Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Meb Atama ve Yer Değiştirme

Halk Eğitimi Merkezlerinde görev yapan Bilgisayar Öğretmenleri buluşma noktası

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 4. sayfa (Toplam 4 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4
YazarMesaj
Must@f
Aktif Üye
Aktif Üye

Halk Eğitimi Merkezlerinde görev yapan Bilgisayar Öğretmenleri buluşma noktası    11 Hzr 2008, 12:41Alıntıyla Cevap Gönder

Must@f yazmış:
huseyinbilal yazmış:
hocam o yazıyı buraya ekleyebilir misiniz? Idea

Hocam o yazı elimde olmadığı için ekleyemiyorum. O yazı sene başında okula gelmişti, bizede tebliğ edilmişti.

Değerli hocam Çıraklık ve Yaygın Eğitim Müdürlüğünün web sayfasından doğru, Yaygın Eğitim Kurumları yönetmeliğinin değiştirilen maddeleri içinde benim söylediğimin eklendiği gördüm.

Alıntı:
MADDE 60 – ..."Örgün eğitim kurumlarında aylık ve zorunlu ücretli ek ders saati karşılığı görevini tamamlayamayan öğretmenler, ihtiyaç bulunan merkezlerde görevlendirilir."

Burada örgün eğitimdeki maaş ve zorunlu ekders görevini dolduramayan öğretmenlerden bahsedilmiş. Fakat eğer siz isteğe bağlı ekderslerinizi Halk eğitimde doldurabilirsiniz. Eğer böyle bir istekde bulunursanız zaten öğretmen dururken usta öğreticiye görev verilmez.

Diğer taraftan eski yönetmelikte olan ve yeni yönetmelikte unutulan bir kısım vardı. Bu unutululan kısımda düzeltilmiş.
Eğer okulunuzda bütün ders saatlerinizide doldurmuş olsanız bile mesaala kendi okulunuzda 30 saat derse giriyorsunuz, halk eğitimdede 10 saatlik daha bir kurs açabilirsiniz. Yani toplamda haftada 40 saat derse girebilirsiniz. Buda normal branş öğretmeni için 25+3 saat ekders ücreti demektir.

Alıntı:

MADDE 87 – Öğretmenlerin aylık karşılığı, zorunlu ek ders ve isteğe bağlı ücretli ders saatleri, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’a göre belirlenir. Örgün eğitim kurumlarında aylık ve zorunlu ek ders karşılığı görevlerini tamamlayamayan öğretmenlerin ders saatlerini, kadrolarının bulunduğu örgün eğitim kurumlarının tabi olduğu çalışma saatleri içinde merkezlerde tamamlamaları sağlanır. Kadrolarının bulunduğu örgün eğitim kurumlarındaki günlük çalışmaları dışında merkez/merkezlerce açılacak kurslar için yapılan görevlendirmelerde haftada 10 saate kadar ek ders ücreti ödenir."

Kaynak: http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2007/06/20070609-11.htm
Must@f
Aktif Üye
Aktif Üye

Re: Asker öğretmen    11 Hzr 2008, 12:45Alıntıyla Cevap Gönder

saDE13 yazmış:
Merhabalar, ben de halk eğitimde asker öğretmen olarak çalışıyorum.

merak ettiğim konu yaz tatilinin ve seminer döneminin nasıl olacağı. çünkü tezkere tarihimiz 31 temmuz. şu an boşum herhangi bir kurs ders vs. yok. normal okulda olsam seminer dönemi kalıp temmuz ayını istediğim yerde geçirebilirdim. halk eğitimde olmam durumu deiğiştrir mi? temmuz ayı boyunca beni burada tutmaları mümkün mü?

bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Hocam bu konuda bir mevzuat yok. Tamamen müdürün insiyatifine kalmış. Eğer müdür sizin branşınızla ilgili kurs açmaya karar verirse, askerliğiniz bitene kadar(öğretmen ve öğrenciler için yaz tatili bile olsa) kursta görev alma durumunuz var.

Diğer taraftan kurslar genelde 1 aylık değildir. Yani okulda hiçbir işiniz yoksa, gönderebilir. Eğitim öğretim hizmetleri sınıfında herhangi bir kurs, ders vs yoksa sizi okulda tutacağınız zannetmiyorum. Şunuda belirtmek isterimki askeri mevzuata göre Okul müdürü sizin komutanınız.
Burada sizi tek bağlayan durum Askeri mevzuat.
turkismail
Yeni Üye
Yeni Üye

Halk Eğitimi Merkezlerinde görev yapan Bilgisayar Öğretmenleri buluşma noktası    11 Hzr 2008, 15:24Alıntıyla Cevap Gönder

güsel Konu bende Meslek Lisesinde görev yapmakta iken;

Halk eğitim Merkezine atanmış bir bilgisayar öğretmeniyim.

İlk yıllar çok güzel geçti hafta içi ve hafta sonu kurslarda görev aldım. İşletmenlik kurslarında genelde ve 37 saat ekders alıyordum.

sonraları idare maaş karşılığı olarak girdiğim derslerin yerine idari görev verdi. bir nevi yarı müdrü yardımcısı (angarya işleri yaptığım vakit) yine 37 saat ekdersimi aldım.

Daha sonraları 37 saat ekders almamdan rahatsız olan bazı arkadaşlar! çünkü onlar teknik öğretmen değil ve max 18 saat ekders almışlar şimdiye kadar. bazı söylentiler yaymaya başladılar. işte kursa gelmeden sertifika veriyor. para ile sertifika satılıyor gibi. bende bu durumlarda çok hassas davrandım şimdiye kadar. Dolayısıyla bana şube müdürü uyarı yapmaya kalktı. dikkat edelim falan derken, bende şu andan itibaren hiç bir kursta görev almayacağımı açık olan kursaları da kapatacağımı kendisine söyleyerek odasını terk ettim.

bu tarihten sonra idari görevlerimi tam gün yaparak Müdür yardımcısı olarak görevlendirildim. bir yıldan beri müdür yardımcısıyım. +18 ekders alıyorum.

Ve ildışı atamalarda tayinimiz çıktı inşallah kurtuluyorum halk eğitim den de buradan da inşallah.

bi daha halk eğtimde çalışırmısın deseler tövbe derim. Kadrolu oolarak asla ama haftasonu kursalarda geçici olarak çalışmak çok avantajlı. hiç biri işe karışmadan paranı alıp gidiyorsun.

Özeti Bu Halk Eğitimi Merkezi eziyetten başka bir şey olmadı benim için.

Sağlıcakla kalın..

Asker öğretmen içinse kurs varsa kalırsın.
Must@f
Aktif Üye
Aktif Üye

Halk Eğitimi Merkezlerinde görev yapan Bilgisayar Öğretmenleri buluşma noktası    11 Hzr 2008, 15:48Alıntıyla Cevap Gönder

turkismail yazmış:
güsel Konu bende Meslek Lisesinde görev yapmakta iken;

Halk eğitim Merkezine atanmış bir bilgisayar öğretmeniyim.

İlk yıllar çok güzel geçti hafta içi ve hafta sonu kurslarda görev aldım. İşletmenlik kurslarında genelde ve 37 saat ekders alıyordum.

sonraları idare maaş karşılığı olarak girdiğim derslerin yerine idari görev verdi. bir nevi yarı müdrü yardımcısı (angarya işleri yaptığım vakit) yine 37 saat ekdersimi aldım.

Daha sonraları 37 saat ekders almamdan rahatsız olan bazı arkadaşlar! çünkü onlar teknik öğretmen değil ve max 18 saat ekders almışlar şimdiye kadar. bazı söylentiler yaymaya başladılar. işte kursa gelmeden sertifika veriyor. para ile sertifika satılıyor gibi. bende bu durumlarda çok hassas davrandım şimdiye kadar. Dolayısıyla bana şube müdürü uyarı yapmaya kalktı. dikkat edelim falan derken, bende şu andan itibaren hiç bir kursta görev almayacağımı açık olan kursaları da kapatacağımı kendisine söyleyerek odasını terk ettim.

bu tarihten sonra idari görevlerimi tam gün yaparak Müdür yardımcısı olarak görevlendirildim. bir yıldan beri müdür yardımcısıyım. +18 ekders alıyorum.

Ve ildışı atamalarda tayinimiz çıktı inşallah kurtuluyorum halk eğitim den de buradan da inşallah.

bi daha halk eğtimde çalışırmısın deseler tövbe derim. Kadrolu oolarak asla ama haftasonu kursalarda geçici olarak çalışmak çok avantajlı. hiç biri işe karışmadan paranı alıp gidiyorsun.

Özeti Bu Halk Eğitimi Merkezi eziyetten başka bir şey olmadı benim için.

Sağlıcakla kalın..

Asker öğretmen içinse kurs varsa kalırsın.

Vaybe hocam. Aynen benim durumu özetlemişsin. Bende tayin istedim meslek lisesine. Tayinimin çıkmasını bekliyorum. İnşallah kurtulacağız angarya işlerden.

Halk eğitimdeki en önemli problem, kişilerin hiç kursa gelmeden belge almak istemesi. Bende buna izin vermiyorum, müdürle bu gibi insanlarla papaz oldum. Gerçekten çok lakayıt adamlar var.

Allahtan artık kayıtlar online olarak bakanlığın hem programına yapılıyor, notlar oraya giriliyorda çok fazla üzerime gelemiyorlar.

Ama açıkçası kursu usta öğretici(usta öğretici görevllendirmeleri bence hiç yasal değil) kursta görev alırsa, gelene geç. Yeterki kursiyerden para gelsin. Gerisi önemli değil.
huseyinbilal
Aktif Üye
Aktif Üye

Halk Eğitimi Merkezlerinde görev yapan Bilgisayar Öğretmenleri buluşma noktası    11 Hzr 2008, 17:45Alıntıyla Cevap Gönder

muhasebe ve finansman öğretmeni arkadaş var halk eğitimde bilgisayar işletmenlik kursu açabilir miyim diye bana sordu tabii ben bilmediğimi söyledim

cevabı bilen arkadaş varsa veya bu şekilde açan arkadaş varsa bizleri aydınlatırsa sevinirim.

bilen yok mu?
Must@f
Aktif Üye
Aktif Üye

Halk Eğitimi Merkezlerinde görev yapan Bilgisayar Öğretmenleri buluşma noktası    11 Hzr 2008, 20:29Alıntıyla Cevap Gönder

Bilgisayarlı muhasebe öğretmeni ise açabilir. Neden olmasın. Bizde elektrik öğretmeni bile kurs açıyor.
Çok defa bilgisayar kursu açtı halk eğitimde.
huseyinbilal
Aktif Üye
Aktif Üye

Halk Eğitimi Merkezlerinde görev yapan Bilgisayar Öğretmenleri buluşma noktası    11 Hzr 2008, 21:40Alıntıyla Cevap Gönder

bilgisayarlı muhasebe derslerine giriyormuş,
hocam teşekürler
saDE13
Site Gezgini
Site Gezgini

Re: Asker öğretmen    11 Hzr 2008, 23:11Alıntıyla Cevap Gönder

Must@f yazmış:
saDE13 yazmış:
Merhabalar, ben de halk eğitimde asker öğretmen olarak çalışıyorum.

merak ettiğim konu yaz tatilinin ve seminer döneminin nasıl olacağı. çünkü tezkere tarihimiz 31 temmuz. şu an boşum herhangi bir kurs ders vs. yok. normal okulda olsam seminer dönemi kalıp temmuz ayını istediğim yerde geçirebilirdim. halk eğitimde olmam durumu deiğiştrir mi? temmuz ayı boyunca beni burada tutmaları mümkün mü?

bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Hocam bu konuda bir mevzuat yok. Tamamen müdürün insiyatifine kalmış. Eğer müdür sizin branşınızla ilgili kurs açmaya karar verirse, askerliğiniz bitene kadar(öğretmen ve öğrenciler için yaz tatili bile olsa) kursta görev alma durumunuz var.

Diğer taraftan kurslar genelde 1 aylık değildir. Yani okulda hiçbir işiniz yoksa, gönderebilir. Eğitim öğretim hizmetleri sınıfında herhangi bir kurs, ders vs yoksa sizi okulda tutacağınız zannetmiyorum. Şunuda belirtmek isterimki askeri mevzuata göre Okul müdürü sizin komutanınız.
Burada sizi tek bağlayan durum Askeri mevzuat.

teşekkürler hocam, ben zaten okulda değilim il görevlendirmemi halk eğitime vermiş ve şu an sadece oturuyorum bir iş yaptığım yok dediğiniz gibi kurs açılma ihtimali de yok mevcut süre açısından. durum insiyaife kaldıysa bekleyeceğiz göreceğiz Smile
123456
Aktif Üye
Aktif Üye

Halk Eğitimi Merkezlerinde görev yapan Bilgisayar Öğretmenleri buluşma noktası    24 Hzr 2008, 21:32Alıntıyla Cevap Gönder

bende halk eğitimde kadrolu olarak çalışan bilgisayar öğretmeiyim.
bu yıl 3 yılım.
şu konuyu merak ediyorum kaç bilgisayar öğretmeni var hemde çalışan.
ve formatör öğretmen olabiliyorlarmı acaba?
yasminnn
Yeni Üye
Yeni Üye

Halk Eğitimi Merkezlerinde görev yapan Bilgisayar Öğretmenleri buluşma noktası    22 Eyl 2008, 10:07Alıntıyla Cevap Gönder

Slm arkadaşlar, ben adana feke halk eğitim merkezinde kadrolu bilgisayar öğretmeni olarak görev yapmaktatım. burası çok küçük bir ilçe olduğu için bir tane bile bilgisayar kursu açmakta zorlanıyorum. şuan maaş karşılığı çalışıyorum sadece, kursum yok ekdersim da yok dolayısıyla. 12 ye kadar halk eğitim merkezine gelip işlerine yardımcı oluyorum, siteyi güncelliyorum.

KİEM kuruldu mayıs ayında orayı da çalıştırmama izin veremiyorlar çünkü henüz bunula ilgili bir açıklama yokmuş. maaşımı ekdersimi neye göre yapacaklarını bilmiyorlarmış... laboratuar boş duruyor olursa kurslar için kullanıyoruz. halk eğitimde görevli kadrolu bilgisayar öğretmenleri ile ilgili maaş ekders yönetmeliği varsa ve de KİEM le ilgili yönetmelik yada açıklama varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim arkadaşlar.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder4. sayfa (Toplam 4 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Meb Atama ve Yer Değiştirme

Halk Eğitimi Merkezlerinde görev yapan Bilgisayar Öğretmenleri buluşma noktası

page generation = 24.96440 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması