|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
metelf
Aktif Üye

|
| okulda kablosuz ağ kurmak. 28 Ksm 2007, 22:59 | |
| arkadaşlar blgisi olan varsa ve benle paylaşırsa sevinirim.
birden fazla tekralayıcı kullanarakokulumda kablosuz ağ oluşturmak istiyorum. fakat eternek kablolarını tekrarlayıcılar arasından uzatmak istemiyorum. airties bu işi yapmıyor heralde. sistem önerisi olan veya deneyimi olan benimle paylaşırsa sevinirim. | |
|
|
 |
tturkmen
Yeni Üye

| okulda kablosuz ağ kurmak. 30 Ksm 2007, 19:45 | |
| Bana da ilginç geldi. Ama şimdilik aynı anda 5-6 bilgisayardan fazla bağlayabileceğini düşünmüyorum. Ama piyasada satılan repeaterlar var. Umarım işe yararlar  | |
|
|
 |
metelf
Aktif Üye

|
| okulda kablosuz ağ kurmak. 01 Arl 2007, 17:11 | |
| | bu iş aslında çok maliyetli de değil. yaklaşık 600 ytl'ye yapılıyor. şöyle diyebilirsiniz kim kullanacak bunu. wriless kartlar var 20-30 dolara masaüstü bilgisayarlara takılıyor. sınıfla bu kartlardan alabilir. ayrıca okulda delinmemiş olur. | |
|
|
 |
surocan
Aktif Üye

| okulda kablosuz ağ kurmak. 01 Arl 2007, 22:41 | |
| bu paraları karşılayacak pek fazla okul yok bence . sen yinde duvarları del kardeş . ama idare arkanda ise sen devam karlarını al kullan ama dikkat et onlara birşeyu olmasın . onlardan sen sorumlusun ...  | |
|
|
 |
KeRASuS_28
Seçkin Üye

| okulda kablosuz ağ kurmak. 01 Arl 2007, 23:02 | |
| | hocam kablosuz yapman daha kullanışlı olur. biraz maliyetli olur gibi gelir ama. okula kablo döşetmeye kalkarsan onun teknik servis çartu çurtu yine maliyetl iolacaktır | |
|
|
 |
kaya_46
Site Gezgini

| okulda kablosuz ağ kurmak. 13 Arl 2007, 17:05 | |
| Arkadaşlar yatılı okulda çalışıyorum bende okula airties bi cihaz aldırdım ve yaklaşık 100 metreden pansiyon binasına internet erişimi sağlandı.Cihaz 4 portlu ve pansiyonda ki makinalarada cat5 kabloyla bağlantıyı sağladım burda sıkıntı yok fakat okuldakiler şimdide sınıflara da kuralım diyorlar şu anda yaklaşık 32 makina aynı modemden bağlantı sağlıyor.
sormak istediğimde; masa üstü pclere wireless kartlar var denmiş bu kartlar eternet kartı gibimi takıcaaz yoksa usb çıkışına takılanlar mı???
tüm pcler ağa dahil olduğunda yaklaşık 45 makina ağa dahil olacak kalanları nasıl bağlarsak daha randımanlı olur sizce ???
şimdiden teşekkürler  | |
|
|
 |
ba2khan
Tecrübeli Üye

|
| okulda kablosuz ağ kurmak. 13 Arl 2007, 20:01 | |
| | kablosuz olayına bundan 2 sene önce girdik airties modem aldık access pointler filan iyi güzel kurduk ama bir süre sonra kablolu ağ ile çakıştı ,ve sürekli problemler çıkardı ,sürekli kopmalar filan yapılmasına yapılıyo ama kablolu daha iyi bana göre şu an için | |
|
|
 |
|
|