|
|
| Bu meslaği seçmedeki öncelikli sebebiniz nedir? |
| Bilgisayara ilgim çok fazlaydı |
|
6% |
[ 12 ] |
| Öğretmenlik mesleğini çok seviyordum |
|
3% |
[ 7 ] |
| Atanma ihtimalim çok yüksekti |
|
15% |
[ 28 ] |
| Meslek lisesi mezunuyum başka olasılığım yoktu |
|
47% |
[ 87 ] |
| Tamamen tesadüf oldu |
|
19% |
[ 36 ] |
| Başka nedenlerim var |
|
5% |
[ 11 ] |
| Bilgisayar öğretmeni değilim... |
|
2% |
[ 4 ] |
|
| Toplam Oylar : 185 |
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
ba2khan
Tecrübeli Üye

|
| Niçin bilgisayar öğretmeni olmayı tercih ettiniz? 05 Nis 2008, 22:38 | |
|
 |
 |
Vakti zamanımda 200 puanım vardı. ODTÜ İlköğretim Matematik yerine bunu tercih ettim salak gibi. Salaklık ya işte |
aynen bende boğaziçi ilköğretim matematiği yazmadığıma pişman oldum ama iş işten geçti ,18 tercihde bir tane bilgisayar öğretmenliği vardı o tuttu | |
|
|
 |
aslicakir
Aktif Üye

| Niçin bilgisayar öğretmeni olmayı tercih ettiniz? 05 Nis 2008, 22:48 | |
| en büyük isteğim matematik öğretmeni olmaktı, öss den aldığım puanda yetiyordu, tercihlerimin hepsi matematik öğretmenliğiydi, tercih formunu vermeden birkaç gün önce Kuşadasında kumsalda bir bayan öğretmenle tanıştım napacaksın matematik öğretmenliğini sen bilgisayarı yaz dedi, bende birgün düşündüm ve aklıma yattı tercihlerimin hepsini değiştirdim ve...
SONUÇ: Hayatımın hatası... | |
|
|
 |
RobY
Yeni Üye

|
| Niçin bilgisayar öğretmeni olmayı tercih ettiniz? 05 Nis 2008, 22:49 | |
| | Meslek lisesi mezunuyum başka olasılığım yoktu | |
|
|
 |
rtyucel
Süper Üye

| Niçin bilgisayar öğretmeni olmayı tercih ettiniz? 05 Nis 2008, 22:50 | |
| KEMAL GÜRÜZ seçti ben değil  | |
|
|
 |
yasarcan
Aktif Üye

| Niçin bilgisayar öğretmeni olmayı tercih ettiniz? 05 Nis 2008, 22:58 | |
| ben mühendis olmak istiyodum kendimi üniversitede de bu şekilde yetiştirdim.
şuan bilgi olarak çok ileri seviyedeyim ama eğitim ayağım zayıf kaldı..
ilköğretimde bilgisayar öğretmeni olmak için pek birşey bilmek gerekmiyor zaten dur sus otur gir çık ders bitiyo. anlatılanda word excel.
bazen kendimi laboratuarda öğrencilerin başında duran bir internet cafe işletmecisi gibi hissediyorum...  | |
|
|
 |
mkaratas
Seçkin Üye

| Niçin bilgisayar öğretmeni olmayı tercih ettiniz? 05 Nis 2008, 23:00 | |
| asıl soru şu olmalıydı. HERKES İSTEDİĞİ MESLEĞİ Mİ YAPIYOR. Evet arkadaşlar asıl soru bu. Belki aramızda ressam olmak isteyen veya arkeolog olmak idteyen de vardır. Ama Türkiye nin şartları doğrultusunda bunu ancak burjuva sınıfı insanlar seçiyor. Nedenini siz zaten biliyorsunuz.
Ekonomik needenlerden dolayı herkes kendine ekmek yiyeceği meslekleri seçiyr. Ben Dalgıç olmak isterdim veya arkeoloji ile uğraşmak isterdim. Bu meslekleri seçseydim Kiramı bile ödeyemezdim. Meslek Lisesi çıkışlıyım bu önümü daha da kısıtladı.
Madem Öğretmen olacaktım Matematik öğretmeni olmak isterdim. ÖSS Sınavında 45 de 45 yapmıştım. Hocalarımın çözemediği soruları çözerdim ama sonuç = 0 
En son mkaratas tarafından 05 Nis 2008, 23:02 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi | |
|
|
 |
tsgursoy
Site Gezgini

|
| Niçin bilgisayar öğretmeni olmayı tercih ettiniz? 05 Nis 2008, 23:01 | |
| aldığım puan dişhekimliğine yetmeyince
bir arkadaş ta bilgisayar güzel yaz kardeş diyince
pek ilgilenmediğim bu alana girmiş oldum..
çok şükür iyike yazmışım.. | |
|
|
 |
sitelerde
Tecrübeli Üye

|
| Niçin bilgisayar öğretmeni olmayı tercih ettiniz? 05 Nis 2008, 23:07 | |
|
 |
 |
KEMAL GÜRÜZ seçti ben değil  |
Bu gerçeği açıklamalıyım rtyucel,
Kemal Gürüz suçsuzdur.
Ona da bir seçtiren vardı.
...
Ben bu katsayının ağırlığı artırılmadan ve alandışı tercih katsayısı bu kadar düşürülmeden evvel meslek lisesine kaydolmuştum. Son sınıfta kazanamadım. Mezun olduktan sonra da bu değişiklik oldu. Yani tamamen benim tercihim dışında. Meslek liselerinin bu mağduriyeti yoktu o zaman. Hatta liseye kayda gittiğimde müdür yardımcısına üniversite kazanma oranını sormuştum okulun.
Neyse bu tartışma hiç bitmedi, biz üniversiteye girdik bu tartışma sürekli sürdü,
Gençlerin önünü açmak, karar değiştirme haklarını kullandırmak, farklı beceri ve ilgi alanlarını keşfetmek hakkını vermek isteyenler hep bel altı vuranların İmam Hatipleri gündeme getirmesi ile geri adım attılar veya attırıldılar.
Fakat birgün üniversitede Milliyetten Melih Aşık'ın bir yazısını okudum( http://www.milliyet.com/2004/05/04/yazar/asik.html -yazının alt taraflarında, Meslek liseleri avantajlı başlığı altında-) Bu yazısında ne inciler vardı, sinir olmuştum.
Meslek liselerinin çok avantajlı olduğunu savunuyordu yazısında. Bu avantajlar arasında
Dikkaat
Açıköğretime sınavsız girebileceğimiz yazıyordu.
Ya ne büyük avantaj.
Hele üniversite okuduğunuz bölümde meslek liseli olduğu için o bölümü tercih etmek zorunda kalan ve ilk 1000'e girmiş birkaç adam var ise. Yüzdelik diliminiz 3 ise. Böyle avantajı babanız vermez(!)
Yani yasakçılar bu kadar sığ malesef. | |
|
|
 |
rtyucel
Süper Üye

| Niçin bilgisayar öğretmeni olmayı tercih ettiniz? 05 Nis 2008, 23:20 | |
| Aslına bakarsan isimler önemsiz. O dönemde o kararın altına imza atan kimler varsa bizlerin içinde bulunduğu nesilin durumundan onlar sorumludur.
Aslına bakarsanız da 9 senedir içimde hala kanayan bir yaradır. Meslek liselerini nerelerden nerelere getirdiler. Şimdide bas bas "meslek lisesi memleket meselesi" adı altında kampanyalarla meslek liselerinin eski popülerliğini kazandırmaya calisiyorlar.
Ben meslek lisesinde öğretmenlik yapıyorum ve öğrencilerimin durumunu görünce ve üniversiteye gitmek istediklerini söylediklerinde inanın içim sızlıyor.
Aslında yazacağım çok şey var ama yine içimde kalsın. | |
|
|
 |
sitelerde
Tecrübeli Üye

|
| Niçin bilgisayar öğretmeni olmayı tercih ettiniz? 05 Nis 2008, 23:26 | |
| Evet rtyucel hocam haklısınız,
İsimler önemsiz, gazete manşetlerinin bile telefonlarla belirlendiği bir dönemin ürünüydü, bunu hatırlatmak istedim.
Fakat bugün meslek liselerinde ilk 1000 girebilecek öğrenciler yoktur herhalde, o zamanlar vardı.
Ayrıca sürekli şu tekrarlanıyordu, meslek liselerine yapılan harcama normal liselere yapılan harcamanın bir kaç katıdır. Buna dayanarak hayatımıza İPOTEK koyuyorlardı.
E tamam, velev ki kabul etsek bu İPOTEĞİ neden bilgisayar mühendisliği seçemiyorduk? NEDEN? Seçtiğimizde neden alan dışı sayılıyordu bilgisayar mühendisliği?
Bunları bildiğinize eminim ama hala bazı düz liseli arkadaşlar bunları bilmeyerek yorum yapabiliyorlar, bu sitede rastlamadım ama var. Öğrenmeleri için ben bir tekrar edeyim dedim. | |
|
|
 |
sguner_23
Seçkin Üye

Kayıt: 22 Mar 2008 Mesajlar: 595 Konum: Van /Erciş Memleket:Elazığ |
| Niçin bilgisayar öğretmeni olmayı tercih ettiniz? 06 Nis 2008, 15:01 | |
| | değerli meslektaşlarım hepinize yaptığınız yorumlardan dolayı teşekkür ederim... | |
|
|
 |
sisiew
Yeni Üye

|
| Niçin bilgisayar öğretmeni olmayı tercih ettiniz? 11 May 2008, 12:34 | |
| | s.a. hocalarım bende elektronik mezunuyum bu sene össde elektronik ve bilgisayar öğretmenliği bölümünü yazmak istiyorum. mezun olunca bilgisayar öğretmenliği yapabiliyomuşsun. en azından sadece elektronik öğretmenliğinden (atama açısından) iidir diyorum. ve öğretmenliğede ayrı bir ilgim var. ne dersiniz pişman olurmuyum. yard olun lütfen yolun başındayken kararımızı iyi verelim diyorum. en kötü ihtimalle özel sektöde çalışırım veya kendi dük. açarım falan diorum nasıl ii düşünüyomuyum. veya hem özel hem devlette çalışırımda diorum. ama çok bilgim yok. nasıl düşüncelerim olcak gibimi yoksa imkansızmı yard olun lütfen.. teşekkürler. | |
|
|
 |
|
|