|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
laurona
Seçkin Üye

|
| sözleşmelide özür grubu tayini 17 Şub 2008, 23:55 | |
| | arkadaşlar duyduğuma göre sözleşmeli öğretmenlerin sadece yazları özür grubu ataması olacakmış diyorlaki boş kadro olursa tayin hakkı kazanırsınız. diyelimki evlendik ve eş durumundan tayin isteyeceğiz ama kadro açık değil. ne yani eşimizin yanına ggidemeyecekmiyiz. bu konuda fikri ve bilgisi olanlar paylaşbilirler mi? | |
|
|
 |
laurona
Seçkin Üye

|
| sözleşmelide özür grubu tayini 18 Şub 2008, 16:17 | |
| | arkadaşlar bilgisi olan var mı? | |
|
|
 |
bumit
Site Gezgini

| |
|
|
 |
satrun_ogr
Yeni Üye

|
| Re: sözleşmelide özür grubu tayini 27 Şub 2008, 16:37 | |
|
 |
 |
arkadaşlar duyduğuma göre sözleşmeli öğretmenlerin sadece yazları özür grubu ataması olacakmış diyorlaki boş kadro olursa tayin hakkı kazanırsınız. diyelimki evlendik ve eş durumundan tayin isteyeceğiz ama kadro açık değil. ne yani eşimizin yanına ggidemeyecekmiyiz. bu konuda fikri ve bilgisi olanlar paylaşbilirler mi? |
özgünüm ama aynen öyle
bende geçenyıl eş durumundan tayin istedim (sözleşmeliyim bu arada) ozaman bize açılan bilgisayar ekranında sadece bazı illerin isimleri vardı. Birde sadece il tercihinde bulunabiliyorsun. ya ni seni o ilde nereye isterse oraya atıyor. artık şansına merkez, ilçe, köyhayırlısı. (eşin ile yakına atanmak için duadan başka yapacak birşey yok. Ben denedim oldu yakın sayılır sadece farklı ilçeler oldu. )
Daha sonra aynı il içinde başka yere geçme hakkın kesinlikle yok atandığın yerde kalıyorsun.... | |
|
|
 |
axe_arslan
Site Gezgini

| sözleşmelide özür grubu tayini 31 Mar 2008, 13:21 | |
|
 |
 |
http://personel.meb.gov.tr/upload/2008%20Öğretmenlerin%20Özür%20Durumuna%20Bağlı%20Yer%20Değiştirme%20Kılavuzu.pdf
hocam kısaca eşin öğretmen olursa yandın tecrübeyle sabit ikinizde elime düştünüz muamelesi yapıo meb yeni yönetmeliğe göre kim dogu hızmeti yapıyorsa diğeri onun yanına gidiyo ve es durumu tayını sozlesmelilerde agustos ayına alındı ha sozlesmelilerin 1 sene calısması cabası |
bumit hocam sanırım tam anlaşılmayan bir nokta var. Oda yukarıda sizin yazdığınız kırmızı ile belirtilen nokta. Oysa tam öyle değil. Aşağıda klavuzdan alıntı yaptım. Başvuru yapamayacak öğretmenler başlığının 3. maddesine göre; mecburi hizmet bölgesinde görev yapan ve mecburi hizmet yükümlülüğü hanüz kalkmayan eşler, mecburi hizmet yükümlüsü olup 1. bölgede görev yapan eşlerin yanına tayin istenemiyor. Eğer 1 hizmet bölgesindeki eşiniz bu görevini yaptıysa yanına rahatlıkla isteyebilirsiniz. Klavuzu birkaç defa gözden geçirdim ve bu sonuca vardım. yanlışım varsa düzeltin lütfen.
Her ne kadar eşlerin ayrı yerlerde görev yapmasına karşı olsam da (özür grubundan tayin isteyebilmek için getirilen stajerliğin kalkması zorunluluğuna birçok arkadaşım gibi kesinlikle ben de karşıyım) mecburi hizmetini tamamlamayan birinin 1. bölgedeki mecburi hizmet yükümlüsü eşi yanına gelmesi bence de doğru değil. Çünkü en geç 2-3 sene sonra tekrar yerlerinden mecburan eyrılmak zorunda kalacaklar.
3. BAŞVURU YAPAMAYACAK ÖĞRETMENLER
1- Özür durumuna bağlı olarak yer değiştiren öğretmen aynı yer değiştirme döneminde
tekrar yer değiştirme isteğinde bulunamayacaktır.
2- Kendisi ya da eşi yurt dışında bulunan öğretmenler, eş özrüne bağlı yer değiştirme
isteğinde bulunamayacaktır.
3- Zorunlu hizmet bölgesi kapsamındaki illerde kadrolu öğretmen olarak görev yapan ve
zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamayan öğretmenler, eş durumuna bağlı özür
durumundan Birinci Hizmet Bölgesinde çalışan zorunlu hizmete tabi kadrolu veya sözleşmeli
öğretmen eşinin yanına yer değiştirme isteğinde bulunamayacaktır.
4- Anadolu Lisesi türü eğitim kurumlarına 2007 yılında sınav sonucu ve ilgili
yönetmeliğin 16’ncı maddesine göre ataması yapılanlar ile her ikisi de öğretmen olan eşlerden;
iller arası yer değiştirme şartlarını taşıdığı hâlde 2007 yılı atama döneminde yer değiştirme
isteğinde bulunmayan veya aynı ili tercih etmeyen eşler, 2007-2008 eğitim-öğretim yılı ders
kesim tarihine kadar, özür durumuna bağlı yer değiştirme isteğinde bulunamayacaklardır. | |
|
|
 |
Secret
Aktif Üye

| sözleşmelide özür grubu tayini 03 Nis 2008, 9:55 | |
| sözleşmeli öğretmenlerin en çok muzdarip olduğu konulardan birisi atama konusu.
Sözleşmeli öğretmenlerde şuan için tek atama, özür gurubu atamaları.
özür grubu(sizin sorduğunuz eş durumu) eşinizin olduğu ilde özür gurubu atama döneminde bilgisayar kontenjanı açık olmalı.Eger yok ise bir sonraki özür grubunda tekrar şansınızı denersiniz.
türkiyede şuan için bilgisayar öğretmeni alanında acık olmayan bir il olacagını sanmıyorum. | |
|
|
 |
tanes
Aktif Üye

|
| sözleşmelide özür grubu tayini 28 Nis 2008, 15:12 | |
| | Bende sözleşmelilerin sadece bir kez özür grubu dahilinde yer değiştirebildiğini duymuştum.Bu konuda kavuzda birşey yazmıyo sanırım. Bi bilgisi olan var mı? | |
|
|
 |
riverocean
Site Gezgini

|
| sözleşmelide özür grubu tayini 26 Hzr 2008, 9:13 | |
| | eşim sözleşmeli, ben kadroluyum , doğu hizmetimi tamamladım. Yeni atandığım okulda 1 yıl çalıştım. eşimin yanına özür grubundan tayin isteyebilir miyim? yoksa 1 yıl daha çalışmam gerek mi? | |
|
|
 |
Secret
Aktif Üye

| sözleşmelide özür grubu tayini 26 Hzr 2008, 9:44 | |
| | kadroluda nasılsa sözleşmelininde aynı ,bulundugunuz ilde 1 yıl daha calışmanız gerekiyor. ama yinede siz işinizi garantiye alın ve il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine sorun. | |
|
|
 |
poet
Aktif Üye

Kayıt: 12 Nis 2007 Mesajlar: 265 Konum: <head>...</head> |
| sözleşmelide özür grubu tayini 26 Hzr 2008, 10:23 | |
| geçen bir arkadaşımın başına geldi bana saçma geldi.. eşinin stajerliği kalkmış ve 2.bölgede çalışıyor. Arkadaşım birinci bölgenin d sınıfında çalışıyor. 2. bölgedeki 1. bölgeye gelemiyor eşi d ve e de olsa dahi. şimdi arkadaşın da stajerliği kalkmadığı ve şubat dönemi de özür durumu kalktığı için 1 yıl daha ayrı kalacaklar. sonra arkadaş 2. bölgeye gidebilecek. bu durum mahkemede imiş ama ağustosa kadar çözüleceğini sanmıyorum...
Sanırım arkadaşlar bizim henüz başımıza gelmediği için çok bilgili ve tepkili değiliz ama bu eş durumu tam bir muamma:(
eş durumundan tayin bekleyenlere kolaylıklar diliyorum.. umarım herşey gönüllerince olur.. | |
|
|
 |
cybrilmax
Yeni Üye

|
| sözleşmelide özür grubu tayini 09 Eyl 2008, 21:49 | |
| | Arkadaşlar sözleşmeli öğretmenler için özür durumunun şubat ayında kaldırıldığına eminmiyiz.Bu uygulamanın yalnızca geçen yıla mahsus olduğunu zan ediyordum.bu konu ile ilgili resmi bir açıklama var paylaşa bilirmiyiz.tşk | |
|
|
 |
|
|