|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
atungad
Seçkin Üye

|
| Neden Turkuaz? 13 Hzr 2008, 7:53 | |
|
 |
 |
Ne kadar saçma bir düşünce ya.Kırmızı olsa ne olur beyaz olsa ne olur.Neden gereksiz işlere bağlanıp kalıyoruz.
Turkuaz Tarih boyunca Selçuklularda Osmanlıda Gücü,barışı ve huzuru temsil eder.Atalarımızın bu rengi çok kullanmasından dolayı Bu rengin Türklükle Alakasını bizzat onlar kurmuştur.hindiyi ilk kez turkiye'de goren ingilizlerin hindiye turkey adini vermesi gibi.
Bir kişinin yazması ile tarihi değiştirdiğini mi sanıyorsunuz.Bir renk dahi olsa içinde Türk kelimesi geçmesinden rahatsız oluyorsunuz.
Biz cahil derken, mektep görmemişleri kast etmiyoruz; kast ettiğimiz ilim hakikat bilmektir, yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıkabileceği gibi hiç okumak bilmeyenden de hakikati bilen gerçek alimler çıkabilir...
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK |
Hocam bu renk seçilirken Selçuklumu düşünüldü. Cahil olmayacak kadar bu işleri biliyoruz.Değrler yaşanarak korunur.Bugün forma değişir yarın bayrak değişir. Bu kırmızı renk kutsal bir renkse bunu taşımakta kutsaldır. İstiklal Marşımızıda içimizde kalbimizde söyleyelim. Bizler milliyetçiliğimizi bu gibi yerlerde gösteremediktan sonra birbirimize milliyetçilikmi oynayacağız. İçimiz Hakka, dışımız halka olmalı diye düşünüyorum. Saygılar. | |
|
|
 |
mkpatriot
Seçkin Üye

| Neden Turkuaz? 13 Hzr 2008, 8:09 | |
|
 |
 |
 |
 |
Ne kadar saçma bir düşünce ya.Kırmızı olsa ne olur beyaz olsa ne olur.Neden gereksiz işlere bağlanıp kalıyoruz.
Turkuaz Tarih boyunca Selçuklularda Osmanlıda Gücü,barışı ve huzuru temsil eder.Atalarımızın bu rengi çok kullanmasından dolayı Bu rengin Türklükle Alakasını bizzat onlar kurmuştur.hindiyi ilk kez turkiye'de goren ingilizlerin hindiye turkey adini vermesi gibi.
Bir kişinin yazması ile tarihi değiştirdiğini mi sanıyorsunuz.Bir renk dahi olsa içinde Türk kelimesi geçmesinden rahatsız oluyorsunuz.
Biz cahil derken, mektep görmemişleri kast etmiyoruz; kast ettiğimiz ilim hakikat bilmektir, yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıkabileceği gibi hiç okumak bilmeyenden de hakikati bilen gerçek alimler çıkabilir...
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK |
Hocam bu renk seçilirken Selçuklumu düşünüldü. Cahil olmayacak kadar bu işleri biliyoruz.Değrler yaşanarak korunur.Bugün forma değişir yarın bayrak değişir. Bu kırmızı renk kutsal bir renkse bunu taşımakta kutsaldır. İstiklal Marşımızıda içimizde kalbimizde söyleyelim. Bizler milliyetçiliğimizi bu gibi yerlerde gösteremediktan sonra birbirimize milliyetçilikmi oynayacağız. İçimiz Hakka, dışımız halka olmalı diye düşünüyorum. Saygılar. |
 | |
|
|
 |
esperadoz
Aktif Üye

|
| Neden Turkuaz? 13 Hzr 2008, 8:17 | |
| Hayırlısı olsun diyelim  | |
|
|
 |
Gökbayrak
Seçkin Üye

| Neden Turkuaz? 13 Hzr 2008, 8:50 | |
| @atungad @mkpatriot
Turkuaz Mavisinin Türklükle alakası yok diyenlere cevap için.Düşünülüp düşünülmediğini billmiyorum tabii.
Ben kimseye cahil demedim sadece çok sevdiğim duvara asılması gereken vecibelerden birini yazdım.
Bu ülkü renklerle ve dış görünüşle belirtileyemecek kadar büyüktür hocam.Bunu anlamak için yaşamak gerekir.Ne ben size anlatabilirim.Ne de anlatabilsem siz anlayabilirsiniz.Saygılar. | |
|
|
 |
atungad
Seçkin Üye

|
| Neden Turkuaz? 13 Hzr 2008, 9:05 | |
| | Gökbayrak hocam, bakın anlayabilirsiniz falan diyerek konuşmayın. Tamam konu kapanmıştır. Ben burda polemiğe girme niyetinde değilim.sadece düşüncelerimi paylaştım. Sizin düşünceniz size benimki banadır.Bizde inandığımız değerleri yaşamaya çalışan insanlarızdır. | |
|
|
 |
Gökbayrak
Seçkin Üye

| Neden Turkuaz? 13 Hzr 2008, 9:08 | |
| @atungad
Bu ülküyü ben de anlayamadım zaten hocam merak etmeyin.İkimizde aynı konumdayız.Bende düşüncemi söylemiştim. | |
|
|
 |
ba2khan
Tecrübeli Üye

|
| Neden Turkuaz? 13 Hzr 2008, 19:45 | |
| | Turkuaz Türk rengidir,bence gayetde güzel duruyor ,ayrıca portekize yenilince herkes forma yüzünden dedi ,ee isviçreyi yendik bu sefer kimse forma hakkında konuşmadı ,bu işlerin forma rengiyle alakası yokmuş demekki | |
|
|
 |
|
|