|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
barthez
Site Gezgini

|
| aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum 20 Mar 2008, 11:10 | |
| | Hocam anlayamadığım ne biliyor musunuz? Bunlar her kelimeden sonra Allah'a şükür demiyorlarmı ona deli oluyorum ben. İçimden alma sen onun adını ağzına senin haddine değil onu ağzına almak diyesim geliyor. Allah'a inanan da insan sevgi olacak, kalp kırmayacak, alçakgönüllü olacak. Sayın hocam benim tek tesellim ne biliyormusun öbür tarafta iki elim yakalarında olacak. | |
|
|
 |
spontan
Aktif Üye

|
| aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum 21 Mar 2008, 0:49 | |
|
 |
 |
Hocam anlayamadığım ne biliyor musunuz? Bunlar her kelimeden sonra Allah'a şükür demiyorlarmı ona deli oluyorum ben. İçimden alma sen onun adını ağzına senin haddine değil onu ağzına almak diyesim geliyor. Allah'a inanan da insan sevgi olacak, kalp kırmayacak, alçakgönüllü olacak. Sayın hocam benim tek tesellim ne biliyormusun öbür tarafta iki elim yakalarında olacak. |
evet hocam ben hakkımı helal etmiyorum zaten. yeni bi öğretmen geldi bizim okula tanıaşlı 20 sn oldu gel ev bulana kadar bende kal dedim. müdür yardımcısı onun yanında benim arkamdan konuşmuş. iş yapmak istemediğimi felan söylemiş. yüzlerine gözlerine dursun. ama ben geldiğimde de diğer bilgisayarcıyı kötülediler bana. ya çok tuhaf insanlar. ya okulda benim kadar hiç bir öğretmen çalışmıyor. her görevde ben varım. çanakkale çalışmalarında da ben vardım. sunu hazırladım. edebiyatçıların arası bozuktu diğer edebiyatçı arada kalıyodu beraber prova yaptırdık. şimdi de bi bölümün projesi için falsh da sunu hazırlıyorum. bu bitince ne çıkacak merak ediyorum... ya öle | |
|
|
 |
aakcakaza
Süper Üye

| aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum 21 Mar 2008, 1:36 | |
| bazen okulda en guzel laf su oluyor arkadaslar,
GORMEDİM, BİLMİYORUM, DUYMADIM... | |
|
|
 |
TASLAK
Yeni Üye

|
| aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum 20 Eyl 2008, 23:51 | |
| Ben buna benzer sorunlar yaşamadım ama geçen yıl bir arkadaş yaşadı ona da size söylendiği gibi endişelenmemesini herkesin genelde kalktığını falan söyledik ama hepimiz hayal kırıklığına uğradık. Kalkmamış bu sene gene stajer başka bir okula görevlendirme istedim falan dedi ama tam olarak neye uğradığımızı bizde şaşaırdık .Haftada 33 saat derse giriyordu kulüp dosyası hazır olmadığı için kınama cezası vermiş ve okulun kapandığı son hafta ders dinlemeye okulun en kötü sınıfına gelmiş. Ortada öğrenci yok gelenlerde de ders metaryeli yok neyse arkadaş dersini anlatmış hiç mi hiç beyenmemiş ona bir şeyler imzalatmış bunlar ne diye soruncada kabul etmiyorsan kabul etmiyorum diye altına yaz demiş oda yazamamış, imzalamış yani bu sene gene stajer oda başlar başlamaz işten bıktı yeni başlayan bir insan için ne kadar kötü hepimizin morali bozuldu tehdit ettikleri şeyi yaptılar zaten şu anda çalıştığımız bu okulda sürekli bir tehdit etme durumu var idareciler tarafından sürgün ederiz den tutunda günlük planınız yoksa size gününüzü gösteririze kadar bana öyle geliyor ki bu arkadaşı kullanarak bize güç gösterisi yaptılar bak nasıl kaldırmadık size de dediklerimizi yaparız misali kendimi güvende hissetmiyorum sadece bu okulda geçirmem gereken süre geçsin ve buradan tüyeyim fikri kafamda hakim hiç bir konuda düşüncenmzi haksızlıkları bile söyleyemiyoruz öğrencinin olup olmaması da önemli değil bağırılıyor tersleniyorsunuz ne kadar kötü çocuklara neyi, nasıl daha iyi öğretebiliriz yerine bu saçma şeylerle uğraşmak, ben dikkatli ol derim ne olacağı belli olmuyor yanımdaki arkadaşın başına geldi  | |
|
|
 |
skipper_forum
Seçkin Üye

