|
|
1. sayfa (Toplam 1 sayfa) |
|
| | Yazar | Mesaj |
|---|
shnbrs
Aktif Üye

| Bilişim Teknolojileri Alanı Okutulacak Dersler( ATL,TL,AML,EML) 27 Hzr 2008, 16:18 | |
| merhaba arkadaşlar,
bildiğiniz gibi bilişim teknolojileri alanı modül sorumlusu İstanbul Tuzla EML'den birisiydi. ve orada bir kursa gittiğimde bu dosyayı almıştım. bu dosyada tüm bilişim teknolojileri alanlarının 10,11,12.sınıflarda okutacağı tüm dersler ve modüller mevcut. bizim okulda bu listeye göre yapmıştık geçen sene. ve bir kaç farklı şehirdeki arkadaşımla da konuştuğumuzda onlarda aynı şeyi uygulamışlar. siz de bir inceleyin isterseniz.
| Açıklama: |
|
 İndir |
| Dosya Adı: |
Bilisim_Teknolojileri_dallara_göre_dersler_ve_modüller.rar |
| Dosya Boyutu: |
14.88 KB |
| İndirilme: |
346 defa |
| | |
|  | muallimim
Tecrübeli Üye

| Bilişim Teknolojileri Alanı Okutulacak Dersler( ATL,TL,AML,EML) 27 Hzr 2008, 17:33 | |
| Hocam teşekkürler eline sağlık
Yalnız web programcılığında web tasarımı ve programlama dersi 12. sınıfta görünüyor
Bir yanlışlık var gibi
| | |
|  | shnbrs
Aktif Üye

| Bilişim Teknolojileri Alanı Okutulacak Dersler( ATL,TL,AML,EML) 27 Hzr 2008, 18:25 | |
|
 |
 |
Hocam teşekkürler eline sağlık
Yalnız web programcılığında web tasarımı ve programlama dersi 12. sınıfta görünüyor
Bir yanlışlık var gibi |
hocam dediğiniz yere baktım evet 12 de görünüyor ama ATLde öyle yazılmış. bizde ATL olmadığı için ne olduğunu bilmiyorum.
| | |
|  | faltunel
Aktif Üye

| Bilişim Teknolojileri Alanı Okutulacak Dersler( ATL,TL,AML,EML) 27 Hzr 2008, 20:01 | |
| | hocam bu listede ticaret meslek lisesi yok??
| | |
|  | rguneri
Seçkin Üye

|
| Bilişim Teknolojileri Alanı Okutulacak Dersler( ATL,TL,AML,EML) 27 Hzr 2008, 20:08 | |
| | teşekkürler...ama yanlışlıklar var...
| | |
|  | mygold
Aktif Üye

|
| Bilişim Teknolojileri Alanı Okutulacak Dersler( ATL,TL,AML,EML) 27 Hzr 2008, 20:20 | |
| | yanlışlık yok arkadaşlar. anadolu teknikte ve teknikte ders saatleri farklı olduğu için ona uyumlu olarak yapılmış. meslek ve anadolu meslekte ise son sınıfta işletmede beceri eğitimi olduğu için ders saatleri ve sınıfları farklıdır. bir de ticaret meslek ayrı kız meslek ya da endüstri meslek ayrı değil. hepsinde de önemli olan okul tipidir. teknik lise mi, meslek lisesi mi, anadolu meslek mi? gibi.
| | |
|  | hakanbabac
Site Gezgini

|
| Bilişim Teknolojileri Alanı Okutulacak Dersler( ATL,TL,AML,EML) 28 Hzr 2008, 22:10 | |
| Dallar için ders seçimi yapılırken; "dal yeterlik tabloları" esas alınmaktadır. Bu durum, MEGEP Zümre Önerileri'nde de belirtilmiştir (bkz: Madde 6)
" Dal/Dallara göre öğrencilerin 11. ve 12. sınıflarda alacağı dersler ile bu derslerin modülleri yukarıda da anlatıldığı üzere, çerçeve öğretim programlarının sonunda o mesleğin/dalın yeterlilikler tablosundaki yeterliliklerine göre belirlenmesi esastır."
http://www.hakanbabac.info/megep_zumre_onerileri.doc
Bu sebeple;
Ağ İşletmenliği dalı için:
- Açık Kaynak İşletim Sistemi
- Ağ Güvenliği
- Ağ Sistemleri ve Yönlendirme
- E-Posta Sunucu (12. sınıfta okutulması önerilmektedir)
- Sunucu İşletim Sistemi
Bilgisayar Teknik Servisi dalı için:
- Ağ Temelleri
- Bilgisayarlı Devre Tasarımı
- Endüstriyel Kontrol (12. sınıfta okutulması önerilmektedir)
- Elektronik Uygulamaları
- Mikrodenetleyiciler
- Sistem Bakım ve Onarım
Veritabanı Programcılığı için:
- Ağ Temelleri
- Görsel Programlama
- Nesne Tabanlı Programlama (12. sınıfta okutulması önerilmektedir)
- Veritabanı
Web Programcılığı dalı için:
- Ağ Temelleri
- Grafik ve Animasyon
- Internet Programcılığı (12. sınıfta okutulması önerilmektedir)
- Web Tasarımı ve Programlama
derslerinin okutulması gerekmektedir.
Çerçeve öğretim programındaki "Zorunlu ders" ifadesi, Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği’nin 33. maddesi uyarınca yıl sonu başarı ortalaması ile başarılı sayılamayacak dersleri işaret etmektedir. Okutulması zorunlu olan dersler ise, tüm dal derslerine karşılık gelmektedir.
Örnek ders çizelgelerine; http://www.hakanbabac.info/moduller_pdf/bilisim_ders.xls bağlantısından ulaşabilirsiniz.
| | |
|  | serhan0707
Yeni Üye

|
| Bilişim Teknolojileri Alanı Okutulacak Dersler( ATL,TL,AML,EML) 29 Hzr 2008, 22:04 | |
| hakan bey bu konudaki emeklerinize çok teşekkür ederim
| | |
|  |
| |
 | | 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) |
page generation = 1.86513 seconds, sql queries = 16
|
Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir. |
|
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır. |
|
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir. |
Bilişim Teknolojileri
E_OKUL
Eğitici Formatör Öğretmen
iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması
|