Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

NE OLUR YARDIM EDİN... LAB DA SORUN VAR.

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
hbutun
Site Gezgini
Site Gezgini

NE OLUR YARDIM EDİN... LAB DA SORUN VAR.    26 Mar 2008, 23:27Alıntıyla Cevap Gönder

forumu baya dolaştım. ama derdime çare bulamadım. o yüzden eğer aynı sorular varsa şimdiden özür.

ben durumu anlatayım.

lab da 19+1 bilgisayar var. okula internet müdür yardımcısı odasındaki modemden dağılıyor. lab a da oradan gelen bir kablo çektim. 24 lük switch ile bilgisayarlara dağıttım.
tüm bilg internete giriyor. ayrıca çalışma grubunda da görünüyor. işletim sistemi xp pro.
her bilg 3 kullanıcı açtım. ogretmen yönetici hesabı, ogrenci sınırlı hesap ve guest . zaten çalışma grubu sorunu böyle çözdüm.

şimdi asıl problemim şu. net support u kurdum bilgisayarlara. bana tutor, diğerlerine student, ama gel gör ki bazen tek resette bazen de bir kaç defa açıp kapatınca tutor clientleri bulamadığını söylüyor. bazen bir kaçını görüyor. kafayı yedim vesselam.

statik ip denedim. 192.168.0.1 gibi sıra ile ip ler girdim. bu defa internete bağlanmıyor bilg. ne yapmalıyım. ne olur yardım...
agahyildiz
Aktif Üye
Aktif Üye

NE OLUR YARDIM EDİN... LAB DA SORUN VAR.    26 Mar 2008, 23:31Alıntıyla Cevap Gönder

Hocam öncelikle bütün öğrenci bilgisayarlarındaki güvenlik duvarlarını kaldır. İkincisi bütün öğrenci bilgisayarlarına sabit bir ip ver. sabit ip verince internet gidiyor yazmışsın. belki dns yi yanlış giriyorsun. belkide modemin tanımladığı aralıkta değildir verdiğin sabit ip. Ama ipler sabit olsun. kolay gelsin...
resha
Aktif Üye
Aktif Üye

NE OLUR YARDIM EDİN... LAB DA SORUN VAR.    26 Mar 2008, 23:40Alıntıyla Cevap Gönder

statik ip te tek sorun internet diğerleri tamamsa
http://bilgisayarbilisim.net/labdaki_ogrenci_bilgisayarlarinin_internete_tamamen_girmesin-t6138-10.html burdaki dosyaya göre interneti ayarlayabilirsin.
hbutun
Site Gezgini
Site Gezgini

NE OLUR YARDIM EDİN... LAB DA SORUN VAR.    26 Mar 2008, 23:45Alıntıyla Cevap Gönder

Allah razı olsun yarın deneyecem
hbutun
Site Gezgini
Site Gezgini

NE OLUR YARDIM EDİN... LAB DA SORUN VAR.    26 Mar 2008, 23:47Alıntıyla Cevap Gönder

bir de hocam modemin aralığını nerden birilirim. buna müdür yardımcısı bilg mı bakmam gerekiyor. dns nasıl olmalı
ethen
Aktif Üye
Aktif Üye

NE OLUR YARDIM EDİN... LAB DA SORUN VAR.    26 Mar 2008, 23:51Alıntıyla Cevap Gönder

hocam ilk olarak statik ip olarak 192.168.0.1 verdim demişsiniz, fakat modeme göre değişmekle birlikte genelde bu 192.168.1.1 ile başlar. ikinci olarak hocam netsupport'un ayarlarında yanlış hatırlamıyorsam hangi protokolü kullanarak client'lara erişebileceğinizi ayarlayabiliyorsunuz. yani tcp-ip yerine netbios gibi. kolay gele.
erolaguven
Aktif Üye
Aktif Üye

NE OLUR YARDIM EDİN... LAB DA SORUN VAR.    26 Mar 2008, 23:53Alıntıyla Cevap Gönder

DNS varsayılan ağ geçidiyle aynı olmalı.
erolaguven
Aktif Üye
Aktif Üye

NE OLUR YARDIM EDİN... LAB DA SORUN VAR.    27 Mar 2008, 0:27Alıntıyla Cevap Gönder

hbutun yazmış:

statik ip denedim. 192.168.0.1 gibi sıra ile ip ler girdim. bu defa internete bağlanmıyor bilg. ne yapmalıyım. ne olur yardım...

Ben mi yanlış anladım bilmiyorum. Eğer ki varsayılan ağ geçidiniz 192.168.0.1 ise bu ip yi hiç bir bilgisayarda sabit ip olarak kullanamazsınız. Varsayılan ağ geçidiniz 192.168.0.1 ise kullanacağınız sabit ip ler 192.168.0.101 den başlayıp sadece son üçlüyü değiştirmek koşuluyla her bir bilgisayar için 102 103 104 şeklinde giderse sorun yaşamazsınız. Niye 101 den başladı? Bu bir kural değil tabi. Sadece otomatik ip lerden farklı bir aralık olsun diye. Çünkü otomatik ip ler genellikle varsayılan ağ geçidinden hemen sonra başlar ve sırayla gider. Tabi bu da bir kural değil. Modemlerde otomatik ip lerin başlangıcı ayarlanabiliyor. Örneğin Bendeki zyxel modemin default olarak 192.168.1.33 den başlıyor.
agahyildiz
Aktif Üye
Aktif Üye

NE OLUR YARDIM EDİN... LAB DA SORUN VAR.    27 Mar 2008, 18:10Alıntıyla Cevap Gönder

Ya sayın hocalarım. IP adresi her modeme göre değişir. Ben iki okula gidiyorum. Birinde labdakiler 192.168.1.x le gidiyo diğerinde 192.168.2.x le gidiyor. Evdeki modemimde ise 10.0.0.x le gidiyor. Markaya göre değişir bu iş. Hocam siz modemin markasını söyleyebilir misiniz? Yardımcı olmaya çalışacağım...
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

NE OLUR YARDIM EDİN... LAB DA SORUN VAR.

page generation = 0.14636 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması