|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
atungad
Seçkin Üye

|
| Neden Turkuaz? 12 Hzr 2008, 9:16 | |
| Arkadaşlar bir şeyi merak ettim. Bizim milli takımımız neden turkuaz giyiniyor. Bizim bayrağımız mı değişti.Niye diğer takımlar forma değiştirmiyorda biz değiştiriyoruz. Bu şahsen benim zoruma gitti.  | |
|
|
 |
enden
Aktif Üye

| Neden Turkuaz? 12 Hzr 2008, 9:19 | |
| Turkuaz ya da Türk mavisi, camgöbeği renginin hafifçe mavi tonudur. Renk turkuaz taşının rengi sebebiyle bu ismi almıştır. Türk'ün Fransızca'daki karşılığı olan Turquoisedan gelir.
Bütünsel tıp döneminde turkuaz renginin hastaları sakinleştirici etkisinden yararlanılmıştır; özellikle panik atak veya maniye eğilimli hastaların tedavisinde kullanılmıştır. Daha hafif derecede olmak üzere önemli psikiyatri hastahaneleri de turkuaz ve maviyle yeşilin öteki tonlarını hastaları rahatlamak üzere duvarları bu renklere boyayarak kullanmaktadır. | |
|
|
 |
enden
Aktif Üye

| Neden Turkuaz? 12 Hzr 2008, 9:22 | |
| | Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin resmi internet sitesinde yer alan bir forumda, A Milli Takım'ın deplasman maçlarında giyeceği turkuaz-beyaz forma için ''Dünyada forma renginin ismiyle aynı adı taşıyan başka bir millet yok'' denildi. | |
|
|
 |
hgvural
Aktif Üye

| Neden Turkuaz? 12 Hzr 2008, 9:25 | |
| | Hocam bence Turkuaz renk bi marka olacak. Mesela hollandalılara nasıl portakallar diyorlarsa bizede Turkuazlar diyecekler. Her maçımıza bu formayla çıkarsak artık tam bir ekol olacaz bence. Bunu bizim bayrak rengimizin değişmiş olmasıyla ilişkilendirmemek gerekir. Ay yıldızımız her zaman göğsümüzdeki yerini koruyacaktır. | |
|
|
 |
saraci41
Aktif Üye

| Neden Turkuaz? 12 Hzr 2008, 9:43 | |
| Renk güzel ama forma da bence osmanlı motifleri olmalı  | |
|
|
 |
saraci41
Aktif Üye

| Neden Turkuaz? 12 Hzr 2008, 9:45 | |
| Renk güzel ama forma da bence osmanlı motifleri olmalı  | |
|
|
 |
ataaka
Aktif Üye

| Neden Turkuaz? 12 Hzr 2008, 9:46 | |
| | Bence Kırmızı Beyazdan asla vazgeçmemeliyiz | |
|
|
 |
atungad
Seçkin Üye

|
| Neden Turkuaz? 12 Hzr 2008, 9:47 | |
|
 |
 |
Turkuaz ya da Türk mavisi, camgöbeği renginin hafifçe mavi tonudur. Renk turkuaz taşının rengi sebebiyle bu ismi almıştır. Türk'ün Fransızca'daki karşılığı olan Turquoisedan gelir.
Bütünsel tıp döneminde turkuaz renginin hastaları sakinleştirici etkisinden yararlanılmıştır; özellikle panik atak veya maniye eğilimli hastaların tedavisinde kullanılmıştır. Daha hafif derecede olmak üzere önemli psikiyatri hastahaneleri de turkuaz ve maviyle yeşilin öteki tonlarını hastaları rahatlamak üzere duvarları bu renklere boyayarak kullanmaktadır. |
Turkuaz dediğin, aslında bir taş, firuze...
Türkiye’de yok!
Çin’de çıkarılıyor, İran’da çıkarılıyor. Türkiye üzerinden Avrupa’ya gittiği için, Fransızlar "Turquoise" demiş.
Turkuaz rengi türk rengi değildir. İşte hocam bizleri bu psikolojik harp denen yöntemlere çürütüyorlar. 311.dönem burdurda öğretmen askerlik yapan arkadaşalr binbaşının konferansına geldilerse beni anlayacaklardır. Bizim bayrağımız bu gibi yerlerde temsil edemeyeceksek nerelerde göstereceğiz arkadaşlar. Yılmaz Özdil'in yazısıda bu konu üzerinde. Bence bir bayrağımızı simgelemeliydik. Yanlış bir hareket olarak görüyorum. | |
|
|
 |
mostwanted
Seçkin Üye

| Neden Turkuaz? 12 Hzr 2008, 12:30 | |
| | italya gök mavi hollanda portakal rengi.onlarında bayraklarında bu renkler yok güzel olmuş bence | |
|
|
 |
fseven
Site Gezgini

|
| Neden Turkuaz? 12 Hzr 2008, 12:33 | |
|
 |
 |
Hocam bence Turkuaz renk bi marka olacak. Mesela hollandalılara nasıl portakallar diyorlarsa bizede Turkuazlar diyecekler. Her maçımıza bu formayla çıkarsak artık tam bir ekol olacaz bence. Bunu bizim bayrak rengimizin değişmiş olmasıyla ilişkilendirmemek gerekir. Ay yıldızımız her zaman göğsümüzdeki yerini koruyacaktır. |
Güzel yorum  | |
|
|
 |
atungad
Seçkin Üye

|
| Neden Turkuaz? 12 Hzr 2008, 13:20 | |
| | Zaten avrupa birliği adı altında trafik simgelerimiz mavi oldu. Formamız turkuaz oldu bizlerde güzel oldu diyelim. Ayyıldız hepimizin kalbinde. Neyse ama demekki kimse için bu gibi ayrıntılar önemli değil. Belki ben abartıyorumdur. Yorumlarınız için teşekkürler. | |
|
|
 |
cagdas
Aktif Üye

|
| Neden Turkuaz? 12 Hzr 2008, 13:36 | |
| | kırmızı - beyazı destekliyorum. | |
|
|
 |
|