Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

Okula kablosuz kuracaz, hadi bakalım!

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
buyey
Aktif Üye
Aktif Üye

Okula kablosuz kuracaz, hadi bakalım!    05 Mar 2008, 18:12Alıntıyla Cevap Gönder

merhaba arkadaşlar,
bizim okul 3 kat ve zeminden oluşuyor. okulda modem var ancak kablosuz desteği yok. bir kablosuz modem almayı düşünüyoruz.ben biraz araştırma yaptım ama yinede tereddütlerim var. okulun tamamı olmasada büyük çoğunluğuna sinyal gönderebilecek bir modem lazım.

tavsiyelerinizi bekliyorum...
Hacker
Site Admin
<marquee><b>Site Admin</b></marquee>

Okula kablosuz kuracaz, hadi bakalım!    05 Mar 2008, 18:22Alıntıyla Cevap Gönder

modemle o iş olmaz hocam. sıkıntı yaşarsın sinyalin ulaşmayacağı kör noktalar kalır.

yavsiye kablosuz destekli bir modem. airties tr 205 olaiblir. fiyatı uygun.

bir adet access point ve access pointden kablosuz sinyal alıcı için de pcı olanları tavsiye derim.

maliyet: 130YTL civarı modem
170YTL civarı access point
ve her makine için 50 ytl civarı pcı kart.
predatorg
Site Gezgini
Site Gezgini

Okula kablosuz kuracaz, hadi bakalım!    05 Mar 2008, 18:25Alıntıyla Cevap Gönder

Okulun elektrik hatlarını kullanmaya ne dersiniz?
http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125430091&CS_Category=_SBA_899_1662_796_3654&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_WIRELESS_ADAPTORLER_VE_BLUETOOTH899
predatorg
Site Gezgini
Site Gezgini

Okula kablosuz kuracaz, hadi bakalım!    05 Mar 2008, 18:27Alıntıyla Cevap Gönder

Biraz daha ayrıntı:
http://www.telekomtoplulugu.com/content/view/28/27/
buyey
Aktif Üye
Aktif Üye

Okula kablosuz kuracaz, hadi bakalım!    05 Mar 2008, 22:14Alıntıyla Cevap Gönder

predatorg hocam okuldaki elektrik sistemi zaten sürekli sigorta atıp duruyor. bildiğimiz yollandan problemi çözsek...
benim evde airties rt-205 var okula götürdüm denedim en alt ve üst katta bazı bölümlerde problem çekmedi.
gerçi deneme yaparken modem biraz altta kaldı. yarın tekrar bi deneme yapacam
ama sinyali daha güçlü bir modem lazım arkadaşlar
deneyim sahibi arkadaşlardan tavsiye bekliyorum...
basbag
Süper Üye
Süper Üye

Okula kablosuz kuracaz, hadi bakalım!    05 Mar 2008, 22:19Alıntıyla Cevap Gönder

hocam bizim okulda da 3 bina var wirelles bağlantısı kuruldu. fakat her sınıfta sinyal yeterince ulaşmıyor size tavsiyem en uygun yere kurdurun yada imkanınız varsa zaten 80 ytl imiş tanesi her kata kursunlar zemin dahil yoksa sıkıntı çekersiniz.
adiyif
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Okula kablosuz kuracaz, hadi bakalım!    05 Mar 2008, 22:20Alıntıyla Cevap Gönder

sayın hocam okulum 3 katlı her katta accesspoınt var ugrasmak zahmetlı sana tavsıyem bır kablosuz modem yanlız N1 standartlarında olsun g veya n degıl mutlaka N1 olmasına dıkaat et fıyatı 240 ytl ve her makına ıcın kablosuz ethernet fıyatı 40 ytl N1 dememdekı kasıt sudur cekme cekmeme sorunu kalmamsı ıcın access poıntlerde sorun cıkabılıyor bazen kopru bazen verıcı olarak kullanman gerekecek dısardan gelen sınyal etkıleyecek N1 sıstemde boyle bır sorun yok adamalar 8 katlı ıshanında kullanıyor ve sorun yok
metelf
Aktif Üye
Aktif Üye

Okula kablosuz kuracaz, hadi bakalım!    05 Mar 2008, 22:24Alıntıyla Cevap Gönder

airtiesin repeaterları var ama repeaterler kendi arasında haberleşemiyor. yani her bir repeatera data kablosu çekmeniz gerek. bunun çözümü repeaterları kendi arasında haberleşebilen bir sisteme ihityacın var. diğer yandan böyle bir sistem kursan dahi kablolu ağ ile kablosuz ağın çatışma olasılığı çok yüksek.
buyey
Aktif Üye
Aktif Üye

Okula kablosuz kuracaz, hadi bakalım!    05 Mar 2008, 22:44Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim
adiyif hocam n1 den kastın nedir biraz açarmısın? bide modem söylesen süper olur Smile
arkadaşlar kullandığınız modemi ve bu modem hakkındaki yorumlarınızı da yazarsanız sevinirim

peki şöyle yapsak olurmu. (okulda 3 kat ve zemin vardı hatırlayalım...)
1. kata ve 2.kata (yada 3.kata) birer acces point atsak zaten modem var
ne dersiniz? sıkıntı olurmu?
adiyif
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Okula kablosuz kuracaz, hadi bakalım!    06 Mar 2008, 0:02Alıntıyla Cevap Gönder

sayın hocam n1 den kastım nedır bence en ıyı burdan anlarsınız
http://www.ecost.com/Detail/Wireless+Networking/Belkin/F5D8232-4/37939548.aspx
bırde buna aıt resım eklıyorum marka olarakta tavsıye edebılecegım belkın veya zyxel olanlardır hocam super randıman var tek noktadan sıfreleme var hersey cok kolay

135 defa İzlenme, 85.59 KB

5227120z.jpg

adiyif
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Okula kablosuz kuracaz, hadi bakalım!    06 Mar 2008, 0:04Alıntıyla Cevap Gönder

sayın hocam okulumda ıkı adet modem ve 4 access poınt var her ne kadar randıman alınsada cevrede artık herkes kablosuz kullanıyor ve bu cevredekıler bızım sınyalımızın zayıflamasına neden oluyor bu yuzden boyle bır sıstem kurduk sımdı sorun yok nerdeyse okullarımız aynı farklı bır konumu yok ben bunu tavsıye edıyorum
buyey
Aktif Üye
Aktif Üye

Okula kablosuz kuracaz, hadi bakalım!    09 Mar 2008, 18:43Alıntıyla Cevap Gönder

adiyif hocam "böyle bir sistem kurduk" derken belkin modem mi aldınız? ben baya bi araştırdım bu n1 destekli modelini satan bir yer bulamadım.
us robotics in var bi tane ama biraz pahalı. pahalı olması sorun değil tabi okulun %90 ında çeksin yeter...

http://www.sanalmarketim.com/urun/16096b68a5f2824b0d30529f51a11a3e/?liste&ref=%2Csxmi%3A161&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=

arkadaşlar uzun bir süredir araştırıyorum artık alayım da kurtulayım
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

Okula kablosuz kuracaz, hadi bakalım!

page generation = 0.92256 seconds, sql queries = 17

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması