|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
aysegul17
Yeni Üye

|
| BTS de internet paylaşım sorunu 30 May 2008, 9:00 | |
| mrb arkadaşlar.
geçen hafta bts sınıfımda düzenlenen kurs sonrasında bütün bilgisayarlarıma virüs bulaştı. (bende habersiz güvenlik kartlarını devre dışı bırakmışlar..)
bende ana bilgisayar dahil bütün bilgisayarlara imaj dvd si ile format attım.
bts sınıfımda vestel bilgisayar var.
Ana bilgisayarda 2 adet ethernet var. bunlardan 1. si (Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet) bağlantıyıi modemden alıp ana bilgisayara internet sağlıyor. 2. si (Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC) ise ana bilgisayardaki interneti öğrenci bilgisayarlarına dağıtıyor.
ilk ethernet te ip ayarları otomatik. ikincisinde ise statik ip adresi verilmiş durumda.
öğrenci bilgisayarlarına da statik ip verildi. öğrenci bilgisayralrı ana bilgisayarı dns sunucusu ve ağ geçidi olarak kullanıyor.
öğrenci bilgisayrlarıyla ana bilgisayar arasında dosya paylaşım sorunu yok yani bilgisayarlar arasında dosya alıp dönderebiliyorum ama ana bilgisayar internete bağlanmasına rağmen öğrenci bilgisayarları internete bağlanmıyor. pek çok şey denememe rağmen sorunu aşamdım. yardımcı olursanız çok sevineceğim. şimdiden teşekkürler... | |
|
|
 |
kendir_li
Tecrübeli Üye

Kayıt: 26 Arl 2007 Mesajlar: 880 Konum: Niğde-Antakya-Hizan |
| BTS de internet paylaşım sorunu 30 May 2008, 9:03 | |
| | peki hocam format attıktan sonra sadece internette mi sorun oluştu? | |
|
|
 |
phpcoder
Site Gezgini

| BTS de internet paylaşım sorunu 30 May 2008, 9:14 | |
| | benzer problem bende yaşamıştım. bilgisayarların birinden girerken diğerinden internete girmiyodum. internete girmeyen bilgisayara format attım, yine düzelmedi.son olarak modemi resetledim ve yeniden kurulum yaptım. sorun çözülmüştü. hocam sizde modemi yeniden kurmayı deneyebilirsiniz. | |
|
|
 |
aysegul17
Yeni Üye

|
| BTS de internet paylaşım sorunu 30 May 2008, 9:37 | |
| evet sadece internette sorun var. kurulan ağ gayet düzgün çalışıyor.
modemi resetlemenin çözüm sağlayacağını düşünmüyorum. çünkü öğrenci bilgisayarlarının modemle bi alakası yok. onlar benim bilgisayardaki ayrı bir ethernet kartından alıyorlar internti. ama yinede bi denemek lazım bu bilgisayar olayında neyin sorunu halledeceği pek belli olmuyo ) | |
|
|
 |
resha
Aktif Üye

|
|
 |
aysegul17
Yeni Üye

|
| BTS de internet paylaşım sorunu 30 May 2008, 9:52 | |
| | interneti paylaş seçeneğini işaretlediğimde ana bilgisayardaki internet bağlantısı da kopuyor | |
|
|
 |
resha
Aktif Üye

| BTS de internet paylaşım sorunu 30 May 2008, 9:55 | |
| | yukardaki linkte dosya var indirin ve inceleyin ben o şekilde kullanıyorum. yaptığınız açıklamanın aynısı zaten ve çalışıyor. sorun yok. | |
|
|
 |
aysegul17
Yeni Üye

|
| BTS de internet paylaşım sorunu 30 May 2008, 9:57 | |
| | teşekkürler bi bakim | |
|
|
 |
|