Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Sözleşmeli Öğretmenler

Ekdersle birlikte toplam 18 saatmi alabiliriyoruz 20 saatmi?

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 2. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2
YazarMesaj
tufanaytan
Aktif Üye
Aktif Üye

Ekdersle birlikte toplam 18 saatmi alabiliriyoruz 20 saatmi?    26 Eyl 2008, 12:50Alıntıyla Cevap Gönder

18 saat alır diğerlerine fahri girmiş olursunuz....................
bilgisayarbilisim33
Aktif Üye
Aktif Üye

Ekdersle birlikte toplam 18 saatmi alabiliriyoruz 20 saatmi?    26 Eyl 2008, 20:37Alıntıyla Cevap Gönder

kendir_li yazmış:
Arkadaşlar bizde şöyle bir sorun var.benım sınıfım var onların rehberlik dersine giriyorum 29 saatte dersim var.sınıfım rehberlik dersiyle birlikte 30 oluyo..ama müdür beye göre sınıfımız oldugundan dolayı 2 saat alıyormuşuz o sınıfımıza dirdiğimiz 1 saat rehberlik ücretini alamıyormuşuz..böyle olunca 29 saatte kalıyo ve haftada 2 saat kayıp oluşuyor.sizlerdede böyle mi acaba?

Hocam bende de aynı 29 saat ders + 1 saat rehberlik var. Yukarıdaki yönetmeliğe göre (İlköğretim Okulu başlığı altında 7. madde olan Genel Bilgi Dersleri Öğretmeni kapsamına bakınız) rehberlik (veya klüp farketmiyor) almayan ve 20 saat derse giren 18 saat ek ders, 30 saate girip 1 saati rehberlik veya klüp olan ise 20 saat ek ders alır diyor. Bizim rehberlik 30 saatten düşüldüğünde 29 saate 2 saat ek ders alabiliyoruz. Öyle olmasa 30 saate 3 saat ek ders alır ve 21 saate ulaşırdık ancak maksimum 20 saat ek ders alabiliriz.
bilo
Aktif Üye
Aktif Üye

Ekdersle birlikte toplam 18 saatmi alabiliriyoruz 20 saatmi?    26 Eyl 2008, 21:08Alıntıyla Cevap Gönder

hocam 20 saat..bizim okulda sizin gibi 3-4 tane öğretmen var..hepsi 20 alıyor..ek ders yönetmeliğinde yazıyor hatta..araştırın bulursunuz
hasan
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Ekdersle birlikte toplam 18 saatmi alabiliriyoruz 20 saatmi?    26 Eyl 2008, 21:15Alıntıyla Cevap Gönder

Hacker yazmış:
...

inceliyiniz.

http://personel.meb.gov.tr/daireler/mevzuat/mevzuatlar/meb_yonetici_ve_ogretmenlerinin_ders_ve_ek_ders_saatlerine_iliskin_cizelge.pdf

çizelgedeki

İLKÖĞRETİM OKULU

7- Genel bilgi dersleri öğretmeni bölümü.

Yönetmelik gayet açık, temel kurallar;
1- Önce kaç saat derse giriyorsunuz? 10'a 1 alırsınız. (Birçok kişinin yanıldığı nokta burası. Aktif olarak derse girdiğiz saatten 10'a bir alırsınız, yoksa sınıf ve/veya külüp eklendikten sonra değil)
2- Külüp ve/veya Sınıf rehber öğretmenliği varsa 2 saat alırsınız.
3- İlköğretimde maaş karşılığı 15 ders saatidir.
4- Ders dışı etkinlik genelde +6 saatdir.

İlköğretimde;
hesaplama = (aktif olarak girdiğiniz ders sayısı) + (10'a 1) - (15 saat=maaş karşılığı)+ (varsa külüp ve /veya sınıf rehberliği , 2 saat) + (ders dışı etkinlikleriniz =6 saat)

örnek 1 : 30 saat derse giren biri 30+3-15 =18 saat. Külüp ve/veya sınıf rehber öğretmenliği varsa= +2 Toplam =20 saat. ekders ücreti

örnek 2 : 29 saat derse giren biri 29+2-15 =16 saat. Külüp ve/veya sınıf rehber öğretmenliği varsa= +2 Toplam =18 saat. ek ders ücreti

19 saat ekders alabilmeniz için pratik olarak ders dışı etkinlik yapmanız gerekir ki 2 şekilde olur:
1- 26 saat derse giren biri 26+2-15=13 saat 6 saat ders dışı etkinlik 13+6 =19 (sınıf ve külüp yok)
2- 24 saat derse giren birisi 24+2-15 =11 saat 6 saat ders dışı etkinlik 11+6 =17 saat. Sınıf ve/veya kulüp= +2 17+2=19

Ders dışı etkinlik olmadan 19 saat alamayız. Çünki 30 saatten 29 saate indiğimizde 1 saat az aldığımız gibi 1 saatte 10'a 1 aalamıyoruz.

İlköğretimde bir branş öğretmeni en fazla 26 saat ekders alabilir ki şöyle açıklayayım
30 saat derse girer(+18 ), külübü vardır (+2), ders dışı etkinlik yapar (+6).
18+2+6=26

Biraz uzun oldu ama daha açıklayıcı olabileceğini sanmıyorum.
myesil
Aktif Üye
Aktif Üye

Ekdersle birlikte toplam 18 saatmi alabiliriyoruz 20 saatmi?    26 Eyl 2008, 22:05Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar belgelerle anlatayım.. Ders hışı hazırlık ve planlama hesaplanırken fiilen girilen dersler göz önüne alınır. Ancak rehberlik ve sosyal etkinlikler dersi girilen ders olarak hesaplanmaz. Sadece DDHP hesabına 1 saat olarak dahil edilir. İkili öğretim yapmayan bir ilköğretim okulunda maksimum 30 saat ders vardır. Rehberliği olsa da olmasada bir öğretmen en fazla 29 saat derse girebilir. Rehberliği varsa 29 ders+ 3 DDHP(29 +1rehberlik dersi)+2 Rehberlik -15 Maaş karşılğı =19 saat ekders alabilir. Ancak ilgili yönetmeliğin ekinde yeralan listede öğretmen için 18, 20 saat ücret alır denilmektedir. 20 saat ekders ancak 30 saat bir fiil derse girme koşuluyla alınabilmektedir. Buda ancak ikili öğretim yapan okullarda mümkündür. Dolayısıyla maksimum 18 saat alabilir. Rehberliği yoksa 29 ders + 2 DDHP-15 Maaş karşılığı=16 saat ( Yalnız rehberliği olmayan öğretmen 2 haftada bir eğitsel kol için 2 saat ek ders alır.
İkili öğretim yapan bir okulda öğretmen maksimum 30 saat derse girebilir. 30 saat + 3 DDHP+2 rehberlik-15 saat=20 saat ekders alabilir.
Biraz karışık oldu ama aşağıdaki linkleri izlerseniz ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır. Tabi birde bu durumu idarecilere anlatabilme var. Oralara hiç girmiyorum.

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26378_0.html ve ekteki listede

Genelge http://personel.meb.gov.tr/upload/genelge_ek_ders_ucret.pdf
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder2. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Sözleşmeli Öğretmenler

Ekdersle birlikte toplam 18 saatmi alabiliriyoruz 20 saatmi?

page generation = 0.34837 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması