|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
azra
Aktif Üye

|
| okuldaki ağda bi sorun var çözemedim. 14 Mar 2008, 11:17 | |
| arkadaşlar okuldaki tüm bilgisayarlar aynı ağ üzerinde aslında bi problem yok.yalnız labda ders olduğu günlerde müdür,müdür yard bilgisayarlarında internet problemi oluyor.gelen-giden veri akışı çok dengesizleşiyor.labda bir modem ve switch var.müdürün ve yard. internete direk modemden, öğrencilerde switchden bağlanıyor. öğrenci bilgisayarlarının birinde problem varsa o mu etkiliyor acaba? yada problem ne olabilir anlayamadım. yani öğrenci bilgisayarları kapalı iken sorun yok, açılınca internette problem çıkıyor. yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü artık müdürle birbirimize girmek üzereyiz  | |
|
|
 |
fercanx
Aktif Üye

| okuldaki ağda bi sorun var çözemedim. 14 Mar 2008, 11:26 | |
| Hocam İp çakışması olabilir büyük ihtimalle.Siz bilgisayarları hepsini otomatik ip olarak tanımlayın.Hallolabilir.Yada ikinci yöntem Switch deki ve modemdeki bütün kabloları sök ve birer birer takmaya başla.Kontrol ederek devam et.O şekilde sorun yaratan bilgisayar varsa bulursun.
yada müdür internete sizden sonra girsin biraz saygılı olsun
En son fercanx tarafından 14 Mar 2008, 11:29 tarihinde değiştirildi, toplam 2 kere değiştirildi | |
|
|
 |
muallimim
Tecrübeli Üye

| okuldaki ağda bi sorun var çözemedim. 14 Mar 2008, 11:28 | |
| IP leri statik ver.
aynı isimde olmasın bilgisayar. ethernet driverları güncelle.
bilgisayarları teker teker aç ve bak ağı kasan hangisi | |
|
|
 |
azra
Aktif Üye

|
| okuldaki ağda bi sorun var çözemedim. 14 Mar 2008, 11:29 | |
| | hocam teşekkür ederim ama hepsini denedik. tüm bilgisayarlar otomatik Ip alıyor. kabloları tek tek denedik. sorun çıkaran vardı bi tane, onu da bulduk söktük.Acaba düzelirmi derken yine aynı sorunlar devam etti. ne yapacağımı bilemiyorum artık. | |
|
|
 |
muallimim
Tecrübeli Üye

| okuldaki ağda bi sorun var çözemedim. 14 Mar 2008, 11:31 | |
| | modemin ayarlarından dhcp etkin yapın | |
|
|
 |
nedenben
Seçkin Üye

| okuldaki ağda bi sorun var çözemedim. 14 Mar 2008, 11:32 | |
| | hocam bence ya hepsine otomatik ip ver ya da elle ver | |
|
|
 |
fercanx
Aktif Üye

| okuldaki ağda bi sorun var çözemedim. 14 Mar 2008, 11:33 | |
| | Hayır hocam önce bi sakin ol bakim.. sorun çıkaran bilgisayarın ağ özelliklerine baktınız mı gelen -giden veri akışı nasıl.hepsi mi sıfır yoksa sadece gelen mi | |
|
|
 |
seyyah35.5
Site Gezgini

| okuldaki ağda bi sorun var çözemedim. 14 Mar 2008, 12:48 | |
| | aynı sorun bende de var arkadaşlar bilgisayar sınıfında tüm bilgisayarlar açılınca öğrenciler internete girmese bile tüm okulda internet inanılmaz yavaşlıyo...Otomatik güncelleştirmelerin hepsini kapattım sorun ne olabilir ben de anlayamadım sorun ne olabilir | |
|
|
 |
|
|