Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Güncel Haberler ---> Eğitim Haberleri

Turk-Eğitim-Sen: SINIF GEÇMEDE ÖĞRETMEN ETKİSİ ARTIRILMALIDIR

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
muallimim
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Turk-Eğitim-Sen: SINIF GEÇMEDE ÖĞRETMEN ETKİSİ ARTIRILMALIDIR    11 May 2008, 5:01Alıntıyla Cevap Gönder

http://www.turkegitimsen.org.tr/modules.php?name=News&file=article&sid=887

SINIF GEÇMEDE ÖĞRETMEN ETKİSİ ARTIRILMALIDIR
Kamuoyuna da yansıdığı üzere MEB Orta Öğretim Genel Müdürlüğü, Orta Öğretim Sınıf Geçme Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağını Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın onayına sunmuş bulunmaktadır.

Halen yürürlükte olan uygulamada en fazla iki dersten zayıfı olan öğrenciler bir üst sınıfa sorumlu geçebilirken, sözkonusu taslak bu sayıyı altıya çıkarıyor. Ayrıca üç dersten başarısız olan öğrencilerin girebildiği ortalama yükseltme sınavına, yeni düzenlemeyle sınırsız giriş hakkı tanınacaktır.

Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınıf geçme yönetmeliğinde yapacağı değişikliğe eğitim çalışanlarından büyük tepki geldi. Ortaöğretimde sınıf geçme sisteminde değişikliğe gidilmesinin gerekli olduğunu düşündüklerini belirten Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sınıf geçme sisteminde öğretmenin etkisinin azaltılmasının ise önemli olumsuz sonuçlar doğurabileceğine işaret etti. Koncuk, “Siz sınıf geçme sisteminde, öğretmenin öğrenci üzerindeki etkisini sıfırlarsanız, eğitim-öğretimi bir karmaşaya sürükleyebilirsiniz. Yeni sınıf geçme sistemi, öğrencinin, öğretmenin etkisini hissedeceği şekilde yeniden düzenlenmelidir. Aksi halde verilecek eğitimden verim alınamayacak ve başarı düzeyi yükseltilemeyecektir. Öte yandan, öğretmen etkisinin azaltılmasıyla eğitim ortamında disiplinsizliklerin önüne geçilemeyeceği ve şiddet vakalarının artacağı da unutulmamalıdır.” şeklinde uyarıda bulundu. Koncuk ayrıca, Bakanlığın eğitimcilerin iyi niyetli uyarılarını ve gerçek ihtiyaçları göz önüne almasını beklediklerini ifade etti.
rusensahin
Süper Üye
Süper Üye

Turk-Eğitim-Sen: SINIF GEÇMEDE ÖĞRETMEN ETKİSİ ARTIRILMALIDIR    11 May 2008, 6:59Alıntıyla Cevap Gönder

Merak etmeyin yakında liselerde artık öğretmenler değil müdürler öğrencilerden dayak yiyecekler... Bu duruma düşürdüler bizi... Adamın zaten sınav ders kaygısı yok bi de sınıfta kalmayacağını öğrenirse vay öğretmenlerin haline...
tamram
Süper Üye
Süper Üye

Turk-Eğitim-Sen: SINIF GEÇMEDE ÖĞRETMEN ETKİSİ ARTIRILMALIDIR    11 May 2008, 7:00Alıntıyla Cevap Gönder

yajında ilköğretimlere dönecez herhalde.
kadirb78
Site Gezgini
Site Gezgini

Turk-Eğitim-Sen: SINIF GEÇMEDE ÖĞRETMEN ETKİSİ ARTIRILMALIDIR    11 May 2008, 7:54Alıntıyla Cevap Gönder

vurun abalıya biz öğretmenlerden ne istiyo bunlar yahuu.
devlet kademesinin en iyi çalışan personeli MEB personelidir ama en az hakka sahip olan, toplumda değerini günden güne yitiren(yitittirilen), öğretmenler bizler bu gidişle okullarda sadece bekçilik yapacaz.
Sonumuzu hiç aydınlık göremiyorum??? : Sad
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Güncel Haberler ---> Eğitim Haberleri

Turk-Eğitim-Sen: SINIF GEÇMEDE ÖĞRETMEN ETKİSİ ARTIRILMALIDIR

page generation = 0.14774 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması