|
|
1. sayfa (Toplam 1 sayfa) |
|
| | Yazar | Mesaj |
|---|
okur_musun
Seçkin Üye

| İşte asıl sağlık skandalı !!! 01 Ağu 2008, 1:37 | |
| İngiltere’de bir hastanede hasta tetkitlerinde karışıklık yapıldı; kanser olmayan bazı hastalar radyoterapi tedavisi gördü, kanser olanlar ise taburcu edildi.
İngiltere’deki Hereford County Hospital’da bir hastalığı bulunmadığı söylenerek taburcu edilen 17 kişinin kanser hastası olduğu, aralarında radyoterapi tedavisi görenlerin de bulunduğu 14 kişiye ise yanlışlıkla kanser teşhisi konulduğu açıklandı.
Karışıklığın ortaya çıkmasının ardından hastaneden yapılan açıklamada, 4500 kişinin tekrar muayene edilmesi gerektiği, Mayıs 2006-Ağustos 2007 tarihleri arasında yapılan hata üzerine bir uzman hekimin açığa alındığı belirtildi.
Hastane yetkililerinden Martin Woodford, “bu üzücü durumdan” etkilenen tüm hastalardan şahsen özür dilemek istediğini, yanlış teşhis nedeniyle şu ana kadar ulaşabildikleri hastalardan ölen olmadığını kaydetti.
BBC Midland Today’in sağlık muhabiri Michele Paduano da hastanede doku örneklerini inceleyen patoloji bölümünün, tüm örnekleri ikinci kez kontrol etmediği bilgisini verdi. | | |
|  | beslenmeciler
Aktif Üye

| İşte asıl sağlık skandalı !!! 01 Ağu 2008, 1:42 | |
| SKANDALMI ARIYOSUN HOCAM. DIŞARILARA GİTME BUYUR SANA HAZIR GELİYO ZATEN...
Katarakt yerine yanlışlıkla rahmi alınan hasta olayıyla gündeme gelen Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, bu tür olaylara meydan vermemek için askerlerin taktığı künyelerin benzerini hastalara takmak için harekete geçti. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Emin Alıcı bundan böyle hastalara tedbir olarak askerlerin boyunlarındakine benzer künye takılacağını söyledi. Takılacak künyelerde hastanın ismi ve soyismi, servisi, olacağı ameliyatın yazılacağını işaret eden Rektör Alıcı, bu korkunç yanlışlığı yapan asistan ve uzmanların bu affedilir cinsten olmayan hata nedeniyle misliyle cezalandırılacaklarını kaydetti.
Veda ziyaretleri kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret eden Rektör Emin Alıcı, katarakt yerine yanlışlıkla rahmi alınan hasta ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı. Her türlü tedbir alınmışken böyle bir şeyin olmasının insanı çileden çıkardığını belirten Alıcı, "Ama insanın olduğu yerde yanlışlıklıklar oluyor ne yazık ki." dedi.
Rektör Prof. Dr. Emin Alıcı, DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki yanlış ameliyattan dolayı üzüntülü olduklarını belirterek, üst üste tesadüfler sonucu böyle bir yanlışlığın meydana geldiğini anlattı. Olaydan sonra hemen hastaneye gittiğini ve kayıtları incelediğini belirten Rektör Alıcı, şu bilgileri verdi:
"Her türlü tedbir alınmışken bir kişinin diğer sedyedeki hastayı çekip ameliyat odasına alması korkunç bir yanlış. Şükür ki yanlışlıkla ameliyat olan hasta çok önemli şeyler kaybetmedi. Genç hasta olsaydı önemli şeyler kaybederdi. Rahim, yumurtalık kanseri 50-55 yaşındaki kadınlarda sık görülür. Bu yaşı geçmiş hanımlar kendi istekleriyle böyle ameliyat oluyorlar. Bir asistanın, uzman arkadaşımızın dikkatsiz davranışıyla böyle bir sürece girdik. Üst üste gelen yanlışlıklar. Ameliyata girecek hastaya diğer hastanın ismiyle hitap ediyor, hasta o heyecanla kendi ismi söylenmiş gibi cevap veriyor. Tansiyon ilacı kullanmadığı halde ilacını içip içmediği soruluyor ve içtiği cevabını veriyor. O kadar şey bir araya gelmiş."
Teknoloji ve verimliliği en yüksek hastane olan DEÜ'nün 6 yıldır üst üste Sağlık Bakanlığı'nın 12 parametresinden sekizinde birinci geldiğini, uluslararası akreditasyona sahip bir hastane olduklarını da hatırlatan DEÜ Rektörü Alıcı, "Buna rağmen olayın üzerini kapatma yoluna gitmedik. Hemen basın açıklamalarını yaptık. Soruşturma başlamıştır. Sebebiyet veren kişiler görevden el çektirilmiştir." dedi. Ancak medyanın hastanın adını soyadını kullanmasının hasta ve yakınlarına rahatsızlık verdiğini dile getiren Rektör Alıcı bu tür hataların olmasında hasta yükünün artmasının da büyük katkısı olduğunu dile getirdi. Rektör şöyle konuştu.
"Hasta yakınları rahatsız değil ama biz bu olaydan dolayı çok rahatsızız. Bu sağlık sisteminde son değişiklikler üniversite hastanelerinin yoğunluğunun çok artmasına sebep oldu. Öyle bir atış oldu ki, mesela ortopedi mütehassısı 1 günde 380 hasta muayene ediliyor. Asistanlar 36 saati hastanede, 8 saati evlerine geçiriyorlar, işe yetişmek mümkün değil. Halkın yanlışları da var, başı, dişi ağrıyan acile gidiyor. Böyle olunca acile gelen hastayı sıraya diziyoruz, bu dünyanın hiçbir yerinde olmaz. Hiçbir insani koşul yok, burada insanı yok eden, ezen, törpüleyen koşul var. Asistanlar evlerine gidemiyor, bir anneden aldığım mektup var, basına da yansıdı, evlerine gidemediği için çocuk sahibi olamayan doktorlar var. Bu bir insani ortam değil. Ben de gençlik dönemlerimde böyle aralıksız çok çalıştım, bu bir vicdani durum."
Yapılan yanlışlığın affedilebilir bir hata olmadığını belirten Rektör Alıcı, "Bu hata ne kadar ağır çalışma koşulları olursa olsun affedilir bir hata değil. Mutlaka cezasını bulmalı. Ben bunu yapmış olsaydım, mutlaka kendi kendimi cezalandırırdım. Gider dağ başında, kulübede günlerce kalırdım, kendime gelemezdim" dedi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, ameliyata girecek iki hastanın dosyaları ameliyathanede karışınca, katarakt ameliyatı için hastaneye yatan kadın hastanın rahmi alınmıştı. | | |
|  | okur_musun
Seçkin Üye

| İşte asıl sağlık skandalı !!! 01 Ağu 2008, 1:50 | |
| | hocam, bu 55 yaşındaki bayanın katarakt ameliyatı için gidip rahminin alınması haberini sitede vermiştim, ama bu ingilteredeki bana daha büyük bir skandal gibi göründü, tabiki ülkemizde var ama bu çok daha fena sanki, değil mi? | | |
|  |
| |
 | | 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) |
page generation = 0.50567 seconds, sql queries = 14
|
Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir. |
|
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır. |
|
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir. |
Bilişim Teknolojileri
E_OKUL
Eğitici Formatör Öğretmen
iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması
|