Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

yazıcı sorunu

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
racon
Site Gezgini
Site Gezgini

yazıcı sorunu    11 Hzr 2008, 8:29Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar okulumuzun modemini değiştirdim. Ağdaki yazıcı çalışmıyor. Ayarlarını nasıl yapmam gerekir?Önceki modemde ıp si 192.168.1.200 olarak verilmişti.yeni modem airties ve ıp i 192.168.2.200 olarak giriyorum olmuyor. sorun ne olabilir?
m17h41r
Aktif Üye
Aktif Üye

yazıcı sorunu    11 Hzr 2008, 9:04Alıntıyla Cevap Gönder

Hocam genelde airties modemlerin ip si 192.168.2.1. explorera bu ip'yi yazıp gir.
Senin sorunun büyük ihtimal ağdaki bilgisayarlarda varsayılan ağ geçiti olarak eski modemin ipsi atandığı için olmuştur. Sen ya elle bütün ağdaki bilgisayarların varsayılan ağ geçitini 192.168.1.1 olarak değiştiriceksin ya da modeme erişip modemin ip adresini 192.168.1.200 olarak değiştirceksin. Bence ikinciyi yapmak daha mantıklı ve daha basit. Zaten airties modemlerin yazılımları türkçe oludğu için kolalıkla bulabilrisin ip değiştirme yerini...
Kolay gelsin
atungad
Seçkin Üye
Seçkin Üye

yazıcı sorunu    11 Hzr 2008, 9:07Alıntıyla Cevap Gönder

hocam yazıcıyı yeniden paylaşıma ver.
racon
Site Gezgini
Site Gezgini

yazıcı sorunu    11 Hzr 2008, 9:35Alıntıyla Cevap Gönder

m17h41r hocam internette veya ağdaki bilgisayarlarla bir sorun yok. ıp leri dediğiniz gibi verdim nete açıldı fakat sadece yazıcıyı görmüyor.bağlantı noktasını da 192.168.2.200 olarak ayarladım olmadı.
muharrem77
Aktif Üye
Aktif Üye

yazıcı sorunu    11 Hzr 2008, 9:52Alıntıyla Cevap Gönder

modem değiştiği için yazıcıyı diğer bilgisayarlarda tekrar ağ yazıcısı olarak tanıtman gerekiyor.
racon
Site Gezgini
Site Gezgini

yazıcı sorunu    11 Hzr 2008, 10:13Alıntıyla Cevap Gönder

hocam bunu nasıl yapmam gerekiyor. yolu tarif edebilir misiniz?
m17h41r
Aktif Üye
Aktif Üye

yazıcı sorunu    11 Hzr 2008, 12:27Alıntıyla Cevap Gönder

hocam yazıyı yüklü olan bilgisayardan kaldırıp yeniden yükle ve paylaşıma aç. Büyük ihtimaş düzelmesi lazım sorunun
kendir_li
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

yazıcı sorunu    11 Hzr 2008, 12:33Alıntıyla Cevap Gönder

hocam bizdede samsung yazıcı vardı..ben ıpsini felan hiç bilmiyorum bile üzerine geldim bu yazıcıyı paylaştır dedim...agdaki bütün bilğisayarlar görüyor yazıcıyı..
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

yazıcı sorunu

page generation = 0.13253 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması