|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
dorian
Aktif Üye

Kayıt: 08 Ekm 2007 Mesajlar: 272 Konum: Oralarda biyerlerde |
| Bilgisayar otomatik açılıp kapansın... 23 Eyl 2008, 22:09 | |
| Ya çıldıracam çıldıracam... Bu Kültür dersi öğretmenlerinin elleri arkalarına dönmüyo yaw...
Bilgisayarı kullanıyorlar. Sonrada açık bırakıyolar. Elektrik melektrik umurlarında değil. Her akşam okuldaki bilgisayarları kapatacam diye bi hal oldum...
Tavsiye edebileceğiniz, bilgisayarı otomatik belirlenen saatte kapatacak program lazım. Bu sayın hocalar bunu yapamıyo bari program halletsin. Ve hatta belli saatte açarsa çokta iyi olur.
| |
|
|
 |
tE0
Aktif Üye

| Bilgisayar otomatik açılıp kapansın... 23 Eyl 2008, 22:25 | |
| | açma konusu için bişey diyemiyeceğim ama kapatmak için bir tane masaüstü saati var clock x, alarmlı, türkçe dil destekli vs.. incele istersen... http://www.clocx.net/
| |
|
|
 |
mystreous
Tecrübeli Üye

| Bilgisayar otomatik açılıp kapansın... 23 Eyl 2008, 22:25 | |
| hmm iyi fikir.
Öyle programlar vardı. Saatini belirliyorsun o saatte kapanıyor. Bi araştırayım...
| |
|
|
 |
halimyaren
Aktif Üye

|
|
 |
bote2004
Aktif Üye

Kayıt: 18 Eyl 2007 Mesajlar: 133 Konum: Zonguldak Görev Yeri : Erzurum |
| Bilgisayar otomatik açılıp kapansın... 23 Eyl 2008, 22:57 | |
| Ben bunun için birçok bilgisayarı kapatma programı denedim ama bu programlarda her açtığında kapatma saatini ayarlamak gerekiyordu. Sonra şöyle bir çözüm buldum. Bilgisayarı kapatmak için bir .bat dosyası hazırladım. Bu .bat dosyasınıda windowsun görev zamanlayıcısını kullanarak istediğim bir saate çalışması için ayarladım. kapatma sorununu böyle çözdüm açma sorununu ise eğer bilgisayarının bios u destekliyorsa bios tan yapabilirsin.
Kullandığım .bat dosyasınıda aşağıya ekledim.
| Açıklama: |
| shutdown komutu içeren .bat doayası bilgisayarı çalıştıktan 1 sn sonra kapatır |
|
 İndir |
| Dosya Adı: |
kapat.zip |
| Dosya Boyutu: |
136 Bayt |
| İndirilme: |
23 defa |
| |
|
|
 |
mystreous
Tecrübeli Üye

| Bilgisayar otomatik açılıp kapansın... 24 Eyl 2008, 0:24 | |
|
 |
 |
açma konusu için bişey diyemiyeceğim ama kapatmak için bir tane masaüstü saati var clock x, alarmlı, türkçe dil destekli vs.. incele istersen... http://www.clocx.net/ |
Bu güzel ancak kapatma olayı yok.
| |
|
|
 |
Phascolarctos cinereus
Site Gezgini

|
| Bilgisayar otomatik açılıp kapansın... 24 Eyl 2008, 4:04 | |
| pc kapat programını yaklaşık 2 yıl arkadaşlarla işyerinde kullandık. sorunsuz çalışıyor, umarım işini görür. sadece kapatmada kullanılıyor, belli bir programın bitiş saatine veya kapanmasına göre ayarlanabiliyor.
| Açıklama: |
|
 İndir |
| Dosya Adı: |
PcKapat.rar |
| Dosya Boyutu: |
191.56 KB |
| İndirilme: |
48 defa |
| |
|
|