|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
osiris
Seçkin Üye

Kayıt: 16 Ksm 2007 Mesajlar: 729 Konum: Sakarya/Adana/Anamur |
| Ulaştırma Bak. KİEM Lab.(VİSTA) internet sorunu 11 Hzr 2008, 23:02 | |
| Ulaştırma Bakanlığının kurduğu KİEM Lab. internet sorunu yaşatıyor. switche interneti bağladım 1. porttan.
Ana bilgisayar girdi nete. Ama nete girdikten sonra sayfa içinde tıklama yapılınca diğer sayfaya gitmesi bi 10dk vakit alıyor.
Öğrenci bilgisayarları ağı görüyor ama internete bi türlü bağlanamıyor.
ekdeki dosya ağdan aldığım son görünüm. hatta internet olduğu halde bağlanamıyoruz.
bu arada modem ile bilgisayarlar arasında 2 adet switch var. bu sorun yaratır mı?
Gerçi switche dirtek modemden de internet verdim. ağı görüyor bilgisayar ama internete bağlanmıyor...
YARDIIIIM!
| Açıklama: |
|
 İndir |
| Dosya Adı: |
ağ sorunu2.rar |
| Dosya Boyutu: |
172.99 KB |
| İndirilme: |
58 defa |
En son osiris tarafından 11 Hzr 2008, 23:40 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi | |
|
|
 |
osiris
Seçkin Üye

| Ulaştırma Bak. KİEM Lab.(VİSTA) internet sorunu 11 Hzr 2008, 23:29 | |
| | Arkadaşlar bu lab. hiçkimsenin kurumuna kurulmadı mı? bilgisayarlar EXPER bu arada
| |
|
|
 |
osiris
Seçkin Üye

| Ulaştırma Bak. KİEM Lab.(VİSTA) internet sorunu 11 Hzr 2008, 23:41 | |
| | sanırım bu lab.lar sadece halkeğitimlere kurulmuş
| |
|
|
 |
cekgul
Aktif Üye

| Ulaştırma Bak. KİEM Lab.(VİSTA) internet sorunu 12 Hzr 2008, 11:06 | |
| | Hocam bizde de ulaştırma bakanlığının verdiği bilgisayarlar var. Sene başında geldi.Ama bizimkiler vestel ve şu ana kadar bahsettiğin türden bir sorun yaşamadık. switch leri kaldır,portu değiştir, birde öğretmen ve öğrenci tüm bilgisayarları ctrl+G ile korumalı modu devre dışı bırakarak aç.
| |
|
|
 |
osiris
Seçkin Üye

| Ulaştırma Bak. KİEM Lab.(VİSTA) internet sorunu 13 Hzr 2008, 20:15 | |
|
 |
 |
Hocam bizde de ulaştırma bakanlığının verdiği bilgisayarlar var. Sene başında geldi.Ama bizimkiler vestel ve şu ana kadar bahsettiğin türden bir sorun yaşamadık. switch leri kaldır,portu değiştir, birde öğretmen ve öğrenci tüm bilgisayarları ctrl+G ile korumalı modu devre dışı bırakarak aç. |
ana bilgisayarda korumayı tamamen kaldırdım.
diğer bilgisayarlarda koruma var.
şunu anlamıyorum; ağı gören bilgisayar interneti görmez mi? ya da anabilgisayar interneti görürken diğerlerinin görmemesi mantıklı mı?
| |
|
|
 |
turhan287
Aktif Üye

|
| Ulaştırma Bak. KİEM Lab.(VİSTA) internet sorunu 13 Hzr 2008, 20:27 | |
| | Hocam Vista ağ yapılanmasını zaten kendisi yapıyor, bağlantıda bir sorun olabilir bilgisayarları tek tek bağlayıp dene bi istersen bide denetim massaında ağ merkezinden ortak konum özel konum filan var oralar değiştir internet bağlantısı olmadan bilgissyarlar birbirini görüyor mu dosya alışverişi yap hız yine düşükse bağlantılarında bi sorun vardır.
| |
|
|
 |
osiris
Seçkin Üye

| Ulaştırma Bak. KİEM Lab.(VİSTA) internet sorunu 13 Hzr 2008, 22:53 | |
| ağda bir sorun yok. bilgisayarlar birbirini görüyor.
bana saçma gelen; diyelim ki www.meb.gov.tr yazdınız ve girdiniz.
anasayfayı tak diye açıyor. ama bu sayfada bir linke tıkladığınızda 10dkda anca açıyor.
bir de interneti alamayan bisürü bilgisayar var. adamlar ağı kurmuş ve internet kablosunu çekmeden "bizim işimiz değil" diyip kaybolmuşlar ortadan
| |
|
|
 |
ugy
Site Gezgini

|
| Ulaştırma Bak. KİEM Lab.(VİSTA) internet sorunu 13 Hzr 2008, 23:46 | |
| | Hocam ip ler nasıl normal mi ben de böyle bir problem olmuştu ip leri doğru alamamış ve ip leri elle verdim sorun çözüldü
| |
|
|
 |
egunay
Seçkin Üye

Kayıt: 05 Tem 2007 Mesajlar: 426 Konum: Büyükçekmece - İst. |
| Ulaştırma Bak. KİEM Lab.(VİSTA) internet sorunu 13 Hzr 2008, 23:48 | |
| Bende aynı labı kullanıyorum. Labda webjini filtre programı kurulu. Çalışma prensibi şu:
Ana makinede webjini filtre programı kurulu. Öğrenci bilgisayarlarıda ana makine üzerindeki filtreden geçerek internete giriyor. YAlnız 5-6 makin einternet kullanmaya başlayınca program sapıtıyor. İnterneti kullanamaz hale geliyorsun.
Çözüm: Denetim masası-internet ayarları-bağlantılar-LAN ayarları na girip proxy i iptal ediyorum (webjini proxy ayarlarını kullanarak filtre yapıyor). Bu şekilde ana makine internette. Diğer makinelerde de aynı işlemi uygulayabilirsiniz.
| |
|
|
 |
osiris
Seçkin Üye

| Ulaştırma Bak. KİEM Lab.(VİSTA) internet sorunu 14 Hzr 2008, 10:40 | |
|
 |
 |
Bende aynı labı kullanıyorum. Labda webjini filtre programı kurulu. Çalışma prensibi şu:
Ana makinede webjini filtre programı kurulu. Öğrenci bilgisayarlarıda ana makine üzerindeki filtreden geçerek internete giriyor. YAlnız 5-6 makin einternet kullanmaya başlayınca program sapıtıyor. İnterneti kullanamaz hale geliyorsun.
Çözüm: Denetim masası-internet ayarları-bağlantılar-LAN ayarları na girip proxy i iptal ediyorum (webjini proxy ayarlarını kullanarak filtre yapıyor). Bu şekilde ana makine internette. Diğer makinelerde de aynı işlemi uygulayabilirsiniz. |
sanırım sıkıntı bu
pazartesi hemen bunu deneyeyim
| |
|
|
 |
osiris
Seçkin Üye

| Ulaştırma Bak. KİEM Lab.(VİSTA) internet sorunu 14 Hzr 2008, 10:43 | |
|
 |
 |
Hocam ip ler nasıl normal mi ben de böyle bir problem olmuştu ip leri doğru alamamış ve ip leri elle verdim sorun çözüldü |
ip'leri otomatik alıyor. ip çakışması olmadı
| |
|
|
 |
|
|