Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Önerim Var

Forumdan ne tür mesajlar siliniyor?

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 2. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2
YazarMesaj
hasari
Süper Üye
Süper Üye

Forumdan ne tür mesajlar siliniyor?    26 May 2008, 11:40Alıntıyla Cevap Gönder

Hocam başlık mesaj içeriğin özetlemiyorsa silinir.
Aynı konu birden fazla ise silinir.
Hakaret içeriyorsa silinir.
Yasal değilse silinir.
vb.....
ghost
Site Admin
<marquee><b>Site Admin</b></marquee>

Forumdan ne tür mesajlar siliniyor?    26 May 2008, 12:32Alıntıyla Cevap Gönder

Genel forum kurallarını dikkatli okursanız bazı maddelerde kesin değildir, Silinebilir, kaldırılabilir yada yönetimin yetkisindedir gibi ifadeler göreceksiniz.

Peki bu neye göre belirlenir ?

Sitemizin haftalık durumu en önemli etkendir. Mesela bu aralar iller arası yer değiştirmeler ön planda, üyelerin açtığı konulara bakarsanız, ankaradakiler, istanbuldakiler, genel değerlendirme, klavuz yayınlandımı vs gibi başlıklar açılıyor arkasından bir başka arkadışımız bu konuyu okuyor ancak ben olayı dahada netlemek istiyorum diyerek tekrar aynı başlıktan açıyor. Bu arkadaş siteden istediğini alıp gidebilir ya daha sonra gelen yaf kaç tane aynı başıktan açmışınız ben şimdi hangisine yazayım diye tereddüt yaşayacaktır. Dolayısıyla biz engel koymak zorundayız.. Engel koyduktan sonra üyemiz bize alın sitenizde sizin olsun diye mesaj atıyor. Bunun gibi onlarca olay yaşanıyor..

Bir diğer konu teşekkür meselesi, şu sıralar farketmişinizdir kimseyi teşekkürden banlamıyoruz... nedeni ise hepimiz teşekkürün nasıl kullanılması gerektiğini az çok öğrenmiş durumdayız. Ancak ara ara teşekkür mesajlarının sayısı bir hayli artıyor. Hatta bazı üyelerimiz sırf mesaj sayıları artsın diye teşekkür yada bir gülücük koyup gönderiyor.
Bu sayı son 14 içerisinde 4 ün üzerine çıktığı anda bizimde görevimiz gereği ya üyeyi banlıyoruz ya uyarı yazıyoruz eğer üye anlayışla karşılamak yerine yine bize sert bir üslupla karşılık verirse üyeyi banladığımızla kalmayıp forum veritabanından tüm mesajlarını siliyoruz. Zaten bu tür üyerlein forumda çokda bir etkinliği olmuyor , ya sadece kendi sorunlarını paylaşıyor yada sadece geyik yapıyor, bir aradaşımıza yardım edenini şuana kadar görmedim.

Siyasete gelince ... Siyaset biz öğretmenlerin en çok ilgilendiği alanlardan biri. Siyaset yaparak çözüm üretmeyi bizlerde isteriz ancak ülkemizdeki siyaset anlayışı sen sağcısın sen solcusundan öteye gitmez. Sitemizde de bunun bir çok örneğini görebilirsiniz. Sırf karşı görüş olmak için yazılan yorumlara siz siyaset diyorsanız bilemem ama benim siyaset anlayışım ülke çıkarlarını her ne olursa olsun korumak ve daha iyi bir yaşam ortamı hazırlamak için yapılmalıdır. Daha iyi bir ortam yerine kavga ediliyorsa kusura bakmayın kilitleriz.

Dini konulara gelince; bakınız dini konular tartışmaya açılamaz, açılması bile teklif edilemez. Yüce Rabbimiz (Allah C.C) bizlerin islamiyeti nasıl yaşamamız gerektiği konusunda her türlü bilgiyi bize kitabı Kuran-ı Kerim ile bildirmiş ve elçisi aracılığı ile islamiyet yaşantısını bize örneklerle sunmuştur. Bu yaşamsal örnekler günümüze kadar hadisler şeklinde yüce yaratıcının koruması altında bize miras olarak bırakılmıştır. Bu kadar açık ve net bilgiler ışığında dinimiz islamı yaşamak ve yaşatmak varken , islamiyet hakkında en ufak bir eleştrinin olabileceği bir konuya dahi müsade etmemiz beklenemez.

