|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
buyey
Aktif Üye

|
| Okula kablosuz kuracaz, hadi bakalım! 05 Mar 2008, 18:12 | |
| merhaba arkadaşlar,
bizim okul 3 kat ve zeminden oluşuyor. okulda modem var ancak kablosuz desteği yok. bir kablosuz modem almayı düşünüyoruz.ben biraz araştırma yaptım ama yinede tereddütlerim var. okulun tamamı olmasada büyük çoğunluğuna sinyal gönderebilecek bir modem lazım.
tavsiyelerinizi bekliyorum...
| |
|
|
 |
Hacker

| Okula kablosuz kuracaz, hadi bakalım! 05 Mar 2008, 18:22 | |
| modemle o iş olmaz hocam. sıkıntı yaşarsın sinyalin ulaşmayacağı kör noktalar kalır.
yavsiye kablosuz destekli bir modem. airties tr 205 olaiblir. fiyatı uygun.
bir adet access point ve access pointden kablosuz sinyal alıcı için de pcı olanları tavsiye derim.
maliyet: 130YTL civarı modem
170YTL civarı access point
ve her makine için 50 ytl civarı pcı kart.
| |
|
|
 |
predatorg
Site Gezgini

| |
|
|
 |
predatorg
Site Gezgini

| |
|
|
 |
buyey
Aktif Üye

|
| Okula kablosuz kuracaz, hadi bakalım! 05 Mar 2008, 22:14 | |
| predatorg hocam okuldaki elektrik sistemi zaten sürekli sigorta atıp duruyor. bildiğimiz yollandan problemi çözsek...
benim evde airties rt-205 var okula götürdüm denedim en alt ve üst katta bazı bölümlerde problem çekmedi.
gerçi deneme yaparken modem biraz altta kaldı. yarın tekrar bi deneme yapacam
ama sinyali daha güçlü bir modem lazım arkadaşlar
deneyim sahibi arkadaşlardan tavsiye bekliyorum...
| |
|
|
 |
basbag
Süper Üye

Kayıt: 30 Ksm 2007 Mesajlar: 3689 Konum: Adana Alanya Sivas |
| Okula kablosuz kuracaz, hadi bakalım! 05 Mar 2008, 22:19 | |
| | hocam bizim okulda da 3 bina var wirelles bağlantısı kuruldu. fakat her sınıfta sinyal yeterince ulaşmıyor size tavsiyem en uygun yere kurdurun yada imkanınız varsa zaten 80 ytl imiş tanesi her kata kursunlar zemin dahil yoksa sıkıntı çekersiniz.
| |
|
|
 |
adiyif
Seçkin Üye

|
| Okula kablosuz kuracaz, hadi bakalım! 05 Mar 2008, 22:20 | |
| | sayın hocam okulum 3 katlı her katta accesspoınt var ugrasmak zahmetlı sana tavsıyem bır kablosuz modem yanlız N1 standartlarında olsun g veya n degıl mutlaka N1 olmasına dıkaat et fıyatı 240 ytl ve her makına ıcın kablosuz ethernet fıyatı 40 ytl N1 dememdekı kasıt sudur cekme cekmeme sorunu kalmamsı ıcın access poıntlerde sorun cıkabılıyor bazen kopru bazen verıcı olarak kullanman gerekecek dısardan gelen sınyal etkıleyecek N1 sıstemde boyle bır sorun yok adamalar 8 katlı ıshanında kullanıyor ve sorun yok
| |
|
|
 |
metelf
Aktif Üye

|
| Okula kablosuz kuracaz, hadi bakalım! 05 Mar 2008, 22:24 | |
| | airtiesin repeaterları var ama repeaterler kendi arasında haberleşemiyor. yani her bir repeatera data kablosu çekmeniz gerek. bunun çözümü repeaterları kendi arasında haberleşebilen bir sisteme ihityacın var. diğer yandan böyle bir sistem kursan dahi kablolu ağ ile kablosuz ağın çatışma olasılığı çok yüksek.
| |
|
|
 |
buyey
Aktif Üye

|
| Okula kablosuz kuracaz, hadi bakalım! 05 Mar 2008, 22:44 | |
| arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim
adiyif hocam n1 den kastın nedir biraz açarmısın? bide modem söylesen süper olur
arkadaşlar kullandığınız modemi ve bu modem hakkındaki yorumlarınızı da yazarsanız sevinirim
peki şöyle yapsak olurmu. (okulda 3 kat ve zemin vardı hatırlayalım...)
1. kata ve 2.kata (yada 3.kata) birer acces point atsak zaten modem var
ne dersiniz? sıkıntı olurmu?
| |
|
|
 |
adiyif
Seçkin Üye

| |
|
|
 |
adiyif
Seçkin Üye

|
| Okula kablosuz kuracaz, hadi bakalım! 06 Mar 2008, 0:04 | |
| | sayın hocam okulumda ıkı adet modem ve 4 access poınt var her ne kadar randıman alınsada cevrede artık herkes kablosuz kullanıyor ve bu cevredekıler bızım sınyalımızın zayıflamasına neden oluyor bu yuzden boyle bır sıstem kurduk sımdı sorun yok nerdeyse okullarımız aynı farklı bır konumu yok ben bunu tavsıye edıyorum
| |
|
|
 |
buyey
Aktif Üye

| |
|
|
 |
|
|