Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Teknik ve Meslek Liseleri Uygulama ve Materyaller

btt dersinde programlama

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 2. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2
YazarMesaj
tamram
Süper Üye
Süper Üye

btt dersinde programlama    13 May 2008, 12:58Alıntıyla Cevap Gönder

muallimim yazmış:
hocam soyut olarak anlatıp bırakırsak çocuk onun ne olduğunu bilmeyeceği için kafasında onu büyütür ve anlamaz da zaten. Bilhassa lise çağındaki öğrenciler somut olmayan şeyleri anlamayamazlar. Soyut kavramları öğrenme anca 20 li yaşlardan itibaren olur.

O yüzden diyorum ki (ve uyguluyorum ki): en iyisi visual basic 6.0
sadece giriş kısmı
değişken tanımla
f8 ile çalıştır
atama operatörü kullan
if ve for
bence if else gerekmez öğretmeyin çünkü kafası karışıyor if yeter
while, do while falan da gerekmez. for yeter şimdilik
switch de gerekmez fonksiyon tanımlama da
değişken tanımlasın atamaları yapsın if ve for bilsin yeter
2 sayının en büyüğünü bulsun
3 sayının ortalamasını bulsun
değişkenlerin içindeki değerleri takas etsin...
Çok bile Rolling Eyes

+1 +1 +1
kurtlu
Yeni Üye
Yeni Üye

BTT programlama    08 Hzr 2008, 11:48Alıntıyla Cevap Gönder

valla ben sadece algoritmalar ve akış diyagramları gösterdim. değişken mantığı döngü mantığı gibi programlama mantığını vermeye çalıştım. bunu bile öğrenciler tam alamıyor bi de kod göstersek zaten kopacak . bence bu kadar yeter daha dallar seçilmemişken bana diğerleri ters geliyor.
fahrican
Seçkin Üye
Seçkin Üye

btt dersinde programlama    09 Hzr 2008, 9:42Alıntıyla Cevap Gönder

Akış diyagramlarını anladılar flow chart programı çok faydalı oldu. sahte kod kısmında zorlandılar. QBASIC te de CLS, PRINT, INPUT, LOCATE, GOTO VE IF THEN ELSE komutlarını gösterdim. Uygulama yapınca daha iyi anladılar. Seneye Visual Basic görecekler, basit de olsa altyapıyı aldılar.
swanp
Yeni Üye
Yeni Üye

btt dersinde programlama    18 Ağu 2008, 11:16Alıntıyla Cevap Gönder

BTT dersinin en dandik modül içerikleri son kısımları.Burada sanki veri madenciliği yaparcasına bir copy-paste modul hazırlanmış.Meslek liselerinde bulunan öğrencilerimizin %90'ının yanından bile geçemeyeceği bir mantık kullanılmış.yav pointerlardan bubble sorttan bahsediyor.Çocuklara sort deyince şort anlıyo:)O yüzden burada geçmiş tecrübelerimden faydalanarak algoritma,programlama karalamaları ve en temel bir komut sistemi içeren bir programlama dili(qbasic,pascal or VB) ile temeli veriyorum.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder2. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Teknik ve Meslek Liseleri Uygulama ve Materyaller

btt dersinde programlama

page generation = 0.93465 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması