Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Teknik ve Meslek Liseleri Uygulama ve Materyaller

İşletmelerde beceri eğitimi

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
yabancı
Yeni Üye
Yeni Üye

İşletmelerde beceri eğitimi    05 Eyl 2008, 18:51Alıntıyla Cevap Gönder

mrb arkadaşlar
ben ticaret turizm genel müd. bağlı bir çpl de görev yapıyorum okulumuzda bilişim teknolojilerine ait bu sene
1 tane web prog. 12.sınıf
1 tane 10. sınıf var.
ve idari kadromuz bu ay değişti yeni gelenler daha önce ilköğretimde görev yapmışlar. o yüzden megep ile ilgili bilgileri yok bazı konularda sizden yardım istiycem

1) 12. sınıfta işletmlerde beceri eğitimi seçmemiz zorunlu mu(aslında seçmemiz gerektiğini biliiyorum ama ikna edemiyorum kendimden şüphe etmeye başladım)

2) 24 saat olan bu işletmelerde beceri eğitimini 3 gün olarak vermek zorunlu mu?

3) küçük bir kasabada olduğumuz için öğrencileri işletmeye gönderemiyoruz bu dersi okulda vericez. bu 24 saatin ek ders ücreti nasıl hesaplanacak?

İl merkezindeki bir meslek lisesine sordum yüzyüze eğitime girdiği için 24 saatin tamamı ekders olur dediler. Sizin okullarınızda nasıl bunun bi yönetmeliği varmı

NOT: Müdür yardımcısı yönetmelik görüp ona göre uygulama yaparım diyo
svtufn
Yeni Üye
Yeni Üye

İşletmelerde beceri eğitimi    05 Eyl 2008, 20:44Alıntıyla Cevap Gönder

1. İşletmelerde beceri Eğitimi dersi; Eğer öğrencilerinizi işletmeye yollayamıyorsanız okulda göstermek zorundasınız, ayrıyettten okulda 300 saatte staj yapmak zorundasınız.
2. bu dersi 3 günün altında verme ihtimaliniz yok, (12 den 2 gün vermek zor olur), bizim okuldaki uygulama 10-10-4 saat şeklinde ayarladık
3. benim bildiğim kadarıyla 24 saatlik ders normal ders gibi işlem görür.
adem
Seçkin Üye
Seçkin Üye

İşletmelerde beceri eğitimi    05 Eyl 2008, 21:11Alıntıyla Cevap Gönder

hocam bahsetmiş olduğunuz olay çok yeni olduğundan çok farklı uygulamalar var.mesla biz 24 saati ders gbi sayıyoruz. ama duyduğuma göre farklı ilçedeki okullar 24 saati ek ders gibi sayıyorlar,aslında bunla ilgili bakanlığa sormak lazım...
rguneri
Seçkin Üye
Seçkin Üye

İşletmelerde beceri eğitimi    05 Eyl 2008, 21:26Alıntıyla Cevap Gönder

okulda olursa ders gibi sayılır.İşletmelerde olursa tamamı ekders olur...
yabancı
Yeni Üye
Yeni Üye

İşletmelerde beceri eğitimi    06 Eyl 2008, 8:04Alıntıyla Cevap Gönder

cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar
bu 24 saatlik dersi 4 güne bölebilir miyiz. Normalde okulda günde 7 saat ders var müd. yrd. bu akışı bozmayalım diyo.
rguneri
Seçkin Üye
Seçkin Üye

İşletmelerde beceri eğitimi    06 Eyl 2008, 9:48Alıntıyla Cevap Gönder

yabancı yazmış:
cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar
bu 24 saatlik dersi 4 güne bölebilir miyiz. Normalde okulda günde 7 saat ders var müd. yrd. bu akışı bozmayalım diyo.

HOCAM TAMAMEN SANA KALMIŞ..iSTERSEN 1 GÜNE 9 HATTA 10 SAAT DERS BİLE KOYABİLİRSİN İSTERSEN GÜNLERE YAYABİLİRSİN...
kutlu_han
Yeni Üye
Yeni Üye

İşletmelerde beceri eğitimi    06 Eyl 2008, 11:17Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar forumda bu konu başlığı var zaten herkes aynı şeyleri merak ediyo zannımmca.
işletme yoksa öğrencinin gideceği bu öğrenciler aynı zamanda işletme beceri dersini alıp hafta sonu stajı yapacak mı?
yabancı
Yeni Üye
Yeni Üye

İşletmelerde beceri eğitimi    25 Eyl 2008, 13:44Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar işletmelerde beceri eğitimini okulda ders şeklinde yapınca değerlendirme ne şekilde olacak? her modülün sonunda Modül sınavı yapılacak mı? ,
Yazılı yapılacak mı? Yapılacaksa kaç tane?
yabancı
Yeni Üye
Yeni Üye

İşletmelerde beceri eğitimi    26 Eyl 2008, 12:52Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar kimsenin bi bilgisi yok mu işletmelerde beceri eğitiminde yazılı yapacak mıyız
egunay
Seçkin Üye
Seçkin Üye

İşletmelerde beceri eğitimi    26 Eyl 2008, 17:22Alıntıyla Cevap Gönder

Eğer öğrencileri işletmeye gönderemezseniz, okulda 24 saat normal bir uygulamalı ders gibi eğitim verirsiniz. Dersin modülleri dal yeterlilik tablolarındaki öodüllerden seçilir. Yani 11. sınıfta gördüğü modülleri tekrar görecek çocuklar. Uygulamalı bi ders olduğu için sınıf gruplara bölünerek eğitim yapılır. YAni sınıf 24 kişiyse 2 gruba ayrılır bi gruba bir öğretmen diğer gruba başka öğretmen girebilir.

İhtiyacın olan yönetmelikler şunlar:
MEB mevzuat aramadan hepsini bulabilisin.
-MEsleki ve teknik eğitim yönetmeliği, md:267 (İME yi bu yönetmelik düzenliyor.)
-Norm kadro yönetmeliği (gruplar bu yönetmelikte)
-Ek ders yönetmeliği (Ücretleri de bu yönetmelik belirliyor)

Ayrıca bu sitede çok yardımcı olacaktır:

www.megepbilisim.com
Must@f
Aktif Üye
Aktif Üye

İşletmelerde beceri eğitimi    26 Eyl 2008, 19:11Alıntıyla Cevap Gönder

Stajı okulda yaptırırsanız 12 öğrenciye 1 öğretmen düşecek şekilde okulda ders şeklinde yaptırılır. Haftada 24 ders saati olarak düzenlenir. Ticaret Liselerinde ki günlük ders saati sayısı kimi yerde 8 kimi yerde 7 saat. Bu bilişim teknolojileri bölümü için yetersiz.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Teknik ve Meslek Liseleri Uygulama ve Materyaller

İşletmelerde beceri eğitimi

page generation = 0.22671 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması