Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

KABLOSUZ İNTERNET ERİŞİMİ

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
YazarMesaj
tecnoteacher
Aktif Üye
Aktif Üye

KABLOSUZ İNTERNET ERİŞİMİ    22 Eyl 2007, 22:16Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar zyxel modem var okulumuzda öğretmen arkadaşlarım dizüstü bilgisayarları var okuldaki modem kablosuz internet içinde kullanılabiliyor.Öğretmen arkadaşların bilgisayarlarında herhangi bir sorun yok başka yerlerde kablosuz olarak internete bağlanabiliyorlar bunu okulda da yapmak istiyoruz ama okulda iken kablosuz olarak internete giremiyorlar modemin kablusuz internet yapması için ne gbii ayarların yapılaması gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM
clc
Yeni Üye
Yeni Üye

KABLOSUZ İNTERNET ERİŞİMİ    22 Eyl 2007, 22:23Alıntıyla Cevap Gönder

Öncelikle modemin ayar sayfasına girmelisin.(tarayıcının adres yerine http://192.168.1.1 yazarak enter tuşunabasılır) Şifre isteyecektir. muhtemelen 1234 tür.(değiştirilmediyse) Gelen pencereden Wireless ayarlarına tıklayarak aktif hale getirmen ve ayarları kaydetmen yeterlidir. Ha birde modemin anteni takılı değilse takmalısınız. bukadar.
cogullu
Moderatör
Moderatör

KABLOSUZ İNTERNET ERİŞİMİ    22 Eyl 2007, 22:27Alıntıyla Cevap Gönder

bildiğim kadarıyla okullara gönderilen zyxel modemler wireless değil
gizemkar
Onursal Üye
Onursal Üye

KABLOSUZ İNTERNET ERİŞİMİ    22 Eyl 2007, 22:56Alıntıyla Cevap Gönder

hocam yapılan ihalellerde okulllaragenellikle zyxel marka wireless modem alınmış. bendede aynı sıkıntı var eveli sene intel gelecek için eğitim kursları varken wirelessi actım ve ozaman calışıyodu ondan sonraki dönem geldiğimde wireless aktif olmasına rağmen hicbir laptop ile bağlanamdım modeme cözümü bulamadım firmware güncellemesi aradım ama oda yok aktif etmek dışlında frekans olarak hangi aralığı seciyorsunuaz arkadaşlar bilen varmı?
craxx
Seçkin Üye
Seçkin Üye

KABLOSUZ İNTERNET ERİŞİMİ    22 Eyl 2007, 23:02Alıntıyla Cevap Gönder

cogullu yazmış:
bildiğim kadarıyla okullara gönderilen zyxel modemler wireless değil

hocam bazıları olmayabilir belki ama bizimklilerde(İlçe dekiler) antende var, wireless te sanırım arkadaşın sorduğuna cevabı arkadaş vermiş. Wireless ayarlarına girip aktif hale getirmelisiniz.

ama Vista ,kullanan makinelerde sorun yaşanıyordu. Öğretmn evinde bağlayamadım bir arkadaşın laptopunu.

ama orada wireless bağlantısı yapanlar var ve arkadaşın makineside başka bir yerde bağlanabiliyormuş.
acaba nedendir diye düşündüm ama sonrasını bilmiyorum(Kendimi kaybetmişim) Razz Idea +1
exemcli
Fotoğraf Klübü Bşk.
Fotoğraf Klübü Bşk.

KABLOSUZ İNTERNET ERİŞİMİ    23 Eyl 2007, 1:44Alıntıyla Cevap Gönder

zyxel modemlerin kablosuz bağlantı olayı olan modelleri var benim eski okulmda vardı . Fakat çalışma performansı cok düşük bir modem
Hacker
Site Admin
<marquee><b>Site Admin</b></marquee>

KABLOSUZ İNTERNET ERİŞİMİ    23 Eyl 2007, 1:57Alıntıyla Cevap Gönder

gizemkar yazmış:
frekans olarak hangi aralığı seciyorsunuaz arkadaşlar bilen varmı?

channel 2 yi seç.
exemcli
Fotoğraf Klübü Bşk.
Fotoğraf Klübü Bşk.

KABLOSUZ İNTERNET ERİŞİMİ    23 Eyl 2007, 2:02Alıntıyla Cevap Gönder

http://www.turktelekom.com.tr/ModemAkredite/661HW-61temelkurulum.doc hocam bi yerde dursun lazım olur
tecnoteacher
Aktif Üye
Aktif Üye

KABLOSUZ İNTERNET ERİŞİMİ    24 Eyl 2007, 9:58Alıntıyla Cevap Gönder

Salon arkadaşlar ilginize.benim modemde wireless var antende takılı.ayarlarda etkin yani enable ama onun dışında ayar faln var mı bilmiyorum.CRAXX Arkadaşım da aynı sorunu yuşumışta çözüm kısmını hatırlayamıyor:))
Arkadaşlar varsa başka öneri bekliyorum yani bu sorunu çözmem gerek
grapegate77
Aktif Üye
Aktif Üye

KABLOSUZ İNTERNET ERİŞİMİ    24 Eyl 2007, 10:07Alıntıyla Cevap Gönder

zyxel'i bilmiyorum ama bazı modemlerin yazılımı eski olduğundan elle ıp:192.168.x.x atanmadan internete bağlanmıyor. asusun bazı modelleri böyle. birde böyle dene hocam.
clc
Yeni Üye
Yeni Üye

KABLOSUZ İNTERNET ERİŞİMİ    26 Eyl 2007, 5:26Alıntıyla Cevap Gönder

Sayın hocam, benimde başıma gelmişti. Tüm ayarları yapıyorsunuz laptoplar wireless i görüyor ama bağlantı sınırlı diyor ve bağlanmıyordu. Son çare Idea olarak modemi resetledik problem halloldu. Tabi epey bi uğraştık çünkü kullanıcı adı ve şifreyi bilmiyorduk. Smile Telokom görevlisinden yardım aldık. Bu da iki günümüzü aldı. Eğer kullanıcı adı ve şifreyi biliyorsanız bunu deneyebilirsiniz. +1 (Modemin reset düğmesine yanlış hatırlamıyorsam 10 saniye kadar basılı tutulması gerekiyor)
gizemkar
Onursal Üye
Onursal Üye

KABLOSUZ İNTERNET ERİŞİMİ    26 Eyl 2007, 7:05Alıntıyla Cevap Gönder

clc yazmış:
Sayın hocam, benimde başıma gelmişti. Tüm ayarları yapıyorsunuz laptoplar wireless i görüyor ama bağlantı sınırlı diyor ve bağlanmıyordu. Son çare Idea olarak modemi resetledik problem halloldu. Tabi epey bi uğraştık çünkü kullanıcı adı ve şifreyi bilmiyorduk. Smile Telokom görevlisinden yardım aldık. Bu da iki günümüzü aldı. Eğer kullanıcı adı ve şifreyi biliyorsanız bunu deneyebilirsiniz. +1 (Modemin reset düğmesine yanlış hatırlamıyorsam 10 saniye kadar basılı tutulması gerekiyor)

clc hocam ben kac bi kere resetledim kullanmadığım kanal kalmadı bakalım bu gün son bi kere daha reset atıp hacker hocamın tavsiyesini denicem belki olurda çalışacağı tutar Laughing En sonunda attıracak kendini çöpe teşekkürler fikirleriniz için

ahh ahh nerde eskü günler elimde gezdiriyodum laptopu acaba nereye kadar çekiyo bakalım diye okulun en uclarına gidiyomu geliyomu diye ömrü 1 seneymiş Smile
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

KABLOSUZ İNTERNET ERİŞİMİ

page generation = 3.35003 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması