|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
fatmazehra
Seçkin Üye

| Liselere Yeniden Sınav Hakkı 17 Tem 2008, 12:31 | |
| Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yayımladığı genelgede, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği’nin 12 Haziran 2008 tarihinde yürürlüğe girdiğini anımsattı.
Söz konusu yönetmelik ile Ağustos-Eylül döneminde yapılacak ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarının, ders kesiminden bir hafta sonra başlayacak şekilde Haziran ayına çekildiğini kaydeden Çelik, sınavların 11 Temmuz 2008 tarihi itibarıyla sonuçlandığını ifade etti.
"Konu ile ilgili yapılan değerlendirmede, az da olsa bir kısım öğrencinin tam olarak hazırlanamadan bu sınavlara girdiği ve istenilen başarıyı elde edemedikleri ile ilgili taleplerin Bakanlığa ulaştığını" bildiren Çelik, yönetmeliğin ders kesimine yakın bir tarihte yürürlüğe girmiş olmasının da dikkate alınarak 2007-2008 yılına özgü olmak üzere bu durumdaki öğrencilere şans tanınacağını kaydetti.
Genelgeye göre, Eylül ayında yapılacak olan sorumluluk sınavı döneminde, önceki yıllardan sorumlu olunan dersler ile alan değişikliğinden dolayı sorumlu tutulan derslerin yanı sıra ders kesiminde gerçekleştirilen ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları sonu itibarıyla öğrenciler, öğrenim gördükleri sınıfta başarısız oldukları en fazla 4 dersten sınava alınacaklar.
Sınava girilecek dersler 18-22 Ağustos 2008 tarihleri arasında öğrenci-veli işbirliğiyle belirlenerek, dilekçeyle okul müdürlüğüne bildirilecek ve sınav programı ilan edilecek. Cumartesi ve Pazar günleri de dahil olmak üzere günlük en fazla 4 derse kadar sınav yapılabilecek.
İkinci defa sınıf tekrarı durumuna düşmesi sebebiyle 2007-2008 eğitim-öğretim yılı ders kesimi ve ortalama yükseltme sınavları sonu itibarıyla okulla ilişiği kesilen öğrencilerden, bu genelge kapsamında yapılacak sınavdan yararlanmak isteyenler, 15 Ağustos 2008 tarihi mesai saati bitimine kadar müracaat etmeleri halinde tekrar eski okullarına kayıtları yapılarak sınava alınacaklar.
Sınavların yürütülmesinde herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi bakımından okul müdürlüklerince öğretmenlere gerekli duyuru yapılacak.
Kaynak : Anadolu Ajansı | |
|
|
 |
adem
Seçkin Üye

| Liselere Yeniden Sınav Hakkı 17 Tem 2008, 12:56 | |
| | resmen geçirin diyorlar. haziran daki sınavlar yetmedi bide şimdi. utanmasalar 15 günde bir ortalama ve sorumluluk sınavları yapın diyecekler.. | |
|
|
 |
feridekorkmaz
Aktif Üye

| Liselere Yeniden Sınav Hakkı 17 Tem 2008, 13:04 | |
| | Kesinlikle katılıyorum.Bu ne biçim sistem.Çalışanda geçiyor,çalışmayan da.... | |
|
|
 |
filozofum
Site Gezgini

| Liselere Yeniden Sınav Hakkı 17 Tem 2008, 13:12 | |
| kesinlikle katılmıyorum çünkü alıştırdılar bizi böyle artık olmasaydı şaşırırdım.burası türkiye  | |
|
|
 |
byvector
Tecrübeli Üye

| Liselere Yeniden Sınav Hakkı 17 Tem 2008, 14:20 | |
| Aaaaaaaaaaaa.Arkadaşlar neden böyle şeyler yazıyosunuz.Koskocaman devlet büyüklerimizden daha iyi bilecek değilsiniz ya:) Her şeyin en iyisini ve en güzelini onlar bilir.Siz sadece size ne deniyorsa onu yapın. Kafa yormayın )    ) | |
|
|
 |
fahrican
Seçkin Üye

|
| Liselere Yeniden Sınav Hakkı 17 Tem 2008, 14:43 | |
| Madem her girene lise diploması verilecekti ne diye kendimizi boşuna yorduk. Sorumluluk ve ortalama yükseltme sınavlarında sorduğumuz soruları görseniz herkes güler,lise öğrencisine matematikte iki sayı verip toplamını soruyoruz öğrenci onu bile yapamıyor. Yıl boyu her türlü terbiyesizliği yapan , öğretmene ders işletmeyen öğrenciler bile sınıfı geçip lise diploması alabiliyor. Bu saçma uygulamayla ne yapmak istiyorlar. İlk yılımda yeterince nefret ettim bu meslekten. Gelecek yıl hiç ders işleyemeyeceğiz nasıl olsa bilen de bilmeyen de rahat duran da terbiyesizlik yapan da her öğrenci geçiyor. Bu durumda hangi öğrenci bir şeyler öğrenmek ister, öğretmenine saygı gösterir ki.
Geçenlerde bir abiyle sohbet ediyorduk vaktiyle liseyi bitirememiş tasdiknamesini almış. Mevcut uygulamalardan bahsettim. Duyunca bana şöyle demişti : "Bu devirde afedersiniz eşşeği liseye göndersen o bile diploma alır" demişti.
Eğitimi de tatilimizi de bitirdiler. 11 Temmuzda çıkabilmiştik 15 Ağustos gibi geri döneceğiz anlaşılan.
Üniversiteler için de af gündem de. Gene halka şirin görünmek, seçim yatırımı uğruna bitmek üzere olan eğitimi tamamen bitirecekler. Vaktiyle meslek lisesine kaydolduğum için bana mühendislik seçme hakkı vermeyip öğretmen olmak zorunda bırakanları sürekli anıyorum. | |
|
|
 |
adem
Seçkin Üye

| Liselere Yeniden Sınav Hakkı 17 Tem 2008, 14:50 | |
|
 |
 |
Geçenlerde bir abiyle sohbet ediyorduk vaktiyle liseyi bitirememiş tasdiknamesini almış. Mevcut uygulamalardan bahsettim. Duyunca bana şöyle demişti : "Bu devirde afedersiniz eşşeği liseye göndersen o bile diploma alır" demişti.
Vaktiyle meslek lisesine kaydolduğum için bana mühendislik seçme hakkı vermeyip öğretmen olmak zorunda bırakanları sürekli anıyorum. |
bir meslek liseli olarak o duruma bizde maruz kalmıştık hocam.bide o abinin dediğine %100 katılıyorum....................zaten şu sistemde azcık adam olan yata kalka sınıfı geçer ama nerde ..... | |
|
|
 |
ereneren55
Aktif Üye

| Liselere Yeniden Sınav Hakkı 17 Tem 2008, 14:55 | |
| Ya varya bu zamanda bi çocuğun liseyi bitirememesi için okumyacam ben diye duvarlara tırmanması lazım  | |
|
|
 |
|
|