Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   İlköğretim Bilişim Teknolojileri Uygulama ve Materyaller

Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz?

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 2. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2
YazarMesaj
celikel23
Yeni Üye
Yeni Üye

Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz?    03 Nis 2008, 14:14Alıntıyla Cevap Gönder

ben access i kendim bilmiyorum ki öğrencilere de anlatayım.vallahi billahi access i bilmiyorum excell i de adam gibi bilmiyorum.nasıl öğreneyim arkadaşlar ya.hayatımd access ile ilgili bir uygulama bile yapmadım.excell derseniz yine işte çat pat.bildiğiniz bir eğitim seti varsa tavsiye edin
Hayat
Aktif Üye
Aktif Üye

Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz?    03 Nis 2008, 14:48Alıntıyla Cevap Gönder

konuyu anlatmaya başlamadan önce kesin hiçbirşey anlamayacaklar diye düşünmüştüm ama öğrenciler beni şaşırttılar basit de olsa kitap kayıt, hasta kayıt, adres defteri olmak üzere 3 er tane veri tabanı yaptılar. arkadaşların da dediği gibi hastanelerden, kütüpnanelerden, e-okul sisteminden, bankalardan örnekler vererek açıklayınca gerçekten anlıyorlar. özellikle form şeklinde görselleştirdiklerinde kendilerini programcı bile hissedenler oldu Smile zaten accessi gerçekten çok basit almış kitap. ben de ayrıntıya girmeden o basitlikte anlattım ve çok şükür ki sorun çıkmadı.
gulages72
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz?    03 Nis 2008, 14:56Alıntıyla Cevap Gönder

Valla bende başta baya zorlandım ama daha sonra somutlaştırmak için çeşitli örnekler verince bi sorun kalmadı...
ismailo
Yeni Üye
Yeni Üye

Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz?    03 Nis 2008, 15:05Alıntıyla Cevap Gönder

Ben de arkadaşlar gibi okullarda öğrenci bilgilerinin tutulduğu dosyaları örnek gösterdim tüm sınıflara. Dosyaların bulunduğu dolabı da veritabanı dosyasına benzettim Very Happy
Öğrenci genel bilgileri, ders notu bilgileri, ceza bilgileri..vb değişik konulardaki bilgilerin farklı tablolara kaydedilmesi gerektiğini bu tabloların da İLİŞKİLER yöntemiyle birbirine bağlanması gerektiğini söyledim. Bir de film ve oyuncular etkinliğini ödev olarak verdim çoğu anladı şükür (ya da bana öyle geldi Rolling Eyes )
gececi
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz?    03 Nis 2008, 15:20Alıntıyla Cevap Gönder

"Veritabanı mı devetabanı mı" der gibi baktılar:)

Bulacağım artık bir yolunu...
ismetkafi
Yeni Üye
Yeni Üye

Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz?    03 Nis 2008, 15:31Alıntıyla Cevap Gönder

Telefon rehberleri örnek verilebilir. Program olarak Adres Defteri de olabilir.
ihsaniye
Site Gezgini
Site Gezgini

Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz?    29 Nis 2008, 5:12Alıntıyla Cevap Gönder

gececi yazmış:
"Veritabanı mı devetabanı mı" der gibi baktılar:)

Bulacağım artık bir yolunu...

dersimde başlangıcı yaptık ilgisiz bi öğrencimi yakaladım veri nedir sorunca hemen söyledi "bizimle ilgilenen anne babalarımıza veli denir "
pckopat11
Site Gezgini
Site Gezgini

Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz?    09 May 2008, 17:55Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar denedim ama sınıfta bir kaç öğrenciye ulaşbiliyosunuz sanki uzaydan bi bişeyler anlatıyogibiyim hiç zevk almadım yani Sad özellikle derste başarılı olan kız öğrenciler iyice uzaklaştı hocam bırakalım bunu kalsın gibi istekler azınsanmayacak derecede arttı bende ısrarla dewam ediyo ama hoş değil yani
zeki tekin
Yeni Üye
Yeni Üye

Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz?    22 Ekm 2008, 21:03Alıntıyla Cevap Gönder

merhaba arkadaşlar bu video ile ders giriş yapmak işininize yarar... ACCESS ile ilgili video...
http://rapidshare.com/files/156557854/giri__351_.zip.html
bilo
Aktif Üye
Aktif Üye

Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz?    08 Ksm 2008, 11:28Alıntıyla Cevap Gönder

accesste kayıt arama nasıl oluyor acaba
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder2. sayfa (Toplam 2 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   İlköğretim Bilişim Teknolojileri Uygulama ve Materyaller

Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz?

page generation = 0.32120 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması