Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

Okul Ağım Göçmek Üzere

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
kkirac
Site Gezgini
Site Gezgini

Okul Ağım Göçmek Üzere    11 Mar 2008, 20:55Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar okulumda yaklaşık 50 bilgisayar var tek öğretmenim . Bugünlerde bizim ağa bir kaç tür virüs birden dadandı. Kaspersky,Adaware,Dracula,Avira,Avast,Ccleaner ve son olarakta lisanslı ve güncellenmiş norton 2006 hepsini de denedim. Birçoğunu bulup siliyo sonra tekrar ürüyolar. özelikler exe lere bulaşıyo bu virüs. Autorun.ini,svchost.ece,worm,Pe_ gibi bir sürü virüs buluyo. Bu virüsler kendiliğinden masaüstüne bir desktop.exe oluşturuyor. bazı bilgisayarlarda new folder diye klasör şeması oluşturuyor. Bazı bilgisayarlardan sürücülere çift tıklayarak giremiyorum ancak sağ tıklayıp araştır deyince girebiliyorum. Bu işe kesin bir çözüm öneriniz ne olabilir acaba çok merak ediyorum. Şimdi de bitdefender2008 i indirip deneyeceğim yarın çok acil yardım bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim yardım edenlere
turhan287
Aktif Üye
Aktif Üye

Okul Ağım Göçmek Üzere    11 Mar 2008, 21:06Alıntıyla Cevap Gönder

Eğer ağınızda BİLSA programı çalışıyorsa bu gib sorunları yaşamanız normaldir hocam benim tavsiyem temizlediğin bilgisayra deepfreeze kur sonra tüm bilgisayarları temizle en sonda ağ cihazlarını temizle bakalım yine olacakmı sorunlar bide farklı işler için çalışan bilgisayarların çalışma gruplarını değiştir.
adiyif
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Okul Ağım Göçmek Üzere    11 Mar 2008, 21:13Alıntıyla Cevap Gönder

sayın hocam okulumda benımde o kadar bılgısayar var bılsa programı kullanılıyordu ve ıkı gunde bır ana makınaya yenıden bılsa yuklememk zorunda kalıyordum ama sorunu kokten hallettım rahatladım sana tavsıyem ben oyle yaptım agdakı butun bılgısayarlı ağdan cıkar temız kurulum yaptıgın bır bılgısayara bılsa ve yedeklerı at sırayala kurdugun bılgısayarı aga dahıl et benım durumum bıraz daha zordu kablosuz ag var ve dısardan sızmalar ve ordan gelen vıruslerde vardı tekr teker kurdum bılgısayarları guncel antıvırus kurdum su anada hıc bır sıkıntım kalmadı o sekıdle agdakı bılgısayarın bır veya bır kacını temızlemen sana hıc bırsey kazandırmaz aksıne zaman kaybıdır kolay gelsın
hasan46
Site Gezgini
Site Gezgini

Okul Ağım Göçmek Üzere    11 Mar 2008, 21:19Alıntıyla Cevap Gönder

http://www.trendsecure.com/portal/en-US/tools/security_tools/hijackthis

hijackthis manuel tarar
ama dikkat edin sistem dosyalarını yanlışlıkla silmeyin
+1
lastmohikan
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Okul Ağım Göçmek Üzere    11 Mar 2008, 21:22Alıntıyla Cevap Gönder

valla hocam en pisvirüsü yemiş ağın..alman virüsü yazar genelde..benim dahaönce başıma geldi..virüs programlarının çaresi yok maalesef..hele hele bitddefende in hiç faydası oolmaz...biz bilgisayarcıların başına sık gelen olay şudur...bir arızayı bulup gidermeyi çalışmak sıfırdan yapmaktan daha çok zaman kaybettririyor bize...
hocam kesin çözüm istiyorsan benim yaptıgımı yap...bir gününü harcarsın en fazla ama donanımsal sorun olmadıkça daha sorun yaşamazsın labda...
1)tüm makinelere format
2)hardisski 4 e böl...sistemi cye at en az 25 gb ayır..f surucusune 5 gb lık yer ayır..diğerleri öğrencilerin
3)ağı kapat...tum makinelere temizden siste kur..labda kullandıgınız programların listesini çıkar..hepsini tek tek kur...bir tane makineye..eksiksiz masaustu resmine kadar herşeyini ayarla..
4)sistem office tum programları yuklediysen ve en önemlisi saglıklı saglam ortak ag alanı oluşturduktan sonra şimdide netop school veya netsupportu kur...hepsi tamamsa norton ghost veya acronis le yedek al f surucusune...bu arada boot disketi veya cd si oluşturmayı unutma...
5)en son aşamada deep freeze ile c ve f surucusunu dondur...d ile e ögrencinin istedigini yapsın..
6)deep freeze i ghost yapmadan önce sakın yapma...en son yap hata çıkıyor sonra...
7)bunları yapmak başta zor gorunebilir fakat saglam 5 ögrenci ile planlı bir şekilde 1 gunde biter ve bir dahada sorun çıkmaz....hem öğrencilerde ögrenmiş olur...
8)kolay gelsin...
muallimim
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Okul Ağım Göçmek Üzere    11 Mar 2008, 22:38Alıntıyla Cevap Gönder

hocam bende var onun çözümü var okuldaki bilgisayarda yarın atayım ben sana unutursam bi ppm atarsın olmazsa merak etme düzeltiriz.
@lperen
Süper Üye
Süper Üye

Okul Ağım Göçmek Üzere    11 Mar 2008, 22:43Alıntıyla Cevap Gönder

Geçmiş olsun hocam. Bazı virüslerin en sevdiği şeydir ağ...

adiyif ve lastmohikan arkadaşlar gerekeni söylemişler. Kolay gelsin size.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

Okul Ağım Göçmek Üzere

page generation = 1.09293 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması