Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Güncel Haberler

Özel alan yeterlikleri yürürlüğe girmiştir

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
esenordelarthe
Aktif Üye
Aktif Üye

Özel alan yeterlikleri yürürlüğe girmiştir    04 Ağu 2008, 11:19Alıntıyla Cevap Gönder

25 Temmuz 2008
İlköğretim Kademesi Öğretmenlerine Yönelik Özel Alan Yeterlikleri yürürlüğe konmuştur...
Talim ve Terbiye Kurulunca uygun bulunan Özel Alan Yeterlikleri, Bakanlık Makamının 25.07.2008 tarih ve 2391 sayılı onayı ile yürürlüğe konulmuştur.
Daha önce Bakanlık onayıyla yürürlüğü giren Türkçe ve İngilizce Özel Alan Yeterliklerinin ardından, Fen ve Teknoloji, Bilişim Teknolojileri, Okul Öncesi, Görsel Sanatlar, Matematik, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Müzik, Beden Eğitimi, Teknoloji Tasarım ve Özel Eğitim alanlarına yönelik Özel Alan Yeterlikleri de yürürlüğe girmiştir.
Yeterliklerin belirlenmesi ve geliştirilmesi aşamalarında görüş ve önerileriyle çalışmaya katkı sağlayan MEB Merkez Teşkilatı personelimize, akademisyenlerimize, yerli ve yabancı tüm uzmanlarımıza, İl Çalışma Ekiplerimize, alan öğretmenlerimize, sivil toplum kuruluşları temsilcilerine ve anketlerin uygulamalarında katkı sağlayan öğretmen yetiştiren Yüksek Öğretim Kurumlarının son sınıfında öğrenci olan meslektaşlarımıza teşekkür ederiz...
İlgili yeterliklere http://otmg.meb.gov.tr adresindeki “ÇALIŞMALARIMIZ” bölümünden ulaşılabilir.

Genel Yeterlikler
Özel Alan Yeterlikleri
Okul Temelli Mesleki Gelişim
DotCom
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Özel alan yeterlikleri yürürlüğe girmiştir    04 Ağu 2008, 11:35Alıntıyla Cevap Gönder

Nasıl bir değişiklik getirecek peki?

Çalışma saatlerimi değişecek?

Getiri / götürüsü nedir? Neutral
bilisimci61
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Özel alan yeterlikleri yürürlüğe girmiştir    04 Ağu 2008, 11:40Alıntıyla Cevap Gönder

bu ne demek sınava mı tabi tutulacaz? Confused
esenordelarthe
Aktif Üye
Aktif Üye

Özel alan yeterlikleri yürürlüğe girmiştir    04 Ağu 2008, 11:45Alıntıyla Cevap Gönder

performans yönetiminde
üniversite eğitimlerinin belirlenmesinde
öğretmenlerin kendilerini geliştirmelerinde hedef olarak vs vs vs

bir de genel yeterlikler var her öğretmen için hazırlanmış olan (öğrenciye ismiyle hitap eder gibi performans göstergeleri var) bir de özel alan yeterlikleri (bilişim teknolojileri öğretmeni için türkçe web sitesi hazırlamasını bilir derken müzik öğretmeni için çok sesli koro yetiştirir diye performans göstergeleri var)

hatta orta öğretim öğretmenleri için de hazırlanmaya başlandı. (ama orta öğretimde fizik kimya vs varken bilişim teknolojileri öğretmeni yok)
esenordelarthe
Aktif Üye
Aktif Üye

Özel alan yeterlikleri yürürlüğe girmiştir    04 Ağu 2008, 11:50Alıntıyla Cevap Gönder

yok canım ne sınavı herkes bilişim teknolojileri dersine giriyor ya bence süper oldu derslerde oyun oynatmak için bu yeterliklere sahip olmak gerekmez yaptığımız işler biraz göz önüne çıksın.

hatta yeterliklere bakarsanız bir web sitesi, bir tamirat bizim hep yaptığımız işler genelde a3 düzeyinde yeterlik gerektiriyor yani bir müzik öğretmenin çok sesli koro çalıştırmak gibi a3 yeterlik gerektiren bir çalışmadan sadece bir tane yapıyor herkes taktir ediyor şimdi görsünler biraz bizden bekledikleri ne kadar özel
mkalkan
Aktif Üye
Aktif Üye

Özel alan yeterlikleri yürürlüğe girmiştir    04 Ağu 2008, 12:01Alıntıyla Cevap Gönder

boş işler bunlar.
esenordelarthe
Aktif Üye
Aktif Üye

Özel alan yeterlikleri yürürlüğe girmiştir    04 Ağu 2008, 12:47Alıntıyla Cevap Gönder

lütfedip dolu bir iş belirtseniz de dolusunu öğrensek! 15 yıldan sonra her öğretmenin içine dışına önüne arkasna bakmadan kendi bildiği dışında herşeye çamur atması gibi laf olsun torba dolsun eleştirileri hoş olmuyor.
okur_musun
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Özel alan yeterlikleri yürürlüğe girmiştir    04 Ağu 2008, 13:55Alıntıyla Cevap Gönder

haklısınız esenordelarthe hocam, yapıcı olunmalı, boş işler deyip geçiyorlar. Daha iyi değil mi hep amacımız. Varsa daha iyi düşünceniz mkalkan hocam yazın görelim. Ben bu konunun biraz daha açıklanmaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum, zamanla olur sanırım. Belki kendimizi geliştirmemiz için bir istek oluşturabilir öğretmenlerimiz de.
kaanizm79
Aktif Üye
Aktif Üye

Özel alan yeterlikleri yürürlüğe girmiştir    04 Ağu 2008, 15:02Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar ben VAN-ERCİŞ te pilot okul uygulamasında bu çalışmaya katıldım. bunun devamında da TEDEP projesi denilen bir uygulamaya geçildi.
özetle şöyle: sizlere alanınız ve öğretmenlik deneyimlerinizle ilgili bir anket doldurtacaklar. bu anketi müfettiş ve konu uzmanı birkaç kişi değerlendirecek ve sizde ... yönünden eksiklikler var diyecek. ben velilerin okula daha sık getirilmesi üzerine çalıştım örneğin. sonra bu eksikliklerinizle ilgili çalışma planı hazırlayacaksınız ve dersler, okul ve tüm diğer angaryaların üstüne bunada zamana ayırmanız gerekecek. eksik olduğunuz konuya göre hem maddi hemde kişisel sıkıntılar getirebiliyor. özünde olumlu bir çalışma ama altyapı ve zaman sıkıntısından dolayı insanı strese sokuyor.
amaç öğretmeni daha aktif hale getirmek. yorumlamak size kalmış Wink
esenordelarthe
Aktif Üye
Aktif Üye

Özel alan yeterlikleri yürürlüğe girmiştir    05 Ağu 2008, 8:35Alıntıyla Cevap Gönder

http://www.bilgisayarbilisim.net/post238926.html#238926
sisyphem
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Özel alan yeterlikleri yürürlüğe girmiştir    05 Ağu 2008, 9:02Alıntıyla Cevap Gönder

Çizelgedeki düzeylere biraz baktım. Oldukça güzel hazırlanmış. Aslında MEB artık uzanlaşmaya daha da önem veriyor gibi. Yani bunlar zaten görev tanımımızda yazılı olsun olmasın çoğunluğunu yaptığımız şeyler. Ama bunların kategorize edilmesi neyi niye yaptığımızı hangi düzeyde olduğunu bilip kayıt altına alınması için sanki.
Yani artık herşey daha planlı programlı yapılacak. Güzel birşey.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Güncel Haberler

Özel alan yeterlikleri yürürlüğe girmiştir

page generation = 0.61513 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması