlanacak.
memurlar.biz, Hürriyet
bogrt
Seçkin Üye
Seçkin Üye

lise sınıf geçme yine değişiyor.    04 May 2008, 16:42Alıntıyla Cevap Gönder

Poll yazmış:
Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation
ARKADAŞLAR BU BÖYLE ÇÖZÜLMEZ BAKIYORUMDA SİLİP AYTIYOSUNUZ ÖĞRENCİ MİLLETİNİÇOCUK BAŞARISIZ OLABİLİR AMA ONU DİREK EĞİTİM ÖĞRETİMDEN UZAKLAŞTIRAMAZSINIZ
.....
EĞİTİM ÖĞRETİMDEN UZAKLAŞTIRILIP SONUNDA ONLARDA KAPKAÇCI OLARAK BİRGÜN KARŞINIZA DİKİLECEKTİR
SON SÖZÜM EĞİTİM ŞART

Very Happy
hocam sözlerinize saygısızlık yapmak istemem ama inanın çok tozpembe sözler bunlar..
sanki o çocuklar eğitimden uzaklaştırılmayınca öyle-böyle 4 yılı bitirince çok mu düzgün çocuklar olup çıkıyor vatana millete... sonuç yine aynı yine aynı....
hem de bu sefer "uleyn ben lisedeyken okulu bile dize getirmiş adamım, sen ne oluyon" diye efelik taslayıp kurtlar vadisi efelerinden biri olup çıkıyo ya.. ona ne demeli?... Exclamation
bbakın ne diyorum, bunları sananyiye yönlendirelim, iş güç sahibi olsunlar-okuldan atılınca aylak aylak gezip kötülük düşünmesinler. işi gücü olan insanın kötülük düşünmeye vakti olmaz zaten..
muallimim
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

lise sınıf geçme yine değişiyor.    05 May 2008, 16:52Alıntıyla Cevap Gönder

2008-2009 diyorlar ama yazın çıkartır da uygulayın da diyebilirler. İlköğretimlere dönecek lise. 12 yıllık yapmak için temel eğitimi bu şekilde yapıyorlar bence.
caisersoze
Aktif Üye
Aktif Üye

lise sınıf geçme yine değişiyor.    05 May 2008, 16:54Alıntıyla Cevap Gönder

Genel liselerin artık bi anlamı kalmadı. Hep barabar, Anadolu liselerine kaçalım. Genel liseler Amerikanvari eğitim yuvaları (!!!) oldu. Avrupa Birliği içerisinde eğitim seviyemizi yükseltmeliyiz hani. Önemli değil okuma yazma bilmedende mezun edebilirsiniz.

Açık lise sınav soruları ile genel liselerde sorulan soruları bi karşılaştırırsanız manzara ortaya çıkar; ŞİŞİRME...
sisyphem
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

lise sınıf geçme yine değişiyor.    05 May 2008, 20:34Alıntıyla Cevap Gönder

İlköğretimlerin ders geçme yönetmeliği yüzünden düştüğü durum ortadayken neye hizmet ederek böyle bir değişiklik yapıyorlar anlamak mümkün değil. Hiç mi öğretmere sormuyorlar bunlar değişikilik yaparken?

Allah liselerde görev yapan meslektaşlarımıza sabır ve kolaylık versin.

Gerçi ben bu hamleden sonra ilköğretimi nasıl daha da bozabiliriz hamlesini beklemiyor da değilim. Mad
tracar
Site Gezgini
Site Gezgini

lise sınıf geçme yine değişiyor.    05 May 2008, 20:51Alıntıyla Cevap Gönder

ilk senem için oldukça iyiydi artık bugünleri anarım Smile
fahrican
Seçkin Üye
Seçkin Üye

lise sınıf geçme yine değişiyor.    05 May 2008, 21:03Alıntıyla Cevap Gönder

Bu yasanın benim anladığım tek bir amacı var o da Türk eğitimin sitemini uzun süre toparlanamayacak şekilde tamamen bitirmek.
2007 de öğretmenliğe başladım, geçtiğimiz şubat bir önceki yönetmelikle 10 zayıfla sorumlu geçebilen öğrencilerin sorumluluk sınavlarında gözetmen olarak bulundum. Sınavlara gelenler arasında 25 tane dersten kalmış öğrenciler vardı. Sınıfta kalmamışlar ama aynı dönem kayıt oldukları arkadaşları mezun olalı 2 yıl olmuş bazı arkadaşları geçen sürede MYO bitirmiş, onlar hala lise diploması bile alamamışlar, 20 yaşını geçtikleri halde askere de gitmiyorlar ellerinde sadece ortaokul diplomaları var, kpss ye ve iş başvurusunda da lise mezunu görünmüyorlar. Zamanında o öğrenciler sınıfta kalsaydı ya da 2 yıl arka arkaya kalınca tasdikname verilse idi daha iyiydi, şimdiye kadar en azından bir meslekleri ya da diplomalaeı olurdu.
Yeni getirilecek yönetmelik liseleri yine boş insan yetiştiren kurumlara ve kan gölüne çevirecek. Olana gerçekten okumak isteyen öğrencilere ve sistemin tüm yükünü çeken öğretmenlere olacak.
cagiricia
Site Gezgini
Site Gezgini

lise sınıf geçme yine değişiyor.    27 Eyl 2008, 16:12Alıntıyla Cevap Gönder

ya bu çocuklar forumu ne hale getirdi böle Question sayın admin gereksiz mesajları kaldırın lütfen
BesSTy
Aktif Üye
Aktif Üye

lise sınıf geçme yine değişiyor.    28 Eyl 2008, 1:56Alıntıyla Cevap Gönder

Smile Bunun önüne nasıl geçilecek bilmiyorum.. Hayırlısı artık.. DAvetiye mantıklı geliyor ama...
gizem!!
Yeni Üye
Yeni Üye

lise sınıf geçme yine değişiyor.    06 Arl 2008, 20:00Alıntıyla Cevap Gönder

bn öğretmn deilm öğrenciyim bu yzdklrınz hep szn için dru demi sadece öğrenci haklrı siz NOT WEREN öğrtmnler tarfndan hep ertlnsn grlmesn vs vs. ama öğretmn hep sözde haklı öğrenci ona sesini çıkrtmaz keyflerne gre davrnrlar notlar elnzde olduğu için kdnn faryle oynadığı gbi oynarlar öğretmn bunu çok i yapıyo ama öğrenci sesini çıkrtmyo çnkü snfının geçmk için mecbrsn nta hangisi adil acba bunun?
öğretmn ddğnz nası olmlı blyo musnuz?...
*hak yemmli öğrncyi kşsel prblmleyle deil aldğı notla deerlndrmli
*dersi we ön önmlisi kndini sevdrmeli
*druyu cezlrla deil gzel dlle anltması
*sadce GERKTĞNDE dspln cezsna baş vurmalı (öğrncnn haytyla oynamaya gerek yok)
*diolog içinde olnmalı
*öğrtmn dersi i anltmalı kşsel prblmlerini öğrnclere yanstmamaları
*NOT WERN OLRKTAN öğrnclerle oynamamlı
*we en önmlisi haklrınn kısıtlı olduklarını untmamalrı

bn kndi adıma knşyım bn öğretmn olmk istyrm ama bna ders wern öğrtmnler gbi deil arka sıradaki dizsnden hbrnz warsa eğer kemal hoca oln kişi gbi olcm çnkü bn çok öğrtmn blyrm disiplinli olup dersini we kndini sevdrn öğrncyle srn yaşmyn ama bi o kdr da deişk hclrda gryrm bi öğrtmnn en kötü anı BNCE ÖĞRTMNLER GNNDE BLE HATRLNMMKTR böle olupta öğretmn olmşm kaç yazr öğrncyi okuldn bktrmmk lazm dersi zevkli işlmk lazm we en önmlisi okulu ÖĞRNM YERNİ DİSPLNLE BOĞMMK LAZM

TM HCLRMZA SEVGLLERLE...
cagdas
Seçkin Üye
Seçkin Üye

lise sınıf geçme yine değişiyor.    06 Arl 2008, 21:18Alıntıyla Cevap Gönder

gizem!! yazmış:
bn öğretmn deilm öğrenciyim bu yzdklrınz hep szn için dru demi sadece öğrenci haklrı siz NOT WEREN öğrtmnler tarfndan hep ertlnsn grlmesn vs vs. ama öğretmn hep sözde haklı öğrenci ona sesini çıkrtmaz keyflerne gre davrnrlar notlar elnzde olduğu için kdnn faryle oynadığı gbi oynarlar öğretmn bunu çok i yapıyo ama öğrenci sesini çıkrtmyo çnkü snfının geçmk için mecbrsn nta hangisi adil acba bunun?
öğretmn ddğnz nası olmlı blyo musnuz?...
*hak yemmli öğrncyi kşsel prblmleyle deil aldğı notla deerlndrmli
*dersi we ön önmlisi kndini sevdrmeli
*druyu cezlrla deil gzel dlle anltması
*sadce GERKTĞNDE dspln cezsna baş vurmalı (öğrncnn haytyla oynamaya gerek yok)
*diolog içinde olnmalı
*öğrtmn dersi i anltmalı kşsel prblmlerini öğrnclere yanstmamaları
*NOT WERN OLRKTAN öğrnclerle oynamamlı
*we en önmlisi haklrınn kısıtlı olduklarını untmamalrı

bn kndi adıma knşyım bn öğretmn olmk istyrm ama bna ders wern öğrtmnler gbi deil arka sıradaki dizsnden hbrnz warsa eğer kemal hoca oln kişi gbi olcm çnkü bn çok öğrtmn blyrm disiplinli olup dersini we kndini sevdrn öğrncyle srn yaşmyn ama bi o kdr da deişk hclrda gryrm bi öğrtmnn en kötü anı BNCE ÖĞRTMNLER GNNDE BLE HATRLNMMKTR böle olupta öğretmn olmşm kaç yazr öğrncyi okuldn bktrmmk lazm dersi zevkli işlmk lazm we en önmlisi okulu ÖĞRNM YERNİ DİSPLNLE BOĞMMK LAZM

TM HCLRMZA SEVGLLERLE...

ah be kızım önce yazdığını bir anlasaydık..
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder3. sayfa (Toplam 4 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Güncel Haberler ---> Eğitim Haberleri

lise sınıf geçme yine değişiyor.

page generation = 1.39988 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması Kritik IE7 güvenlik yaması (KB960714)