Size peygamber efendimizin bir nasihatini aktarmak isterim

Kur’ân’ı oku, Allah’ın zikrine sarıl. Çünkü zikrullah senin için yeryüzünde ışık, gökte de saklanan bir azıktır.

gerisi teferruattır arkadaşlar, tartışmak birşey kazandırmaz.

Elhamdülillah hepimiz müslümanız , dini islam olmayan kişilere ise yine bize rabbimizin emri ve peygamber efendimizin hadislerine göre onları aşağılayamaz ve onlara buradan gidin diyemeyiz. Mevlana Celaleddin Rumi nin tüylerimizi diken diken eden , dehşet verici ve dünyada başka hiç bir dinin ve medeniyetin öğretisi olmayan sözünü hatırlatmak isterim

Gel, gel, ne olursan ol yine gel,
ister kafir, ister mecusi,
ister puta tapan ol yine gel,
bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir,
yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel...

Şu toprağa sevgiden başka bir tohum ekmeliyiz,
Şu tertemiz tarlaya başka bir tohum ekmeliyiz biz...
Beri gel, beri ! Daha da beri ! Niceye şu yol vuruculuk ?
Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...
Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız!
Bizim mezarımız âriflerin gönüllerindedir.

Sanırım bu konu yeterince anlaşılmıştır, lütfen dini konuları burada açmayınız ve tartışmayınız, gelecek en ufak şüpheden hepimiz mesuluz..
unlem
Aktif Üye
Aktif Üye

Forumdan ne tür mesajlar siliniyor?    28 May 2008, 11:32Alıntıyla Cevap Gönder

bu başlık açıldıktan sonra farkettim ki benimde bazı mesajlarım silinmiş. elbette forumun çöplük gibi olması hiç hoş değil, aynı konu ile ilgili defalarca başlık açılıyor ve moderatörlerin buna müdahale etmesi gerektiği kanaatindeyim.

ancak forumdaki bazı üyelerin layt mı değil mi gibi özel hayatlarıyla ilgili yapılan anketler ve yorumlara sessiz kalınıp, bu konuyu silmemeleri biraz kafa karıştırıcı Exclamation Exclamation

Arrow ahbap-çavuş ilişkisi burada da mı geçerli sorusu akla gelmiyor değil Exclamation
enginozdil
Moderatör
Moderatör

Forumdan ne tür mesajlar siliniyor?    28 May 2008, 11:49Alıntıyla Cevap Gönder

unlem yazmış:
...ahbap-çavuş ilişkisi burada da mı geçerli sorusu akla gelmiyor değil...

hocam bahsettiğiniz gibi bir durum asla söz konusu değil, olamazda
bazı arkadaşlar kendi aralarında şaka mahiyetinde karşılıklı olarak birbirlerine mesajlar göndermekteler. bu arkadaşlar için rahatsızlık verici yada olumsuz bir durum yoksa müdahale etmenin bi anlamı yok diye düşünüyorum. özel hayatları ile iligili olumsuz bir durumda bizlere bildirmeleri halinde müdahale ederiz ancak sizin bahsettiğiniz mesajlarda arkadaşlar için rahatsız edici bir durum görmedim aksine izlediğim kadarıyla güzel bir muhabbet ortamı olmuş.
eğer gerçekten rahatsız olan varsa bize bildirir bizde gerekeni yaparız.

umarım biraz açıklayıcı olmuştur Smile
ghost
Site Admin

Forumdan ne tür mesajlar siliniyor?    28 May 2008, 12:05Alıntıyla Cevap Gönder

biz sitenin gidişine göre düzen sağlamak zorundayız, şu aralar geyik mesajlar silinmeyebilir bunun nedeni ahbaplar değil yıl sonunun gelmiş olmasıdır. Silinen mesajlarınız olabilir hatta önemli konular içerisindede olabilir nedenlerini bize özel mesaj ile sorabilirsiniz. Muhakkak bir nedeni vardır, konu yasal olmayan program içerebilir, siyasi kimlik taşıyabilir, daha önce açılmış olabilir vs vs...

Bakınız, tüm üyelerimize sesleniyorum

Site yönetiminde hiç kimsenin yaptığı işlerden dolayı bir menfaati yok
Biz bilgisayarbilisim.NET olarak, 08. Nisan dan bugüne

REKLAM ALMIYORUZ
GOOGLE REKLAMI KULLANMIYORUZ
HOSTİNG SATIŞIMIZ YOK
SPONSORUMUZ YOK
HİÇ BİR SİTE İLE BAĞLANTIMIZ YOK

Yapmış olduğunuz tüm paylaşımlar için sizlere minnettarız, yanlış anlşılma olmasın kendi adımıza değil, binlerce öğretmen adına minnettarız. Bu siteye günlük giren 10 bin kişinin bu siteden boş dönmediğini biliyoruz ve bu sizlerin sayesinde gerçekleşti.

Şuan sitemiz eklenti panelinde 5 bin üzeri dosya barınmaktadır, 150 bin mesaj var, bu kadar dosyayı ve mesajı yönetmek zor iş..

Bizim camiamızda bu türlü bir hizmeti bu şartlar altında yürütebilcek kişi sayısı azdır. Çalışmalarından, sabırlarından, saygılarından ve maddi yardımlarından dolayı, tüm ekibe teşekkür ediyorum.

şikayetleri bize özel iletirseniz, , en kısa sürede sizlere cevap vermeye çalışırız.
unlem
Aktif Üye
Aktif Üye

Forumdan ne tür mesajlar siliniyor?    28 May 2008, 12:09Alıntıyla Cevap Gönder

şahsen ben forumdaki bir üyenin karısı ile olan ilişkisinde layt olup olmadığı beni ilgilendirmiyor, illaki bu konu konuşulacaksa özel mesajla yapsınlar yada forumda ayrıca bir bölüm olsun insanlar özel hayatlarını orada yazsınlar. ayrıca bir insanın özel hayatının internet ortamına sermeside tuhaf galiyor bana!

yada

özel hayatlarla ilgili olan yersiz geyikler silinmiyorsa
Arrow bizim mesajlarımızda silinmesin

ancak

geyikler silinmeyip hoş muhabbet diye tanımlanırken bizim mesajlarımız siliniyorsa

işte ahbap-çavuşluk var dememek içten değil Exclamation
hasari
Süper Üye
Süper Üye

Forumdan ne tür mesajlar siliniyor?    28 May 2008, 12:18Alıntıyla Cevap Gönder

unlem yazmış:
şahsen ben forumdaki bir üyenin karısı ile olan ilişkisinde layt olup olmadığı beni ilgilendirmiyor, illaki bu konu konuşulacaksa özel mesajla yapsınlar yada forumda ayrıca bir bölüm olsun insanlar özel hayatlarını orada yazsınlar. ayrıca bir insanın özel hayatının internet ortamına sermeside tuhaf galiyor bana!

yada

özel hayatlarla ilgili olan yersiz geyikler silinmiyorsa
Arrow bizim mesajlarımızda silinmesin

ancak

geyikler silinmeyip hoş muhabbet diye tanımlanırken bizim mesajlarımız siliniyorsa

işte ahbap-çavuşluk var dememek içten değil Exclamation

Hcam cevap vermeden gecemicem bu forum sahiplenen herkesin. Tabiki paylaşım adıyla yapılacaksa kimseye neden sen buraya yazmıyorsun denmiyor. Bir çok kişi siteden faydalandığı halde yetkin olduğu konularda diğerleri ile paylaşmıyor. Lütfen paylaşan arkadaşların şevkini kırmayalım. Sürekli ciddi konularıda konuşamazsınız aradasırada böyleşeylerde gerekiyor. Eğer ahlaksız şeyler size veya başka birine tek bir hakaret içeren kelime görürseniz adminlere haber verin. Onlar gerekeni yapıyor zaten.
ghost
Site Admin

Forumdan ne tür mesajlar siliniyor?    28 May 2008, 13:02Alıntıyla Cevap Gönder

o kişilerinde emin olun çok mesajları silinmiştir, birçok üyemizide banladığımızı herkes biliyor.

neyse konuyu daha fazla uzatmak hem size hem bizlere yarar sağlamaz.

Bu sitede silinen her mesajın bir nedeni vardır. Dönem sonu gelmesi sebebiyle sitemizde konu ağırlığında biraz değişiklikler olabilir ancak yeni dönemin başlangıcı ile herşey yoluna girecektir.

Bu konularda bilgi almak için site yönetimine başvurmanız en doğrusudur.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder2. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Önerim Var

Forumdan ne tür mesajlar siliniyor?

page generation = 0.19565 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması