Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Güncel Haberler ---> Eğitim Haberleri

Liselere Yeniden Sınav Hakkı

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
fatmazehra
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Liselere Yeniden Sınav Hakkı    17 Tem 2008, 12:31Alıntıyla Cevap Gönder

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yayımladığı genelgede, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği’nin 12 Haziran 2008 tarihinde yürürlüğe girdiğini anımsattı.

Söz konusu yönetmelik ile Ağustos-Eylül döneminde yapılacak ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarının, ders kesiminden bir hafta sonra başlayacak şekilde Haziran ayına çekildiğini kaydeden Çelik, sınavların 11 Temmuz 2008 tarihi itibarıyla sonuçlandığını ifade etti.

"Konu ile ilgili yapılan değerlendirmede, az da olsa bir kısım öğrencinin tam olarak hazırlanamadan bu sınavlara girdiği ve istenilen başarıyı elde edemedikleri ile ilgili taleplerin Bakanlığa ulaştığını" bildiren Çelik, yönetmeliğin ders kesimine yakın bir tarihte yürürlüğe girmiş olmasının da dikkate alınarak 2007-2008 yılına özgü olmak üzere bu durumdaki öğrencilere şans tanınacağını kaydetti.

Genelgeye göre, Eylül ayında yapılacak olan sorumluluk sınavı döneminde, önceki yıllardan sorumlu olunan dersler ile alan değişikliğinden dolayı sorumlu tutulan derslerin yanı sıra ders kesiminde gerçekleştirilen ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları sonu itibarıyla öğrenciler, öğrenim gördükleri sınıfta başarısız oldukları en fazla 4 dersten sınava alınacaklar.

Sınava girilecek dersler 18-22 Ağustos 2008 tarihleri arasında öğrenci-veli işbirliğiyle belirlenerek, dilekçeyle okul müdürlüğüne bildirilecek ve sınav programı ilan edilecek. Cumartesi ve Pazar günleri de dahil olmak üzere günlük en fazla 4 derse kadar sınav yapılabilecek.

İkinci defa sınıf tekrarı durumuna düşmesi sebebiyle 2007-2008 eğitim-öğretim yılı ders kesimi ve ortalama yükseltme sınavları sonu itibarıyla okulla ilişiği kesilen öğrencilerden, bu genelge kapsamında yapılacak sınavdan yararlanmak isteyenler, 15 Ağustos 2008 tarihi mesai saati bitimine kadar müracaat etmeleri halinde tekrar eski okullarına kayıtları yapılarak sınava alınacaklar.

Sınavların yürütülmesinde herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi bakımından okul müdürlüklerince öğretmenlere gerekli duyuru yapılacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
adem
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Liselere Yeniden Sınav Hakkı    17 Tem 2008, 12:56Alıntıyla Cevap Gönder

resmen geçirin diyorlar. haziran daki sınavlar yetmedi bide şimdi. utanmasalar 15 günde bir ortalama ve sorumluluk sınavları yapın diyecekler..
feridekorkmaz
Aktif Üye
Aktif Üye

Liselere Yeniden Sınav Hakkı    17 Tem 2008, 13:04Alıntıyla Cevap Gönder

Kesinlikle katılıyorum.Bu ne biçim sistem.Çalışanda geçiyor,çalışmayan da....
filozofum
Site Gezgini
Site Gezgini

Liselere Yeniden Sınav Hakkı    17 Tem 2008, 13:12Alıntıyla Cevap Gönder

kesinlikle katılmıyorum çünkü alıştırdılar bizi böyle artık olmasaydı şaşırırdım.burası türkiye +1
byvector
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Liselere Yeniden Sınav Hakkı    17 Tem 2008, 14:20Alıntıyla Cevap Gönder

Aaaaaaaaaaaa.Arkadaşlar neden böyle şeyler yazıyosunuz.Koskocaman devlet büyüklerimizden daha iyi bilecek değilsiniz ya:) Her şeyin en iyisini ve en güzelini onlar bilir.Siz sadece size ne deniyorsa onu yapın. Kafa yormayınSmile)SmileSmileSmileSmileSmile)Smile
fahrican
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Liselere Yeniden Sınav Hakkı    17 Tem 2008, 14:43Alıntıyla Cevap Gönder

Madem her girene lise diploması verilecekti ne diye kendimizi boşuna yorduk. Sorumluluk ve ortalama yükseltme sınavlarında sorduğumuz soruları görseniz herkes güler,lise öğrencisine matematikte iki sayı verip toplamını soruyoruz öğrenci onu bile yapamıyor. Yıl boyu her türlü terbiyesizliği yapan , öğretmene ders işletmeyen öğrenciler bile sınıfı geçip lise diploması alabiliyor. Bu saçma uygulamayla ne yapmak istiyorlar. İlk yılımda yeterince nefret ettim bu meslekten. Gelecek yıl hiç ders işleyemeyeceğiz nasıl olsa bilen de bilmeyen de rahat duran da terbiyesizlik yapan da her öğrenci geçiyor. Bu durumda hangi öğrenci bir şeyler öğrenmek ister, öğretmenine saygı gösterir ki.

Geçenlerde bir abiyle sohbet ediyorduk vaktiyle liseyi bitirememiş tasdiknamesini almış. Mevcut uygulamalardan bahsettim. Duyunca bana şöyle demişti : "Bu devirde afedersiniz eşşeği liseye göndersen o bile diploma alır" demişti.

Eğitimi de tatilimizi de bitirdiler. 11 Temmuzda çıkabilmiştik 15 Ağustos gibi geri döneceğiz anlaşılan.

Üniversiteler için de af gündem de. Gene halka şirin görünmek, seçim yatırımı uğruna bitmek üzere olan eğitimi tamamen bitirecekler. Vaktiyle meslek lisesine kaydolduğum için bana mühendislik seçme hakkı vermeyip öğretmen olmak zorunda bırakanları sürekli anıyorum.
adem
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Liselere Yeniden Sınav Hakkı    17 Tem 2008, 14:50Alıntıyla Cevap Gönder

fahrican yazmış:

Geçenlerde bir abiyle sohbet ediyorduk vaktiyle liseyi bitirememiş tasdiknamesini almış. Mevcut uygulamalardan bahsettim. Duyunca bana şöyle demişti : "Bu devirde afedersiniz eşşeği liseye göndersen o bile diploma alır" demişti.

Vaktiyle meslek lisesine kaydolduğum için bana mühendislik seçme hakkı vermeyip öğretmen olmak zorunda bırakanları sürekli anıyorum.

bir meslek liseli olarak o duruma bizde maruz kalmıştık hocam.bide o abinin dediğine %100 katılıyorum....................zaten şu sistemde azcık adam olan yata kalka sınıfı geçer ama nerde .....
ereneren55
Aktif Üye
Aktif Üye

Liselere Yeniden Sınav Hakkı    17 Tem 2008, 14:55Alıntıyla Cevap Gönder

Ya varya bu zamanda bi çocuğun liseyi bitirememesi için okumyacam ben diye duvarlara tırmanması lazım Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Güncel Haberler ---> Eğitim Haberleri

Liselere Yeniden Sınav Hakkı

page generation = 0.52874 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması