Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Driver-Bios-Firmware-Update

sisraid.sys hatası

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
hersoy
Yeni Üye
Yeni Üye

sisraid.sys hatası    01 Mar 2008, 22:47Alıntıyla Cevap Gönder

slm arkadaşlar BTS deki bilgisayarlar eski harddiskler takılı.
format atarken "sisraid.sys kopyalanamıyor" diye bir hata veriyor bunu nasıl düzeltiriz saygılar.
alpi
Aktif Üye
Aktif Üye

sisraid.sys hatası    25 Mar 2008, 17:55Alıntıyla Cevap Gönder

ya bu sorunu bilen varsa lütfen yazsın bende bir türlü çözemedim her yolu denedim ama olmuyor yardım lütfen pls
king
Aktif Üye
Aktif Üye

sisraid.sys hatası    29 Mar 2008, 23:27Alıntıyla Cevap Gönder

bendeki bilgisayarda da viasraid.sys dosyası kopyalanamadı hatası veriyor.bilen varsa llütfen cevaplasın
exemcli
Fotoğraf Klübü Bşk.
Fotoğraf Klübü Bşk.

sisraid.sys hatası    29 Mar 2008, 23:39Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar anakart cdsinde sata driverları vardır onu kullanın yada anakarttın sitesinden driverları yeniden cekin sürümde güncelleme olmuş olabilir. . Ayrıca disket bozuk olabilir .
king
Aktif Üye
Aktif Üye

sisraid.sys hatası    29 Mar 2008, 23:44Alıntıyla Cevap Gönder

sata driverını internetten indirdim,disket bozuktur diye yeni bir disket alıp ona yükledim olmadı yine.ne yapıcam bilmiyorum bir türlü format atamadm
caisersoze
Aktif Üye
Aktif Üye

sisraid.sys hatası    30 Mar 2008, 1:18Alıntıyla Cevap Gönder

alpi yazmış:
ya bu sorunu bilen varsa lütfen yazsın bende bir türlü çözemedim her yolu denedim ama olmuyor yardım lütfen pls
Konunun tam olarak cevabı olmayabilir. Affınıza sığınarak;

Bios ayarlamaları yapıldıktan sonra POST ekranı çıktığında CD den çalıştırmak için F11 e basılır ve gelen seçeneklerden yükleme yapılacak CD/DVD Sürücüsü seçilir;

"S" ile gerçekleştirilen işlem iki defa tekrarlanmalıdır. İl defasında Windows varsayılanını yüklediğinden bizim MakeDisk disketimizi okunmamaktadır zannımca. Anakart CD si içerisinde Sata/RaidTools klasörü içerisinde "Make Disk" diye bir dosya olmalı, o dosyayı çalıştırıp diskete MakeDisk yüklemesini alabilirsiniz. Ayrıca Sata disklerin Master/Slave bölümündeki pin sayısı 4'tür, sizdeki HDD lerde jumper kullanılmışsa Master olması için sağdaki son iki pin jumperla birleştirilmelidir. SATAlarda Jumper ile Master/Slave atamasının yapılıp yapılmayacağı konusunda emin değilim ama jumper kullanmadan bende yükleme yapamamıştım. Umarım yardımcı olmuştur.
yusufziya41
Aktif Üye
Aktif Üye

sisraid.sys hatası    03 Hzr 2008, 13:07Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşın bilgisayarında amvo.exe virüsü çıkmış. Antivirüs programlarıyla
temizleyemeyince format atalım dedik. Atmaz olaydık. Aynı sorunla karşılaştık.
"sisraid.sys kopyalanamıyor" diyor. Ve bir türlü kurulumu gerçekleştiremiyorum. Belki
daha önce karşılaşıp çözen arkadaşlar vardır. Paylaşırlarsa çok ama çok sevinirim.
hasari
Süper Üye
Süper Üye

sisraid.sys hatası    03 Hzr 2008, 13:18Alıntıyla Cevap Gönder

Hocam Biostan HDD SATA özeliğini kapatım yükleme yapın. Yaptıktan sonra Kurulum gerçekleşecektir. Sanrada Cd den raid sürücüleri yükle en sonda Biostan SATA özelliğini tekrardan aktifleştir.
yusufziya41
Aktif Üye
Aktif Üye

sisraid.sys hatası    03 Hzr 2008, 13:26Alıntıyla Cevap Gönder

Hasari hocam çok teşekkür ederim. Eve gider gitmez denicem.
hasari
Süper Üye
Süper Üye

sisraid.sys hatası    03 Hzr 2008, 13:36Alıntıyla Cevap Gönder

Ben bir kaç tane makinayı anca böyle halletmiştim.
fandan_1
Yeni Üye
Yeni Üye

viasraid kopyalanamıyor sorunu    06 Eyl 2008, 16:02Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar bende katılımsız xp yüklerken aynı sorunla karşılaşıyordum.sata driverleri yüklememe ve hdd formatı bittikten sonra windows dosyaları kopyalarken "viasraid.sys. kopyalanamıyor" diye mesaj alıyordum.eksik dosyayı yerine koyduğumda s içine ortadan kalktı.yaptıklarımı özetliyorum:
1.kuramadığımız windows xp cdsini varsa diğer bir bilgisayara kopyalıyoruz
2.eksizk dosyayayı "viasraid.sys"(ben başka bir xp cdsinden aldım)cd yi kopyaladığımız klasördeki i386 klasörünün içine kopyalıyoruz
2+. eğer başka eksizk dosya hatası çıkarsa( bende "clock.avi" çıktı) onuda i386 içine kopyalıyoruz
3. bo kopyaladığımız cd kalsörünü nlite programına gösterip yeni bir cd hazırlıyoruz. ben bu şekilde sonuç yükleme yapabildim. ancak kurulumun daha sonraki aşamalarında "nhelper" eksiz diyor o zaman arka arkaya "enter" basıyoruz o adımı geçiyoruz.ve kurulum tamam ama ileride sorun çıkarırmı bilmiyorum. inşallah yardımım olmuştur.herkese kolay gelsin
fandan_1
Yeni Üye
Yeni Üye

viasraid kopyalanamıyor sorunu    06 Eyl 2008, 20:05Alıntıyla Cevap Gönder

"nhelper" ı çözümü için internetten nhelper.exe dosyasını indirip $OEM$-$$-"NHELPER.EXE"İ YAPIŞITIRIYORUZ. BEN KURULUMDA HİÇ SORUN YAŞAMADIM.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Driver-Bios-Firmware-Update

sisraid.sys hatası

page generation = 0.67129 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması