|
|
1. sayfa (Toplam 1 sayfa) |
|
| | Yazar | Mesaj |
|---|
tahirus
Yeni Üye

|
| WIN XP NETWORK (LAN) AYARLARI 10 Mar 2008, 13:44 | |
| Arkadaşlar! Benim benim branşım Edebiyat (Şayet beni branşdaş olmadığım için dışlamayacaksanız) Bu siteye yeni üye oldum. Network ayarları ile ilgili sorunum var.
İnternette de çok araştırdım doğrudan bir anlatım yok ayarları nasıl yapacağımla ilgili.
Hadiseyi ben baştan anlatayım. Okulda yeni BTS var. Buraya Netsupport school kurmayı istiyorum. (8,5 veya 9,02) Sitede epey dolaştım. Ayarları ile ilgili olarak üç kullanıcı olmalı denilmiş. Onu da geçtim. Benim asıl sorunum şu: Bilgisayarları formatlayıp xp kurdum (sp2). Güvenlik programı olarak nod32 var. Bunun dışında yaptığım ayarlamalar: Bilgisayarıma sağ tıklayıp kimliği ayarlamaya çalıştım çalışma grubunu ortak verdim. TCP/IP i 192.168.1.100 den başlayarak 15+1 makineye verdim (her makinenin bilgisayar adı farklı). Ağ bağlantılarından yeni ağ kurdum dedim. Önce Diğer (3. seçenek) sonra 1. seçeneği seçtim. Sonlandır dedim (diğer bilgisayarlarda sihirbazı kurmama gerek yok seçeneği ile). Bu işlemlerin ardından ağ bağlantısı açık olmak üzere (internete de girebiliyorum) Ağ Bağlantılarımdan Çalışma Grubu Bilgisayarlarını Göster dediğimde sınırla bağlantı, yetkiniz yok diyor. Handy Cafe programında clientleri login veya logout yapabiliyor. Tamamen yönetmeye çalıştığımda veya ekran görüntüsünü istedğimde olmuyor.
Ancak bu sitede nss'nin oldukça iyi olduğunu okudum. bir türlü kuramadım.
Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler (Aslında bu mesajı çok önce yazmalıydım, İki haftadır BTSde boğuluyorum. Bana okulda yardım edebilecek de kimse yok, ilçede de kimse anlamıyor. İnternet kafeler zaten $ peşinde )
[/b] | | |
|  | muallimim
Tecrübeli Üye

| WIN XP NETWORK (LAN) AYARLARI 10 Mar 2008, 14:02 | |
| hocam nss 9.02 linki burada var zaten bts destek ksımında rapid den indirip kurun. gayet basit. kurduktan sonra ayar olarak şunları yap:
:::STUDENT AYARLARI:::
yapılacak ayarlar:
security şifre: ...
user interface: quiet mode disable join class chat replay
disable request help
yani her şey disable | | |
|  | tahirus
Yeni Üye

|
| WIN XP NETWORK (LAN) AYARLARI 11 Mar 2008, 7:57 | |
|
 |
 |
hocam nss 9.02 linki burada var zaten bts destek ksımında rapid den indirip kurun. gayet basit. kurduktan sonra ayar olarak şunları yap:
:::STUDENT AYARLARI:::
yapılacak ayarlar:
security şifre: ...
user interface: quiet mode disable join class chat replay
disable request help
yani her şey disable |
peki hocam ağ ayarları ile ilgili bir şey yapmayacak mıyız? Bu kendi ağı görecek mi? windowsta lan ağı görümüyor da... | | |
|  | muallimim
Tecrübeli Üye

| WIN XP NETWORK (LAN) AYARLARI 11 Mar 2008, 8:38 | |
| | hocam ağ kurmuş olmana gerek yok bilgisayarlar internete bağlanabilecek durumda olsun yeter sen başla kurmaya herhangi bir aksilik çıktığında biz buradayız gerekirse pm at şimdiye kadar en az 7 laboratuara kurdum bundan.... | | |
|  |
| |
 | | 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) |
page generation = 1.64592 seconds, sql queries = 14
|
Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir. |
|
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır. |
|
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir. |
Bilişim Teknolojileri
E_OKUL
Eğitici Formatör Öğretmen
iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması
|