|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
hersoy
Yeni Üye

|
| sisraid.sys hatası 01 Mar 2008, 22:47 | |
| slm arkadaşlar BTS deki bilgisayarlar eski harddiskler takılı.
format atarken "sisraid.sys kopyalanamıyor" diye bir hata veriyor bunu nasıl düzeltiriz saygılar. | |
|
|
 |
alpi
Aktif Üye

| sisraid.sys hatası 25 Mar 2008, 17:55 | |
| | ya bu sorunu bilen varsa lütfen yazsın bende bir türlü çözemedim her yolu denedim ama olmuyor yardım lütfen pls | |
|
|
 |
king
Aktif Üye

|
| sisraid.sys hatası 29 Mar 2008, 23:27 | |
| | bendeki bilgisayarda da viasraid.sys dosyası kopyalanamadı hatası veriyor.bilen varsa llütfen cevaplasın | |
|
|
 |
exemcli
Fotoğraf Klübü Bşk.

|
| sisraid.sys hatası 29 Mar 2008, 23:39 | |
| | arkadaşlar anakart cdsinde sata driverları vardır onu kullanın yada anakarttın sitesinden driverları yeniden cekin sürümde güncelleme olmuş olabilir. . Ayrıca disket bozuk olabilir . | |
|
|
 |
king
Aktif Üye

|
| sisraid.sys hatası 29 Mar 2008, 23:44 | |
| | sata driverını internetten indirdim,disket bozuktur diye yeni bir disket alıp ona yükledim olmadı yine.ne yapıcam bilmiyorum bir türlü format atamadm | |
|
|
 |
caisersoze
Aktif Üye

|
| sisraid.sys hatası 30 Mar 2008, 1:18 | |
|
 |
 |
ya bu sorunu bilen varsa lütfen yazsın bende bir türlü çözemedim her yolu denedim ama olmuyor yardım lütfen pls |
Konunun tam olarak cevabı olmayabilir. Affınıza sığınarak;
Bios ayarlamaları yapıldıktan sonra POST ekranı çıktığında CD den çalıştırmak için F11 e basılır ve gelen seçeneklerden yükleme yapılacak CD/DVD Sürücüsü seçilir;
"S" ile gerçekleştirilen işlem iki defa tekrarlanmalıdır. İl defasında Windows varsayılanını yüklediğinden bizim MakeDisk disketimizi okunmamaktadır zannımca. Anakart CD si içerisinde Sata/RaidTools klasörü içerisinde "Make Disk" diye bir dosya olmalı, o dosyayı çalıştırıp diskete MakeDisk yüklemesini alabilirsiniz. Ayrıca Sata disklerin Master/Slave bölümündeki pin sayısı 4'tür, sizdeki HDD lerde jumper kullanılmışsa Master olması için sağdaki son iki pin jumperla birleştirilmelidir. SATAlarda Jumper ile Master/Slave atamasının yapılıp yapılmayacağı konusunda emin değilim ama jumper kullanmadan bende yükleme yapamamıştım. Umarım yardımcı olmuştur. | |
|
|
 |
yusufziya41
Aktif Üye

| sisraid.sys hatası 03 Hzr 2008, 13:07 | |
| Arkadaşın bilgisayarında amvo.exe virüsü çıkmış. Antivirüs programlarıyla
temizleyemeyince format atalım dedik. Atmaz olaydık. Aynı sorunla karşılaştık.
"sisraid.sys kopyalanamıyor" diyor. Ve bir türlü kurulumu gerçekleştiremiyorum. Belki
daha önce karşılaşıp çözen arkadaşlar vardır. Paylaşırlarsa çok ama çok sevinirim. | |
|
|
 |
hasari
Süper Üye

Kayıt: 03 Eyl 2007 Mesajlar: 4133 Konum: 7/24 Burası...!!! |
| sisraid.sys hatası 03 Hzr 2008, 13:18 | |
| | Hocam Biostan HDD SATA özeliğini kapatım yükleme yapın. Yaptıktan sonra Kurulum gerçekleşecektir. Sanrada Cd den raid sürücüleri yükle en sonda Biostan SATA özelliğini tekrardan aktifleştir. | |
|
|
 |
yusufziya41
Aktif Üye

| sisraid.sys hatası 03 Hzr 2008, 13:26 | |
| | Hasari hocam çok teşekkür ederim. Eve gider gitmez denicem. | |
|
|
 |
hasari
Süper Üye

Kayıt: 03 Eyl 2007 Mesajlar: 4133 Konum: 7/24 Burası...!!! |
| sisraid.sys hatası 03 Hzr 2008, 13:36 | |
| | Ben bir kaç tane makinayı anca böyle halletmiştim. | |
|
|
 |
fandan_1
Yeni Üye

|
| viasraid kopyalanamıyor sorunu 06 Eyl 2008, 16:02 | |
| arkadaşlar bende katılımsız xp yüklerken aynı sorunla karşılaşıyordum.sata driverleri yüklememe ve hdd formatı bittikten sonra windows dosyaları kopyalarken "viasraid.sys. kopyalanamıyor" diye mesaj alıyordum.eksik dosyayı yerine koyduğumda s içine ortadan kalktı.yaptıklarımı özetliyorum:
1.kuramadığımız windows xp cdsini varsa diğer bir bilgisayara kopyalıyoruz
2.eksizk dosyayayı "viasraid.sys"(ben başka bir xp cdsinden aldım)cd yi kopyaladığımız klasördeki i386 klasörünün içine kopyalıyoruz
2+. eğer başka eksizk dosya hatası çıkarsa( bende "clock.avi" çıktı) onuda i386 içine kopyalıyoruz
3. bo kopyaladığımız cd kalsörünü nlite programına gösterip yeni bir cd hazırlıyoruz. ben bu şekilde sonuç yükleme yapabildim. ancak kurulumun daha sonraki aşamalarında "nhelper" eksiz diyor o zaman arka arkaya "enter" basıyoruz o adımı geçiyoruz.ve kurulum tamam ama ileride sorun çıkarırmı bilmiyorum. inşallah yardımım olmuştur.herkese kolay gelsin | |
|
|
 |
fandan_1
Yeni Üye

|
| viasraid kopyalanamıyor sorunu 06 Eyl 2008, 20:05 | |
| | "nhelper" ı çözümü için internetten nhelper.exe dosyasını indirip $OEM$-$$-"NHELPER.EXE"İ YAPIŞITIRIYORUZ. BEN KURULUMDA HİÇ SORUN YAŞAMADIM. | |
|
|
 |
|
|