Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Genel Liseler Uygulama ve Materyaller

lisede öğrencilerimize nasıl hitap etmeliyiz.

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 3. sayfa (Toplam 3 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3
YazarMesaj
carpe_flz
Yeni Üye
Yeni Üye

lisede öğrencilerimize nasıl hitap etmeliyiz.    09 Eyl 2008, 11:28Alıntıyla Cevap Gönder

ben bugün ilk defa lisede derse girdim ve onlarla arkadaş olmaya karar verdim. ilköğretimdeki bıcır bıcır çocuklardan sonra burda çok mutluyum Very Happy
speedtr
Yeni Üye
Yeni Üye

lisede öğrencilerimize nasıl hitap etmeliyiz.    03 Ksm 2008, 21:38Alıntıyla Cevap Gönder

lise öğretmenliği farklıdır, tabi hayırlı ollsun eeee 2 ayı devirmişin gerçi ama... lise öğretmenliği iyi olduğu kadar da dikkat edilmesi gerekliliğine inanıyorum ...
ÖĞRENCİYE güveniyormuş gibi yap ama güvenme felsefe buuu
dorian
Aktif Üye
Aktif Üye

lisede öğrencilerimize nasıl hitap etmeliyiz.    03 Ksm 2008, 22:00Alıntıyla Cevap Gönder

lisede öğretmenlik yapmak çok keyifli...
Hitap konusuna gelince;
"LAN" (baskın söylenecek lhaaannn gibi...) kelimesi çok tatlı oluyo, çokta hoşuma gidiyo...
Tarik_Turan
Site Gezgini
Site Gezgini

lisede öğrencilerimize nasıl hitap etmeliyiz.    03 Ksm 2008, 22:01Alıntıyla Cevap Gönder

Ben hem lise de hem ilköğretimde görev yaptım (Şu an ilköğretim)...
Öncelikle öğretmenlik samimiyet gerektiriyor sayın hocam...Çocuklarla samimi olamayan öğretmen ona ancak bişeyleri dayatarak bişeyler yaptırmaya çalışır...yani zorla güzellik olmaz...Tabii sınırı da bilmelerini sağlamak gerekiyor ki işte bu da zaman ve tecrübe gerektiriyor.Kim ben çok iyiyim derse ; emin olun onun çok eksiği vardır Wink İnsan ilişkileri çocuk ya da genç zor bir iş...Bende ilköğretim ilk zamanlar çocuklar diyerek başladım.Sonra 3. sınıftaki çocukların bile boylarına inerek (eğilmek gerekiyor yeri gelince) gözlerinin içine bakarak ; onları ciddiye aldığımı,adam yerine konulmaları gerektiğini ve düşüncelerine saygı duyduğumu belirttim.Onlarda pek sorun yaşamazsını ama yaşlar ilerledikçe çocuklar da daha fazla farklılaşmaya başlıyorlar.1. kademe de çocuklar ya da kızım oğlum en iyi kelimeler...Ama 2. kademe de isimleri çok çabuk öğrenirseniz ki aslında bu her kademe için geçerli ; işte o zaman turnayı gözünden vurup asıl samimiyeti kurarsınız...Ama lise de gençler biraz gelişigüzel ve herkesin kullandığı bir söylem oluyor...Bence orjinal olan ve sizin onlara diğer hocalarından farklı olarak ve biraz orta yaşlı hoca tabiriyle "canım,yakışıklı,güzelim,arkadaşım..." gibi onların da kendi aralarındaki söylemlerinde kullandığı sözcüklerle yaklaşırsanız o zaman samimiyeti kurarsınız...Ama aradaki mesafe işi zor.Sizi ciddiye almalarını biraz bireysel ilgiyle sağlarsınız.Özellikle her sınıftaki sorunlu öğrencilerle yakinen tanışır ilgilenirseniz.İşte o zaman mesafe de sorun olmaz ...Ama yine de tecrübe ve zaman sayın hocam...İlk zamanlar bunlar yaşanır ve nabza göre şerbet zamanla seçilir Wink Saygılar...
hokuspokus2
Aktif Üye
Aktif Üye

lisede öğrencilerimize nasıl hitap etmeliyiz.    03 Ksm 2008, 22:01Alıntıyla Cevap Gönder

ben ilköğretimde olduğum halde "beyler" "bayanlar" diyorum..
bazen sınıfın arkasında kalabalıklaşma oluyo, "beyler hayırdır kahveye mi çevirdiniz mekanı" diyorum Smile
SiBeL_81
Aktif Üye
Aktif Üye

lisede öğrencilerimize nasıl hitap etmeliyiz.    03 Ksm 2008, 22:04Alıntıyla Cevap Gönder

nakzonakzo yazmış:
ben gençler diyorum, adını bildiklerime de adıyla hitap ediyorum.

aynen +1
okuyanus
Aktif Üye
Aktif Üye

lisede öğrencilerimize nasıl hitap etmeliyiz.    03 Ksm 2008, 22:14Alıntıyla Cevap Gönder

kuralları ilk gün beraber belirleyin.ör:benden sonra derse girmek yok gibi.öğrenciye hitabınız onlarla olan diyaloğunuza bağlı.öğrenci öğretmeni sevdi mi onun hitabı ne olursa olsun fark etmeyecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder3. sayfa (Toplam 3 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Genel Liseler Uygulama ve Materyaller

lisede öğrencilerimize nasıl hitap etmeliyiz.

page generation = 1.29674 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması