|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
kkirac
Site Gezgini

| Okul Ağım Göçmek Üzere 11 Mar 2008, 20:55 | |
| | Arkadaşlar okulumda yaklaşık 50 bilgisayar var tek öğretmenim . Bugünlerde bizim ağa bir kaç tür virüs birden dadandı. Kaspersky,Adaware,Dracula,Avira,Avast,Ccleaner ve son olarakta lisanslı ve güncellenmiş norton 2006 hepsini de denedim. Birçoğunu bulup siliyo sonra tekrar ürüyolar. özelikler exe lere bulaşıyo bu virüs. Autorun.ini,svchost.ece,worm,Pe_ gibi bir sürü virüs buluyo. Bu virüsler kendiliğinden masaüstüne bir desktop.exe oluşturuyor. bazı bilgisayarlarda new folder diye klasör şeması oluşturuyor. Bazı bilgisayarlardan sürücülere çift tıklayarak giremiyorum ancak sağ tıklayıp araştır deyince girebiliyorum. Bu işe kesin bir çözüm öneriniz ne olabilir acaba çok merak ediyorum. Şimdi de bitdefender2008 i indirip deneyeceğim yarın çok acil yardım bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim yardım edenlere | |
|
|
 |
turhan287
Aktif Üye

|
| Okul Ağım Göçmek Üzere 11 Mar 2008, 21:06 | |
| | Eğer ağınızda BİLSA programı çalışıyorsa bu gib sorunları yaşamanız normaldir hocam benim tavsiyem temizlediğin bilgisayra deepfreeze kur sonra tüm bilgisayarları temizle en sonda ağ cihazlarını temizle bakalım yine olacakmı sorunlar bide farklı işler için çalışan bilgisayarların çalışma gruplarını değiştir. | |
|
|
 |
adiyif
Seçkin Üye

|
| Okul Ağım Göçmek Üzere 11 Mar 2008, 21:13 | |
| | sayın hocam okulumda benımde o kadar bılgısayar var bılsa programı kullanılıyordu ve ıkı gunde bır ana makınaya yenıden bılsa yuklememk zorunda kalıyordum ama sorunu kokten hallettım rahatladım sana tavsıyem ben oyle yaptım agdakı butun bılgısayarlı ağdan cıkar temız kurulum yaptıgın bır bılgısayara bılsa ve yedeklerı at sırayala kurdugun bılgısayarı aga dahıl et benım durumum bıraz daha zordu kablosuz ag var ve dısardan sızmalar ve ordan gelen vıruslerde vardı tekr teker kurdum bılgısayarları guncel antıvırus kurdum su anada hıc bır sıkıntım kalmadı o sekıdle agdakı bılgısayarın bır veya bır kacını temızlemen sana hıc bırsey kazandırmaz aksıne zaman kaybıdır kolay gelsın | |
|
|
 |
hasan46
Site Gezgini

|
|
 |
lastmohikan
Seçkin Üye

|
| Okul Ağım Göçmek Üzere 11 Mar 2008, 21:22 | |
| valla hocam en pisvirüsü yemiş ağın..alman virüsü yazar genelde..benim dahaönce başıma geldi..virüs programlarının çaresi yok maalesef..hele hele bitddefende in hiç faydası oolmaz...biz bilgisayarcıların başına sık gelen olay şudur...bir arızayı bulup gidermeyi çalışmak sıfırdan yapmaktan daha çok zaman kaybettririyor bize...
hocam kesin çözüm istiyorsan benim yaptıgımı yap...bir gününü harcarsın en fazla ama donanımsal sorun olmadıkça daha sorun yaşamazsın labda...
1)tüm makinelere format
2)hardisski 4 e böl...sistemi cye at en az 25 gb ayır..f surucusune 5 gb lık yer ayır..diğerleri öğrencilerin
3)ağı kapat...tum makinelere temizden siste kur..labda kullandıgınız programların listesini çıkar..hepsini tek tek kur...bir tane makineye..eksiksiz masaustu resmine kadar herşeyini ayarla..
4)sistem office tum programları yuklediysen ve en önemlisi saglıklı saglam ortak ag alanı oluşturduktan sonra şimdide netop school veya netsupportu kur...hepsi tamamsa norton ghost veya acronis le yedek al f surucusune...bu arada boot disketi veya cd si oluşturmayı unutma...
5)en son aşamada deep freeze ile c ve f surucusunu dondur...d ile e ögrencinin istedigini yapsın..
6)deep freeze i ghost yapmadan önce sakın yapma...en son yap hata çıkıyor sonra...
7)bunları yapmak başta zor gorunebilir fakat saglam 5 ögrenci ile planlı bir şekilde 1 gunde biter ve bir dahada sorun çıkmaz....hem öğrencilerde ögrenmiş olur...
8)kolay gelsin... | |
|
|
 |
muallimim
Tecrübeli Üye

| Okul Ağım Göçmek Üzere 11 Mar 2008, 22:38 | |
| | hocam bende var onun çözümü var okuldaki bilgisayarda yarın atayım ben sana unutursam bi ppm atarsın olmazsa merak etme düzeltiriz. | |
|
|
 |
@lperen
Süper Üye

| Okul Ağım Göçmek Üzere 11 Mar 2008, 22:43 | |
| Geçmiş olsun hocam. Bazı virüslerin en sevdiği şeydir ağ...
adiyif ve lastmohikan arkadaşlar gerekeni söylemişler. Kolay gelsin size. | |
|
|
 |
|
|