Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

 Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  


  Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

             vistadan ağa bağlanmak

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
arwen
Site Gezgini
Site Gezgini



Kayıt: 28 Ksm 2007
Mesajlar: 87
Konum: İstanbul

vistadan ağa bağlanmak    12 Şub 2008, 14:24Alıntıyla Cevap Gönder

okulda idarecilerin bilgisayarları bir çalışma grubuna bağlı. müdür yeni bir laptop aldı. vista yüklü ve kablosuz bağlanıyor internete. ben bu bilgisayarı idarecilerin çalışma grubuna ekleyemiyorum. çalışma grubu adını giriyorum. ama kendinden başka hiç bir bilgisayarı göstermiyor ne yapabilirim.
mostwanted
Seçkin Üye
Seçkin Üye



Kayıt: 23 Eyl 2007
Mesajlar: 723
Konum: Manisa

vistadan ağa bağlanmak    12 Şub 2008, 14:30Alıntıyla Cevap Gönder

ip ve dns i elle ver otomatik değil.düzelebilir
mkaratas
Seçkin Üye
Seçkin Üye



Kayıt: 19 Ksm 2007
Mesajlar: 440
Konum: İskenderun

vistadan ağa bağlanmak    12 Şub 2008, 14:31Alıntıyla Cevap Gönder

IP ile birbirine göstermeye çalış. Vistalarda sorun yaratıyor. Kablosuz ağ kurulumu yaptığın sırada size soruyor. Ağ üzerinde tüm grupların gösmesine izin verebilirsiniz. Böylece sorunsuz Vista bütün ağı görür. ama Diğer bilgisayarlarda gösterirmi onu bilmiyorum. Çünkü ben daha gösteremedim bir tek IP ile bağlanıyor. Birde ben de böyle bir sorun ldu. Kullanıcıya şifre eklemediğim için ağ da vistayı açmadı. Şifre hatalı diyor. Şifre yok ama hatalı düyordu.
exemcli
Fotoğraf Klübü Bşk.
Fotoğraf Klübü Bşk.



Kayıt: 16 Nis 2007
Mesajlar: 2453

vistadan ağa bağlanmak    12 Şub 2008, 14:34Alıntıyla Cevap Gönder

http://bilgisayarbilisim.net/15_1_exper_vista__ag_kurulumu-t7630.html

Ps:Konu network altında acılması uygun olurdu.
vertigoegos
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: 16 Şub 2008
Mesajlar: 1

vistadan ağa bağlanmak    16 Şub 2008, 23:40Alıntıyla Cevap Gönder

Kardeşim boşuna uğraşma. Aynı sorun bendede vardı. Evimdeki kablosuz ağımda 2 makinada XP var ikisi gayet güzel dosya transferi yapabiliyorlar paylaşımdaki klasörleri. Vista yüklü 3. bir makinayı ağa tanıttım ve aynı çalışma gurubuna dahil ettim. Vista yüklü olan makina diğerleri gibi ağda görünüyor, XP olan makinalara da bağlanıp içinden dosya alabiliyor ama xp olan makinalar Vista yüklü makinaya bağlanmak istediğinde ağ parolası soruyor, yetki istiyor. Oysaki ağda parola filan yok!.

Daha sonra araştırdığımda Vista Starter programında dosya paylaşımı yokmuş !!! Bu özelliği kaldırmış Vista. Çünkü Virüs ve Trojenler için önlem almışlar. Hatta Not olarak'ta dosyalarınızı mail yoluyla yada netteki depo siteleri aracılığıyla paylaşın diyor. İçin rahat olsun. Sorun senden kaynaklanmıyor. Bu Vistayı Allah kahretsin Smile sen yapabiliyorsan yeni gelen müdürünün makinasına da Xp yükle.

Vista'nın yardım (Help) kısmından ara bölümünde "dosya paylaşımı" diye yazıp aratırsan sende aynı açıklamayı görebilirsin.



Bak yukarıda "exemcli" nickli arkadaşın verdiği Windows linkindede zaten yazmışlar

Alıntı yaptım:

" Paylaşılan dosyalara ve klasörlere erişimDosyaları ve klasörleri iki şekilde paylaştırabilirsiniz: basit dosya paylaşımı—dosyaları veya klasörleri ağınızda paylaşılan genel bir klasöre koyarak veya yerinde dosya paylaşımı—paylaşılacak dosyaları veya klasörleri, bulundukları konumdan taşımadan, yalnızca işaretleyerek. (Windows XP'de bu yöntemle yalnızca klasörler paylaşılabilir.)

NotWindows Vista Starter'a dosyaları ve klasörleri paylaştırma özelliği eklenmemiştir. "

Kolay Gelsin...
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

  Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

             vistadan ağa bağlanmak


 




page generation = 1.45434 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması