|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
esenordelarthe
Aktif Üye

| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 18 Tem 2008, 12:56 | |
| | ayrıca meb yine tamici kadrosu açmıyor her ilçede bir iki adam tutup bunları periyodik olarak okullara yollayacak gerçek bir çözüm üretmiyor öğretmenden tamirci yapmaya çalışıyor. | |
|
|
 |
ahmet66
Yeni Üye

|
| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 24 Tem 2008, 15:57 | |
| arkadaşlar yanlışanlaşılmasın
benim tepkim öncelikle bu görevlendirmenin sadece tüm yozgat ta sadece 2,5 aysürmesi.
bu kadarcık bir zamaniçin onlarca arkadaşımız tayinlerinden dahi vazgeçti sınıfı olanlar öğrencileri ile vedalaştı falan.....
bu çocuk oyuncağı değilbiz kış ayında 2 ay gece yarısınakadar kurs gördük karşı bu ise hiç başlamazdık. | |
|
|
 |
Must@f
Aktif Üye

| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 24 Tem 2008, 19:32 | |
|
 |
 |
Tarama yapmak formatörün görevi değil ki. Formatörün görevi okulda o işle ilgili kim varsa ona bu işi öğretmek. Ama herkes işin kolay tarafına kaçıyor. Bana göre idarenin asli görevlier formatör öğretmenlerin üzerine yıkılmış. Herkes işin kolayına kaçıyor anlayacağınız.
Formatörlük demek bulunduğunuz hizmet sınıfının altında çalıştırılmanız demek. Hizmetlilerin, teknisyenlerin ve memurun işleri idare tarafından formatörlerin üzerine yıkılıyor.
Bilgisayarı al ordan oraya taşı, projeksiyonun kablosunu getir, projeksiyonu sınıftan sök salona kur. Sunucunun arkasında Powerpoint sunularını yönet. Sınıftaki bilgisayarların dışını temizle, içini temizle. Yani resmen amelelik. Bana göre öğretmen öğretmenlik sıfatını tam bu noktada kaybediyor.
Birde idarecisinin ve üst makamlardaki yöneticilerin özel işlerini yapanlarda var. Şube müdürünün oğlunun bilgisayarını tamir et, müfettişin oğlunun bilgisayarına oyun kuruver, oyun konsolu bağlayıver.
Bu yazdıklarım gerçek, asli görevlerinizden daha çok sizden özel işler isteyecekler.
Son Söz:Hiçbir öğretmen arkdaşımın öğretmenlik mesleğinin altında ki işlerde çalışmasını istemem arkadaşlar. |
| |
|
|
 |
hirmak35
Site Gezgini

| TÜMDEN BİR İPTAL 25 Tem 2008, 11:49 | |
| | Göreceksiniz, yakında tümden bir iptal olacak. Biz tepkisiz kaldıkça tepemize binmeye devam edecekler...Önce adana, sonra urfada kısmı olarak, ardından Bursa ve Şimdi YOZGAT.... | |
|
|
 |
beslenmeciler
Aktif Üye

| MAHKEMEYE VERSELER KAZANIRLAR 25 Tem 2008, 12:09 | |
| | Arkadaşlar kimse kusura bakmasın. Bende bir formatörüm ama, İş belli safhalara geldikten sonra Böte Mezunu arkadaşlar mahkemeye verseler kesinlikle kazanırlar. Ben Teknoloji tasarım öğretmeniyim ve formatörlük yapıyorum. İşin gerçeği bu alanda 4 yıl eğitim görmüş olan arkadaşların formatörlük yapmasıdır. Ben Nasıl iş eğitimi dersinde veya Ağırlama gıda teknolojisi dersinde alan şefliği yapıyor ve ekdersimi fazla alıyorsam, Böteci Arkadaşlarda bu şekilde olmalıdırlar. Nasıl bir Fen-edebiyat fak. mezunu biyolog'un biyoloji öğretmeni olmasını istemiyorsak, bu da aynısıdır. Ayrıca biyolog olan arkadaşlar bir de normal bir biyoloji öğretmeninden 1 derece önde başlıyorlar. Bence bazı şeyler düzeltilmeli, Hakedenin hakkı verilmelidir. | |
|
|
 |
Hacker

| Re: TÜMDEN BİR İPTAL 25 Tem 2008, 12:13 | |
|
 |
 |
arkadaşlar yanlışanlaşılmasın
benim tepkim öncelikle bu görevlendirmenin sadece tüm yozgat ta sadece 2,5 aysürmesi.
bu kadarcık bir zamaniçin onlarca arkadaşımız tayinlerinden dahi vazgeçti sınıfı olanlar öğrencileri ile vedalaştı falan.....
bu çocuk oyuncağı değilbiz kış ayında 2 ay gece yarısınakadar kurs gördük karşı bu ise hiç başlamazdık. |
ahmet66 hocam üyelik tarihiniz 6 ocak eger üye oldugunuzdan beri forumumuzu takip ediyorsanız benim daha önceleri defalarca arkadaslara sınıfınızı bırakmayın dedigimde bana kızanlar oluyordu.
hocam bakınız biz bu forumu 14 şubat 2007 den beri kullanıyoruz. ve basından beri savundugumuz tek şey halen aynı formatörlük gereksiz....
öğretmenden tamirci olmaz öğretmen egitimcidir işide eğitimdir tamir değil...
ha formatörlügün gerçek karşılıgı tamircilik mi? tabiki hayır. bakanlıgımızda bizi tamircilik yapalım diye formatör yapmıyor zaten ama gel görelimki uygulamada mecburen tamircilik yapılıyor.
Bilgisayar öğretmenliği diye bir branş varken sen bu branşın değerini bilip gereken hakkını vermezsen tutupta formatörlük gibi yeni adlar arama çabasına girersen ve önüne gelenide bu işe görevlendirirsen olacagı buydu bundan da ileri gidemezdi. ki gidemiyorda...
bakınız zamanında neler yaşamışız...
http://bilgisayarbilisim.net/isyan_ediyorum_su_sinava___sabirla_okuyun_lutfen__-t10486-80.html
ama artık düzeliyor inşallah. Bu formatörlük kökten kaldırılıp bilgisayar öğretmenleri atıl durumdan aktif hale geitrilerek gerkeen haklarını da alacaklar.
 |
 |
Göreceksiniz, yakında tümden bir iptal olacak. Biz tepkisiz kaldıkça tepemize binmeye devam edecekler...Önce adana, sonra urfada kısmı olarak, ardından Bursa ve Şimdi YOZGAT.... |
hirmak35 hocam bu listeye birde Kahramanmaraş ekleyelim.
Kahramanmaraş il milli eğitim müdürlüğünü de yerinde kararından dolayı kutluyorum. | |
|
|
 |
zgrcln
Aktif Üye

|
| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 25 Tem 2008, 12:14 | |
| Geçen yıl ilçenin en büyük 2 okulunda derse giriyordum ve toplamda 18 saat derse giriyordum. Böyle bişey olabilir mi ? Ama bu durumda formatörlük bizi kurtarıyordu. Maddi açıdan. Bilgisayar öğretmeni varken sen alırda branş ve sınıf öğretmenine verirsen formatörlüğü olmaz tabi. 150 saat (sözde ve yazıda) ders veriyosun, adam donanımda sıfır işletim sistemlerinden bişey anlamıyor, sadece word'ü biraz öğrenmiş hadi bakalım formatör die ata. Olmaz tabii.
Türkçe öğretmeni var ken bana tiyotra yaptığım için ek ücret verseler, okulda matematik öğretmeni varken hafta sonu kurslarında matematik öğretmeni yerine bana görev ver ücret verseler, türkçe öğretmenleri artık gazete çıkarttıklarında ek ücret alamıyaca onlar yerine bilgisayar öğretmenleri gazate çıkarınca ek ücret alıcaklar deseler kıyamet kopar be.
Yozgatta ki yöneticileri canı gönülden kutluyor ve sonuna kadar destekliyorum. | |
|
|
 |
zgrcln
Aktif Üye

|
| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 25 Tem 2008, 12:18 | |
| ve yatta bunuda geçtim Artık eğitim fakültesi mezunlar atelye ve lab. dersine girebilir deseler nolur bi düşünseni ze? Mahkemeler, kavgalar...
İşi hakedene vericeksiniz ! | |
|
|
 |
bercemha
Yeni Üye

|
| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 25 Tem 2008, 13:36 | |
| Arkadaşlar Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün 04.07.2007 sayılı yazısını herkes biliyordur..Bu yazıda İlköğretim okullarına ve Ortaöğretim okullarının BilgiTeknoloji sınıfı(15+1) bulunanlarına Formatör öğretmen görevlendirilir diyor.
Bence bu görevlendirmelerde en büyük sıkıntı ilköğretim okullarındaki sınıf öğretmenlerinin görevlendirilmesi sonucunda ortaya çıkıyor...Görevlendirilen sınıf öğretmeninin yerine norm kadro dolu gözüktüğünden atama yapılamıyor ve bu sınıflara öğretmen bulmakta zorluk çekiliyor..Bu nedenle sınıf öğretmenlerinin görevlendirilmesini doğru bulmuyorum..Eğer bu iş sınıf öğretmenleri tarafından maddi kazanç için yapılıyorsa,zaten 15 saat ekders alıyorlar,ekstradan 3 saat almak için okulu ve milli eğitimi zor durumda bırakmaya gerek yok..
Birde görevlendirilenler kim olursa olsun(sınıf,branş veya bilgisayar öğretmeni) layıkıyla yapılmıyorsa bir daha görev vermezsin olur biter.
Bazıları diyorki vay efendim bu kadar formatör olurmu?Olur niye olmasın..Bakanlık bir sınırlandırma koymamışki,tam tersine yukarıda bakanlığın yazısında belirttiğim gibi görevlendirilir diyo...Ama kaliteli ve iş görenleri ayırt edip ona göre görevlendirme yapılırsa bu işte sorun çözülmüş olur.
Bırakın okul formatörlüğünü bakın illerdeki eğitici formatörlerin bile çoğu bilgisayar öğretmeni değil,bu yüzden vay bunun hakkı vay şunun hakkı demeye gerek yok...
Saygı ve sevgilerimle.... | |
|
|
 |
esenordelarthe
Aktif Üye

| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 28 Tem 2008, 0:07 | |
| | ankarada da iptal edilmişti bundan 3 yıl önce ama geri alındı açıklaması da öğretmen kalitesi idi. ankara tayinde bt de çok az alıyordu ve formatörlüğü iptal edilenler sadece branşı farklı olalardı diye hatırlıyorum. yani bursada da durum değişecek az sabredin arkadaşlar | |
|
|
 |
hayatsuyu1979
Tecrübeli Üye

| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 28 Tem 2008, 0:14 | |
| | Olacağı buydu arkadaşlar kimse kusura bakmasın şimdi sınıflara dönmek gerçekten bazıları için zor olabilir. Hatta öğrenciler içinde zor olur. Bu giderek tüm Türkiyeyi kapsayacak çünkü bilişim öğretmenleri çoğalıyor. | |
|
|
 |
esenordelarthe
Aktif Üye

| YOZGAT TA SINIF VE BRANŞ ÖĞRETMENİ FORMATÖRLERE BU SENE GÖREV VERİLMEYECEKMİŞ 28 Tem 2008, 0:21 | |
| | bu atama döneminde 1600 küsür atanıyor yanılmıyorsam | |
|
|
 |
|
|