Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

okuldaki ağda bi sorun var çözemedim.

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
azra
Aktif Üye
Aktif Üye

okuldaki ağda bi sorun var çözemedim.    14 Mar 2008, 11:17Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar okuldaki tüm bilgisayarlar aynı ağ üzerinde aslında bi problem yok.yalnız labda ders olduğu günlerde müdür,müdür yard bilgisayarlarında internet problemi oluyor.gelen-giden veri akışı çok dengesizleşiyor.labda bir modem ve switch var.müdürün ve yard. internete direk modemden, öğrencilerde switchden bağlanıyor. öğrenci bilgisayarlarının birinde problem varsa o mu etkiliyor acaba? yada problem ne olabilir anlayamadım. yani öğrenci bilgisayarları kapalı iken sorun yok, açılınca internette problem çıkıyor. yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü artık müdürle birbirimize girmek üzereyiz Sad
fercanx
Aktif Üye
Aktif Üye

okuldaki ağda bi sorun var çözemedim.    14 Mar 2008, 11:26Alıntıyla Cevap Gönder

Hocam İp çakışması olabilir büyük ihtimalle.Siz bilgisayarları hepsini otomatik ip olarak tanımlayın.Hallolabilir.Yada ikinci yöntem Switch deki ve modemdeki bütün kabloları sök ve birer birer takmaya başla.Kontrol ederek devam et.O şekilde sorun yaratan bilgisayar varsa bulursun.

yada müdür internete sizden sonra girsin biraz saygılı olsun

En son fercanx tarafından 14 Mar 2008, 11:29 tarihinde değiştirildi, toplam 2 kere değiştirildi
muallimim
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

okuldaki ağda bi sorun var çözemedim.    14 Mar 2008, 11:28Alıntıyla Cevap Gönder

IP leri statik ver.
aynı isimde olmasın bilgisayar. ethernet driverları güncelle.
bilgisayarları teker teker aç ve bak ağı kasan hangisi
azra
Aktif Üye
Aktif Üye

okuldaki ağda bi sorun var çözemedim.    14 Mar 2008, 11:29Alıntıyla Cevap Gönder

hocam teşekkür ederim ama hepsini denedik. tüm bilgisayarlar otomatik Ip alıyor. kabloları tek tek denedik. sorun çıkaran vardı bi tane, onu da bulduk söktük.Acaba düzelirmi derken yine aynı sorunlar devam etti. ne yapacağımı bilemiyorum artık.
muallimim
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

okuldaki ağda bi sorun var çözemedim.    14 Mar 2008, 11:31Alıntıyla Cevap Gönder

modemin ayarlarından dhcp etkin yapın
nedenben
Seçkin Üye
Seçkin Üye

okuldaki ağda bi sorun var çözemedim.    14 Mar 2008, 11:32Alıntıyla Cevap Gönder

hocam bence ya hepsine otomatik ip ver ya da elle ver
fercanx
Aktif Üye
Aktif Üye

okuldaki ağda bi sorun var çözemedim.    14 Mar 2008, 11:33Alıntıyla Cevap Gönder

Hayır hocam önce bi sakin ol bakim.. sorun çıkaran bilgisayarın ağ özelliklerine baktınız mı gelen -giden veri akışı nasıl.hepsi mi sıfır yoksa sadece gelen mi
seyyah35.5
Site Gezgini
Site Gezgini

okuldaki ağda bi sorun var çözemedim.    14 Mar 2008, 12:48Alıntıyla Cevap Gönder

aynı sorun bende de var arkadaşlar bilgisayar sınıfında tüm bilgisayarlar açılınca öğrenciler internete girmese bile tüm okulda internet inanılmaz yavaşlıyo...Otomatik güncelleştirmelerin hepsini kapattım sorun ne olabilir ben de anlayamadım sorun ne olabilir
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

okuldaki ağda bi sorun var çözemedim.

page generation = 0.60555 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması