|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
celikel23
Yeni Üye

|
| Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz? 03 Nis 2008, 14:14 | |
| | ben access i kendim bilmiyorum ki öğrencilere de anlatayım.vallahi billahi access i bilmiyorum excell i de adam gibi bilmiyorum.nasıl öğreneyim arkadaşlar ya.hayatımd access ile ilgili bir uygulama bile yapmadım.excell derseniz yine işte çat pat.bildiğiniz bir eğitim seti varsa tavsiye edin | |
|
|
 |
Hayat
Aktif Üye

| Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz? 03 Nis 2008, 14:48 | |
| konuyu anlatmaya başlamadan önce kesin hiçbirşey anlamayacaklar diye düşünmüştüm ama öğrenciler beni şaşırttılar basit de olsa kitap kayıt, hasta kayıt, adres defteri olmak üzere 3 er tane veri tabanı yaptılar. arkadaşların da dediği gibi hastanelerden, kütüpnanelerden, e-okul sisteminden, bankalardan örnekler vererek açıklayınca gerçekten anlıyorlar. özellikle form şeklinde görselleştirdiklerinde kendilerini programcı bile hissedenler oldu zaten accessi gerçekten çok basit almış kitap. ben de ayrıntıya girmeden o basitlikte anlattım ve çok şükür ki sorun çıkmadı. | |
|
|
 |
gulages72
Seçkin Üye

| Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz? 03 Nis 2008, 14:56 | |
| | Valla bende başta baya zorlandım ama daha sonra somutlaştırmak için çeşitli örnekler verince bi sorun kalmadı... | |
|
|
 |
ismailo
Yeni Üye

Kayıt: 28 Eyl 2007 Mesajlar: 18 Konum: Ürgüp-(As. Öğr: K.Maraş/Göksun) |
| Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz? 03 Nis 2008, 15:05 | |
| Ben de arkadaşlar gibi okullarda öğrenci bilgilerinin tutulduğu dosyaları örnek gösterdim tüm sınıflara. Dosyaların bulunduğu dolabı da veritabanı dosyasına benzettim
Öğrenci genel bilgileri, ders notu bilgileri, ceza bilgileri..vb değişik konulardaki bilgilerin farklı tablolara kaydedilmesi gerektiğini bu tabloların da İLİŞKİLER yöntemiyle birbirine bağlanması gerektiğini söyledim. Bir de film ve oyuncular etkinliğini ödev olarak verdim çoğu anladı şükür (ya da bana öyle geldi ) | |
|
|
 |
gececi
Seçkin Üye

| Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz? 03 Nis 2008, 15:20 | |
| "Veritabanı mı devetabanı mı" der gibi baktılar:)
Bulacağım artık bir yolunu... | |
|
|
 |
ismetkafi
Yeni Üye

| Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz? 03 Nis 2008, 15:31 | |
| | Telefon rehberleri örnek verilebilir. Program olarak Adres Defteri de olabilir. | |
|
|
 |
ihsaniye
Site Gezgini

|
| Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz? 29 Nis 2008, 5:12 | |
|
 |
 |
"Veritabanı mı devetabanı mı" der gibi baktılar:)
Bulacağım artık bir yolunu... |
dersimde başlangıcı yaptık ilgisiz bi öğrencimi yakaladım veri nedir sorunca hemen söyledi "bizimle ilgilenen anne babalarımıza veli denir " | |
|
|
 |
pckopat11
Site Gezgini

|
| Bu veritabanları konusunu çocuklara nasıl öğreteceğiz? 09 May 2008, 17:55 | |
| arkadaşlar denedim ama sınıfta bir kaç öğrenciye ulaşbiliyosunuz sanki uzaydan bi bişeyler anlatıyogibiyim hiç zevk almadım yani özellikle derste başarılı olan kız öğrenciler iyice uzaklaştı hocam bırakalım bunu kalsın gibi istekler azınsanmayacak derecede arttı bende ısrarla dewam ediyo ama hoş değil yani | |
|
|
 |
zeki tekin
Yeni Üye

Kayıt: 20 Eyl 2008 Mesajlar: 16 Konum: mardin-kızıltepe | |
|
|
 |
bilo
Aktif Üye

|