arkadaşlar bilgisayarıma bir rootkit bulaşmış silemiyorum.Flasj yada sürücülerden birini açmaya çalıştığımda engeliyo sil diyorum silindi diyo açılışta da silindi bilgisi geliyo ama silemedim gitti.AVG anti-rootkit programı vce UnHackme adlı programlar önerilişyor bu iş için ama onlarıda denedim silemediler Yardım lütfen..........
Kayıt: 30 Ksm 2007 Mesajlar: 3687 Konum: Adana Alanya Sivas
NEDİR BU ROOTKİT BELASI? 26 May 2008, 19:06
Eğer sistem dosyalarınızın derinliklere gizlenmişse bunları silmek neredeyse imkânsızdır. Bu nedenle rootkit virüsünü sildiğinizden emin olmak istiyorsanız bunun en garanti yolu bilgisayarınıza format atmak olacaktır. Elbette bu tek ve son çözüm değil. Ama en kesini ve en güveniliri bu bence. Çünkü karşınızdaki sıradan bir virüs değil. İçeriye girip kendine tam yerki verebilen ve tüm izlerini silebilen bir virüs.
Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.