Kayıt: 24 Şub 2007 Mesajlar: 550 Konum: Bursa --> İstanbul |
| Re: aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum 21 Eyl 2008, 0:13 | |
|
 |
 |
Benim görev yaptığım okul biraz problemli. bu ilçede benden başka 18 tane aday öğretmen var hiçbiri benim yaşadığım olumsuzlukları yaşamamışlar. Arada bir durduk yere hiç sebep yokken üstü açık veya kapalı adaylıkla ilgili tuhaf tehditler alıyorum. Bunun sebebi ise benle alakası olmayan görevleri bana yaptırmak için adaylık olayını kullanmaları. işin garip yanı hiç bir işe yapmam demiyorum. Özlük hakkı denen şey henüz benim okuluma uğramadı. yani şu an benim hiçbir özlük hakkım yok. varsa da kullanamıyorum. ne iş verilirse yapıyorum artık. yine de sanki çocuğa davranır gibi tuhaf tavırlarla karşılaşıyorum. hatta bazen kendimi öğrenci gibi hissediyorum. öğretmenlik mesleğinden de soğudum.
Sorum şu aslında: Adaylığımı kaldırmama gibi bi durum olduğunda ne yapmam gerekir? Aslında adaylığımın kalkmaması için bi sebep yok ama burda aşırı derecede gruplaşma var ve daha önce bir öğretmeni uğraştırmışlar sanırım adaylık konusunda. ama sonunda kaldırmışlar. tayin isteyeceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum. onları da Allaha havale ediyorum... |
657 sayılı kanun der ki:
Madde 56 – (Değişik: 12/5/1982 - 2670/21 md.)
Adaylık süresi içinde temel ve hazırlayıcı eğitim ve staj devrelerinin her birinde başarısız olanlarla adaylık süresi içinde hal ve hareketlerinde memuriyetle bağdaşmıyacak durumları, göreve devamsızlıkları tespit edilenlerin sicil amirlerinin teklifi ve atamaya yetkili amirin onayı ile ilişkileri kesilir.
İlişkileri kesilenler ilgili kurumlarca derhal Devlet Personel Başkanlığına bildirilir.
Adaylık süresi sonunda başarısızlık:
Madde 57 – (Değişik: 12/5/1982 - 2670/22 md.)
Adaylardan en geç iki yıl içinde Devlet memuru olabilmeleri için olumlu sicil alamayanların sicil amirlerinin teklifi ve atamaya yetkili amirin onayı ile ilişikleri kesilir. İlişkileri kesilenler ilgili kurumlarca derhal Devlet Personel Başkanlığına bildirilir. | |
|
|
 |
skipper_forum
Seçkin Üye

Kayıt: 24 Şub 2007 Mesajlar: 550 Konum: Bursa --> İstanbul |
| aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum 21 Eyl 2008, 0:14 | |
| | Ama ben derim ki senin müdür Allah'ından bulsun... | |
|
|
 |
spontan
Aktif Üye

|
| aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum 21 Eyl 2008, 0:15 | |
| iyi de aday öğretmenlere rehberlik kulüp verilemez ki hatta ek ders ücreti alamıyor. çok garip. müdür hakkında soruçturma açılması lazım. onda suç var neden imzalamış. onlar kendilerini garantiye almak için imzalatmışlardır. benim adaylığım kalktı ama arkadaş adına çok üzüldüm. keşke imzalamasaydı zaten iş kopmuş.. şimdi mecbur kaldırırlardı ama o şey her neyse imzaladığı için yine tehlikede.
ya aday öğretmenler üzerinde egolarını tatmin ediyorlar. ayrıca öyle rasgele kaldırmamazlık edemez. neden milli eğiteme şikayet etmemiş. burda bize milli eğitimdekiler ahlaki bi durum olmadıkça stajyerlik formalite demişlerdi. çok üzüldüm | |
|
|
 |
aysegul_
Seçkin Üye

| aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum 21 Eyl 2008, 0:16 | |
| | hocam siz kendi görevinizi tam olarak yapın, hiç kimse hiçbişey yapamaz... kafaya takmayın sakın, hiçbir müdür kolay kolay böyle birşeyi göze alamaz, siz yeterki ona sebep vermeyin, görevlerinizi yerine getirin... sanırım yenisiniz diye, korkutmaya çalışıyor... haklı olduğunuz yerde sesinizi yükseltmeyi de bilin... Okul müdürlerine de bazen yelerini bildirmek gerekiyor, hadlerini aşabiliyorlar... Mesleğinizden bu yüzden soğumayın sakın... Daha yolun başındayız hepimiz hocam... Daha ne müdürler, ne okullar görücez... hepsinin de ayrı ayrı bin tane sorunu olucak... O yüzden sizi etkilemelerine izin vermeyin...Siz işinizi yapın, gerisini boşverin... | |
|
|
 |
ali1971
Site Gezgini

|
| aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum 21 Eyl 2008, 1:08 | |
| | Yeni öğretmen arkadaşlara tavsiyem "ben bunu iyi bilirim" demesinler. herşeyi bilmemek herzaman iyidir. ben o hatayı yaptım siz yapmayın. siz sadece kendi yapmanız gereken işlerle uğraşın gerisini duymamazlıktan mı gelirsiniz, hallederizle mi halledersiniz. siz anladınız. | |
|
|
 |
spontan
Aktif Üye

|
| aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum 22 Eyl 2008, 20:36 | |
| benim adaylığım kalktı.
ama sorun yaşadım biraz adaylık döneminde. adaylığı bahane ederek çok iş yaptırdılar. müdür memnundu. ama rehber öğretmenimle çok aram açıldı.
bi ara müdür yardımcısını rehber hocam yaptılar durmadan yükleniyodu bana.
hatta tehdit etti adaylıkla ilgili.
ben de müdürün her dediğini yaptım onun dediklerini salladım.
ama bi ara müdürle de küçük bi olay oldu ama geçti.
kaldırmama gibi bi durumları yok.
ama arkadaşa ayıp etmişler. bence kağıdı asla imzalamayacaktı. | |
|
|
 |
|
|