|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
yabancı
Yeni Üye

|
| İşletmelerde beceri eğitimi 05 Eyl 2008, 18:51 | |
| mrb arkadaşlar
ben ticaret turizm genel müd. bağlı bir çpl de görev yapıyorum okulumuzda bilişim teknolojilerine ait bu sene
1 tane web prog. 12.sınıf
1 tane 10. sınıf var.
ve idari kadromuz bu ay değişti yeni gelenler daha önce ilköğretimde görev yapmışlar. o yüzden megep ile ilgili bilgileri yok bazı konularda sizden yardım istiycem
1) 12. sınıfta işletmlerde beceri eğitimi seçmemiz zorunlu mu(aslında seçmemiz gerektiğini biliiyorum ama ikna edemiyorum kendimden şüphe etmeye başladım)
2) 24 saat olan bu işletmelerde beceri eğitimini 3 gün olarak vermek zorunlu mu?
3) küçük bir kasabada olduğumuz için öğrencileri işletmeye gönderemiyoruz bu dersi okulda vericez. bu 24 saatin ek ders ücreti nasıl hesaplanacak?
İl merkezindeki bir meslek lisesine sordum yüzyüze eğitime girdiği için 24 saatin tamamı ekders olur dediler. Sizin okullarınızda nasıl bunun bi yönetmeliği varmı
NOT: Müdür yardımcısı yönetmelik görüp ona göre uygulama yaparım diyo | |
|
|
 |
svtufn
Yeni Üye

|
| İşletmelerde beceri eğitimi 05 Eyl 2008, 20:44 | |
| 1. İşletmelerde beceri Eğitimi dersi; Eğer öğrencilerinizi işletmeye yollayamıyorsanız okulda göstermek zorundasınız, ayrıyettten okulda 300 saatte staj yapmak zorundasınız.
2. bu dersi 3 günün altında verme ihtimaliniz yok, (12 den 2 gün vermek zor olur), bizim okuldaki uygulama 10-10-4 saat şeklinde ayarladık
3. benim bildiğim kadarıyla 24 saatlik ders normal ders gibi işlem görür. | |
|
|
 |
adem
Seçkin Üye

| İşletmelerde beceri eğitimi 05 Eyl 2008, 21:11 | |
| | hocam bahsetmiş olduğunuz olay çok yeni olduğundan çok farklı uygulamalar var.mesla biz 24 saati ders gbi sayıyoruz. ama duyduğuma göre farklı ilçedeki okullar 24 saati ek ders gibi sayıyorlar,aslında bunla ilgili bakanlığa sormak lazım... | |
|
|
 |
rguneri
Seçkin Üye

|
| İşletmelerde beceri eğitimi 05 Eyl 2008, 21:26 | |
| | okulda olursa ders gibi sayılır.İşletmelerde olursa tamamı ekders olur... | |
|
|
 |
yabancı
Yeni Üye

|
| İşletmelerde beceri eğitimi 06 Eyl 2008, 8:04 | |
| cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar
bu 24 saatlik dersi 4 güne bölebilir miyiz. Normalde okulda günde 7 saat ders var müd. yrd. bu akışı bozmayalım diyo. | |
|
|
 |
rguneri
Seçkin Üye

|
| İşletmelerde beceri eğitimi 06 Eyl 2008, 9:48 | |
|
 |
 |
cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar
bu 24 saatlik dersi 4 güne bölebilir miyiz. Normalde okulda günde 7 saat ders var müd. yrd. bu akışı bozmayalım diyo. |
HOCAM TAMAMEN SANA KALMIŞ..iSTERSEN 1 GÜNE 9 HATTA 10 SAAT DERS BİLE KOYABİLİRSİN İSTERSEN GÜNLERE YAYABİLİRSİN... | |
|
|
 |
kutlu_han
Yeni Üye

|
| İşletmelerde beceri eğitimi 06 Eyl 2008, 11:17 | |
| arkadaşlar forumda bu konu başlığı var zaten herkes aynı şeyleri merak ediyo zannımmca.
işletme yoksa öğrencinin gideceği bu öğrenciler aynı zamanda işletme beceri dersini alıp hafta sonu stajı yapacak mı? | |
|
|
 |
yabancı
Yeni Üye

|
| İşletmelerde beceri eğitimi 25 Eyl 2008, 13:44 | |
| arkadaşlar işletmelerde beceri eğitimini okulda ders şeklinde yapınca değerlendirme ne şekilde olacak? her modülün sonunda Modül sınavı yapılacak mı? ,
Yazılı yapılacak mı? Yapılacaksa kaç tane? | |
|
|
 |
yabancı
Yeni Üye

|
| İşletmelerde beceri eğitimi 26 Eyl 2008, 12:52 | |
| | arkadaşlar kimsenin bi bilgisi yok mu işletmelerde beceri eğitiminde yazılı yapacak mıyız | |
|
|
 |
egunay
Seçkin Üye

Kayıt: 05 Tem 2007 Mesajlar: 426 Konum: Büyükçekmece - İst. |
| İşletmelerde beceri eğitimi 26 Eyl 2008, 17:22 | |
| Eğer öğrencileri işletmeye gönderemezseniz, okulda 24 saat normal bir uygulamalı ders gibi eğitim verirsiniz. Dersin modülleri dal yeterlilik tablolarındaki öodüllerden seçilir. Yani 11. sınıfta gördüğü modülleri tekrar görecek çocuklar. Uygulamalı bi ders olduğu için sınıf gruplara bölünerek eğitim yapılır. YAni sınıf 24 kişiyse 2 gruba ayrılır bi gruba bir öğretmen diğer gruba başka öğretmen girebilir.
İhtiyacın olan yönetmelikler şunlar:
MEB mevzuat aramadan hepsini bulabilisin.
-MEsleki ve teknik eğitim yönetmeliği, md:267 (İME yi bu yönetmelik düzenliyor.)
-Norm kadro yönetmeliği (gruplar bu yönetmelikte)
-Ek ders yönetmeliği (Ücretleri de bu yönetmelik belirliyor)
Ayrıca bu sitede çok yardımcı olacaktır:
www.megepbilisim.com | |
|
|
 |
Must@f
Aktif Üye

| İşletmelerde beceri eğitimi 26 Eyl 2008, 19:11 | |
| | Stajı okulda yaptırırsanız 12 öğrenciye 1 öğretmen düşecek şekilde okulda ders şeklinde yaptırılır. Haftada 24 ders saati olarak düzenlenir. Ticaret Liselerinde ki günlük ders saati sayısı kimi yerde 8 kimi yerde 7 saat. Bu bilişim teknolojileri bölümü için yetersiz. | |
|
|
 |
|
|