Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

 Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  


  Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Güncel Haberler ---> Bilişim Haberleri

             VDSL2'de 1 Megabit Kazığı

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
hasari
Süper Üye
Süper Üye



Kayıt: 03 Eyl 2007
Mesajlar: 4028
Konum: 7/24 Burası...!!!

VDSL2'de 1 Megabit Kazığı    21 Hzr 2008, 22:52Alıntıyla Cevap Gönder

Türk Telekom'un hayata geçirmek üzere olduğu yeni internet seçenekleri arasında 32 Megabitlik VDSL2 seçeneği de var. Ancak upload kısmı biraz sıkıntılı.

16 Megabit ve 32 Megabit seçeneklerle gelecek olan VDSL2 sayesinde, çok daha hızlı internet kullanabileceğiz. Üstelik bu veri transferi, telefon için kullandığımız bakır kablolar üzerinden gerçekleşiyor. Fiyatlar da oldukça iyi sayılır. TTnet gibi internet servis sağlayıcılarına 98 ve 128 YTL üzerinden satılacak olan VDSL2 hatlarında küçük bir detay ise oldukça can sıkıcı.

Upload Neden 1 Megabit?

Saniyede 32 Megabit download yaparken, upload (veri gönderme) işlemlerinin hem 16 hem de 32 Megabit seçeneklerinde sadece 1 Megabit ile sınırılandırılmış olması, kullanıcıların tepkisine neden oluyor.

Eski hesaplara göre 4 Megabit'lik bir ADSL hattına sahip olan bir kullanıcı, 1 Megabit upload imkanına sahip oluyordu. Download hızı 8 kat artsa da upload hızında değişme bulunmuyor.


Nedeni Sunucular mı?

Upload'ın sınırlı tutulmasının nedeni olarak Türk Telekom, herhangi bir açıklama yapmazken, akıllara gelen ilk sebep; kullanıcıların kendi bilgisayarlarını sunucu olarak kullanmalarını engellemek.

Eğer sınırlama olmasaydı, 32 Megabit'lik bir VDSL2 hattı için 8 Megabit'lik bir upload imkanımız olacaktı. Bugün 8 Megabit bant genişliğine sahip bir sunucunun maliyeti ise aylık 2.000 YTL'den fazla.

Sınır olmasaydı, birçok internet kullanıcısı, kendi dosya ve web sunucusunu evinde veya işyerinde VDSL2 üzerinden diğer ziyaretçilere açabileceklerdi. Bunların yasal takibinin zor olması, hangi sitenin nereden yayın yaptığının belirsiz olması, Türk Telekom'a bu önlemi aldırmış olabilir.


Alınıtıdır.
byvector
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye



Kayıt: 02 Nis 2007
Mesajlar: 1033
Konum: Van

VDSL2'de 1 Megabit Kazığı    21 Hzr 2008, 22:57Alıntıyla Cevap Gönder

Hasari hocam gerçekten ilginç bir detay yakalamışsın. Uploadın bu derece düşük olma nedeni zaten yukarıda açıklanmış. Bence gereksiz bir uygulama, kabul edilebilirliği yok gibi ama ne yapalım tekel olduğu sürece böyle devam edeceğe benziyor.
okatur
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: 01 Nis 2008
Mesajlar: 3

VDSL2'de 1 Megabit Kazığı    22 Hzr 2008, 3:44Alıntıyla Cevap Gönder

evet katılıyorum sonra sunucular nasıl para kazaqhnacaklar öyle değilmi... Very Happy
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

  Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Güncel Haberler ---> Bilişim Haberleri

             VDSL2'de 1 Megabit Kazığı


 




page generation = 0.90375 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması