Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Yasal Program Paylaşım (Freeware-Shareware)

Bilgisayar otomatik açılıp kapansın...

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
dorian
Aktif Üye
Aktif Üye

Bilgisayar otomatik açılıp kapansın...    23 Eyl 2008, 22:09Alıntıyla Cevap Gönder

Ya çıldıracam çıldıracam... Bu Kültür dersi öğretmenlerinin elleri arkalarına dönmüyo yaw...
Bilgisayarı kullanıyorlar. Sonrada açık bırakıyolar. Elektrik melektrik umurlarında değil. Her akşam okuldaki bilgisayarları kapatacam diye bi hal oldum...
Tavsiye edebileceğiniz, bilgisayarı otomatik belirlenen saatte kapatacak program lazım. Bu sayın hocalar bunu yapamıyo bari program halletsin. Ve hatta belli saatte açarsa çokta iyi olur.
tE0
Aktif Üye
Aktif Üye

Bilgisayar otomatik açılıp kapansın...    23 Eyl 2008, 22:25Alıntıyla Cevap Gönder

açma konusu için bişey diyemiyeceğim ama kapatmak için bir tane masaüstü saati var clock x, alarmlı, türkçe dil destekli vs.. incele istersen... http://www.clocx.net/
mystreous
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Bilgisayar otomatik açılıp kapansın...    23 Eyl 2008, 22:25Alıntıyla Cevap Gönder

hmm iyi fikir.
Öyle programlar vardı. Saatini belirliyorsun o saatte kapanıyor. Bi araştırayım...
halimyaren
Aktif Üye
Aktif Üye

Bilgisayar otomatik açılıp kapansın...    23 Eyl 2008, 22:35Alıntıyla Cevap Gönder

google işe yarıyo.

bir link, ben bunu kullanıyom.
http://www.tamindir.com/depo-dosya.asp?dosyaurl=/dosyalar/ust/BenCesur/bilgisayarikapat.exe

bir de program,

Shutter.rar
 Açıklama:
Bu da kapatıyo bilgisayarı

İndir
 Dosya Adı:  Shutter.rar
 Dosya Boyutu:  634.64 KB
 İndirilme:  44 defa

bote2004
Aktif Üye
Aktif Üye

Bilgisayar otomatik açılıp kapansın...    23 Eyl 2008, 22:57Alıntıyla Cevap Gönder

Ben bunun için birçok bilgisayarı kapatma programı denedim ama bu programlarda her açtığında kapatma saatini ayarlamak gerekiyordu. Sonra şöyle bir çözüm buldum. Bilgisayarı kapatmak için bir .bat dosyası hazırladım. Bu .bat dosyasınıda windowsun görev zamanlayıcısını kullanarak istediğim bir saate çalışması için ayarladım. kapatma sorununu böyle çözdüm açma sorununu ise eğer bilgisayarının bios u destekliyorsa bios tan yapabilirsin.
Kullandığım .bat dosyasınıda aşağıya ekledim.

kapat.zip
 Açıklama:
shutdown komutu içeren .bat doayası bilgisayarı çalıştıktan 1 sn sonra kapatır

İndir
 Dosya Adı:  kapat.zip
 Dosya Boyutu:  136 Bayt
 İndirilme:  23 defa

mystreous
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Bilgisayar otomatik açılıp kapansın...    24 Eyl 2008, 0:24Alıntıyla Cevap Gönder

tE0 yazmış:
açma konusu için bişey diyemiyeceğim ama kapatmak için bir tane masaüstü saati var clock x, alarmlı, türkçe dil destekli vs.. incele istersen... http://www.clocx.net/

Bu güzel ancak kapatma olayı yok.
Phascolarctos cinereus
Site Gezgini
Site Gezgini

Bilgisayar otomatik açılıp kapansın...    24 Eyl 2008, 4:04Alıntıyla Cevap Gönder

pc kapat programını yaklaşık 2 yıl arkadaşlarla işyerinde kullandık. sorunsuz çalışıyor, umarım işini görür. sadece kapatmada kullanılıyor, belli bir programın bitiş saatine veya kapanmasına göre ayarlanabiliyor.

PcKapat.rar
 Açıklama:

İndir
 Dosya Adı:  PcKapat.rar
 Dosya Boyutu:  191.56 KB
 İndirilme:  48 defa

scorpus
Site Gezgini
Site Gezgini

Bilgisayar otomatik açılıp kapansın...    24 Eyl 2008, 14:35Alıntıyla Cevap Gönder

shutdown komutuyla programa gerek duymadan kapatırsın
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Yasal Program Paylaşım (Freeware-Shareware)

Bilgisayar otomatik açılıp kapansın...

page generation = 3.36692 seconds, sql queries = 16

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması