Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Filistin'e Yardım Etmek İçin Lütfen Tıklayınız ..! 

Bu Bir Savaş Değil.. İsrail Terörü..!

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Windows İşletim Sistemi

ARKADAŞLAR BUGÜN BİR PC DE AÇILIŞTA NTLDR HATASI VERİYOR

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
turkishromeo
Aktif Üye
Aktif Üye

ARKADAŞLAR BUGÜN BİR PC DE AÇILIŞTA NTLDR HATASI VERİYOR    04 Hzr 2008, 18:57Alıntıyla Cevap Gönder

ARKADAŞLAR AÇILIŞTA NTLDR HATASI VERİYOR SONRA CTRL+ALT+DEL
BASMAMI İSTİYOR NE YAPMALIYIM
yuci81
Site Gezgini
Site Gezgini

ARKADAŞLAR BUGÜN BİR PC DE AÇILIŞTA NTLDR HATASI VERİYOR    04 Hzr 2008, 22:26Alıntıyla Cevap Gönder

Idea
c deki ya da işletim sisteminizin yüklü olduğu bölümdeki
NTLDR
NTDETECT.COM

gibi dosyalar silinmiş olabilir. bu dosyalar gizlidir. bende de yapıyordu.
kendir_li
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

ARKADAŞLAR BUGÜN BİR PC DE AÇILIŞTA NTLDR HATASI VERİYOR    04 Hzr 2008, 22:30Alıntıyla Cevap Gönder

bu sorunun çözümü var forumda bir arkadas vermişti bende almıstım:...

Bu hata genelde C:\ dizini altında yer alan NTLDR ve NTDETECT.COM dosyalarını silince olur. Ancak bu hata sadece dosya silinmesinden kaynaklanmaz, donanımsal da olabilir ki buna girmeyeceğim.

Bu sorunu çözmek için iki yol var:

Bundan sonraki yazacaklarımda
A:\ Disket sürücüsü
C:\ Windows klasörünün yer aldığı dizin
D:\ CD-ROM sürücüsü olarak tanımlanacaktır.

• Çözüm 1 •

a- Sağlam bir bilgisayardan diskete NTLDR ve NTDETECT.COM dosyalarını kopyala.
b- Daha sonra git bozuk bilgisayarının BIOS ayarlarına gir ve CD-ROM’dan başlatma özelliğini etkinleştir. Kaydedip bilgisayarını yeniden başlat.
c- XP CD’sini tak. Kurtarma konsolunu kullanarak sorun gidermek için R tuşuna bas(Karşına siyah bir MS-DOS’a benzer ekran çıkacak. Genelde bir adet işletim sistemi olduğu için 1 yaz ENTER’a bas. Eğer yönetici parolan varsa gir, yoksa boş bırak ENTER’la ) ve diskete kopyalamış olduğumuz dosyaları C:\ dizinine kopyala. Daha sonra CD’yi çıkar ve bilgisayarını yeniden başlat. Komut şu şekilde:

COPY A:\NTLDR C:\
COPY A:\NTDETECT.COM C:\

d- Bilgisayarını yeniden başlat, ancak başlangıçta BOOT.INI hatası verecek. İşletim sistemin XP olduğu için bilgisayarın açılacak merak etme. Açtıktan sonra C:\ dizine yeni bir metin dosyası aç ve ismini boot.ini olarak değiştir. (Aslında bu böyle yapılmıyor, bilgisayarın performans ayarlarında yapılıyor ama en kolay yolu bu şekilde) Bu metin dosyasını aç aşağıdaki kodları kopyalayıp yapıştır ve kaydetip kapat. Bir sonraki açılışta bu hatayı almayacaksın:

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS=”Microsoft Windows XP Professional” /noexecute=optin /fastdetect

İkinci yolsa şu şekilde ki ben bu yolu tavsiye ediyorum:

• Çözüm 2 •

a- Birinci yolun b şıkkını aynen uygula.
b- Birinci yolun c şıkkını da aynen uygula. Ancak burda kopyalama işlemini A:\ ‘dan değil D:\ ‘den yapacağız. Bu sefer şu komutu yaz:

COPY D:\i386\NTLDR C:\
COPY D:\i386\NTDETECT.COM C:\

c- Yine boot.ini hatası alacaksın. Birinci yolun d şıkkını aynen uygula.
Not:Alıntıdır.
tcoalngsau
Süper Üye
Süper Üye

ARKADAŞLAR BUGÜN BİR PC DE AÇILIŞTA NTLDR HATASI VERİYOR    04 Hzr 2008, 22:30Alıntıyla Cevap Gönder

hocam dosyalarınız zarar görmüş..sanırım diskete bu windows dosyalarını yükleyerek bilgisayara dos ortamında kopyalamalısınız..veya format..
berra_u
Aktif Üye
Aktif Üye

ARKADAŞLAR BUGÜN BİR PC DE AÇILIŞTA NTLDR HATASI VERİYOR    04 Hzr 2008, 22:31Alıntıyla Cevap Gönder

hocam aynı problemle ben de karsılaşmıstım. formattan başka cozum yolu bulamadım Sad Sad
kendir_li
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

ARKADAŞLAR BUGÜN BİR PC DE AÇILIŞTA NTLDR HATASI VERİYOR    04 Hzr 2008, 22:32Alıntıyla Cevap Gönder

evet dediğim gibi yukarıdaki çözüm yollarını sanırım çogullu hocam vermişti kensine eşekkürler.ve bu çözüm yolları işe yarıyor.....formata gerek yok..
fahrican
Seçkin Üye
Seçkin Üye

ARKADAŞLAR BUGÜN BİR PC DE AÇILIŞTA NTLDR HATASI VERİYOR    04 Hzr 2008, 22:35Alıntıyla Cevap Gönder

sağlam bir makinadan NTLDR dosyasını diskete veya flash belleğe kopyalayıp, sorunlu makinayı CDDen çalışan işletim sistemlerinden birisi ile açıp disket veya belleketki dosyayı sorunlu makinanın C: partitionuna kopyalayarak çözebilirisiniz.
Ya da sorunlu makinanın hardiskini sökerek XP yüklü sağlam bir makinaya takarak oradan da kopyalama yapabilirsiniz.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Windows İşletim Sistemi

ARKADAŞLAR BUGÜN BİR PC DE AÇILIŞTA NTLDR HATASI VERİYOR

page generation = 0.42641 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması Kritik IE7 güvenlik yaması (KB960714)