|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
atungad
Seçkin Üye

|
| Neden Turkuaz? 12 Hzr 2008, 13:20 | |
| | Zaten avrupa birliği adı altında trafik simgelerimiz mavi oldu. Formamız turkuaz oldu bizlerde güzel oldu diyelim. Ayyıldız hepimizin kalbinde. Neyse ama demekki kimse için bu gibi ayrıntılar önemli değil. Belki ben abartıyorumdur. Yorumlarınız için teşekkürler. | |
|
|
 |
cagdas
Aktif Üye

|
| Neden Turkuaz? 12 Hzr 2008, 13:36 | |
| | kırmızı - beyazı destekliyorum. | |
|
|
 |
Amisos
Tecrübeli Üye

|
| Neden Turkuaz? 12 Hzr 2008, 13:38 | |
| Yılmaz ÖZDİL'in yazısının tam metni...
SENSİN TURKUAZ!
Mesela, Alex Ferguson...
9 defa İngiltere Şampiyonluğu.
1 defa İskoçya Şampiyonluğu.
2 Kupa Galipleri Kupası.
2 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu.
2 Süper Kupa.
1 Kıtalararası Kupa aldı.
Ola ola "sir" olabildi.
*
Bizimki "imparator..."
Bu yalakalıkla 2-0 gene iyi.
*
Şenol Güneş, Gucci giymiyor.
Lucescu "çingene."
Löw "köylü."
Bosque "Yeniköy kasabı."
Zico "stajyer" bu arada.
*
Ama benim takıldığım yer başka...
*
Turkuaz Türk rengi değildir.
Turkuaz Türk rengi olsa...
En azından Türklerin haberi olur!
*
Turkuaz dediğin, aslında bir taş, firuze...
Türkiye'de yok!
Çin'de çıkarılıyor, İran'da çıkarılıyor. Türkiye üzerinden Avrupa'ya gittiği için, Fransızlar "Turquoise" demiş.
*
Renk, Doğu'dan.
Sıfat, Batı'dan.
Forma, okyanusun öte yanı...
Amerikalı Nike'tan.
Bunun neresi Türk?
*
Gıcıksanız kırmızı-beyaz'a açık açık söyleyin kardeşim, hiç lafı dolandırmayın.
Yılmaz ÖZDİL(Hürriyet)
10 Haziran 2008, Salı
********** | |
|
|
 |
karinca_52
Süper Üye

| Neden Turkuaz? 12 Hzr 2008, 13:38 | |
| kırmızı beyaz  | |
|
|
 |
mkpatriot
Seçkin Üye

| Neden Turkuaz? 12 Hzr 2008, 13:42 | |
| atungad kardeşim ve hocam
seni taktir ediyor ve sevgiyle karşılıyorum gerçekten de haklısın bizim üzerimizde oyunlar oynannıyor tarih boyunca hep oynandı,gelecektede hep oynanacaktır.
Ancak şunu bilmek gerek O 11 futbolcu oraya formasız çıksada gögüslerine Ayyıldız amplemi kazımak zorundalar.Bizi orada temsil eden gögüslerindeki ayyıldız
Şimdiii Avrupa birliği herşeyi değiştiryor doğrusun,Ancak Bayrağınızdaki o beyaz ayyıldızı turkuaz yapın derlerse iştee o zaman e...belliriz bundan kimsenin kuşkusu olmasın
Gerçi içimizde bizim üzerimizde oynayanlar çokkk meclistede varlar gazetelerdede,bizleri karştırmak isteyenler umarım ememllerine ulaşamayacaklar.
Burada önemli görev yeni nesil aklı başında olan öğretmenlere düşmekte arkadaşlar lütfen çocuklarımıza temel eğitimde bayrak vatan millet sevgisini aşılayalım boş geçmesinler yoksa liselerde törende marş okuyan bulamayacamız gibi anneyi babayı doğruyanlarında artacağından emin olabilirsiniz.Çünkü bunlar gelecekten ümidi olmayan boş beleş yaşayan geçlerin elinden ve aklından çıkmaktadır.
Marş demişken,marşların en güzeli bizi temsil eden okununca içimizi burkan o marş,M.Akif'in eline dilini yüreğine sağlık onu anmadan edemedim burda.Mekanı cennet, dua edeni çok olsun.
Herkes akıllı başında olsun bizleri daha güzel günlere ulaşacağız.Saygılar
Ne çikolataydı ama Turkuazda olsak yendik.  | |
|
|
 |
rtyucel
Süper Üye

| Neden Turkuaz? 12 Hzr 2008, 14:10 | |
| walla bir kütahyalı olarak kütahyasporumuzun grubu olan turkuazlar sayesinde turkuaz rengine alışıktım zaten. şimdi bir de millilerimizde bu renklerle bütünleşince daha bi güzel oldu ortam ya  | |
|
|
 |
ozkaan
Seçkin Üye

|
| Neden Turkuaz? 12 Hzr 2008, 14:35 | |
| yılmaz özdilin yazısını tekrar veriyor ve yorum yapmıyorum ALTINA İMZAMI ATIYORUM
Turkuaz Türk rengi değildir.
Turkuaz Türk rengi olsa...
En azından Türklerin haberi olur!
*
Turkuaz dediğin, aslında bir taş, firuze...
Türkiye'de yok!
Çin'de çıkarılıyor, İran'da çıkarılıyor. Türkiye üzerinden Avrupa'ya gittiği için, Fransızlar "Turquoise" demiş.
*
Renk, Doğu'dan.
Sıfat, Batı'dan.
Forma, okyanusun öte yanı...
Amerikalı Nike'tan.
Bunun neresi Türk?
*
Gıcıksanız kırmızı-beyaz'a açık açık söyleyin kardeşim, hiç lafı dolandırmayın.
Yılmaz ÖZDİL(Hürriyet)
10 Haziran 2008, Salı | |
|
|
 |
ilede_sen
Seçkin Üye

Kayıt: 09 May 2008 Mesajlar: 752 Konum: istanbul/mecidiyeköy |
| Neden Turkuaz? 12 Hzr 2008, 16:02 | |
|
 |
 |
 |
 |
Hocam bence Turkuaz renk bi marka olacak. Mesela hollandalılara nasıl portakallar diyorlarsa bizede Turkuazlar diyecekler. Her maçımıza bu formayla çıkarsak artık tam bir ekol olacaz bence. Bunu bizim bayrak rengimizin değişmiş olmasıyla ilişkilendirmemek gerekir. Ay yıldızımız her zaman göğsümüzdeki yerini koruyacaktır. |
Güzel yorum  |
bizim kırmızı beyaz ımız neden kırmızı beyaz nerden çıkmış bu renk bilseniz asla o formada öle saçma renk olmaz.ben karşıyım.
eğer başarısız olursak o forma yüzünden | |
|
|
 |
Gökbayrak
Seçkin Üye

| Neden Turkuaz? 12 Hzr 2008, 16:40 | |
| Ne kadar saçma bir düşünce ya.Kırmızı olsa ne olur beyaz olsa ne olur.Neden gereksiz işlere bağlanıp kalıyoruz.
Turkuaz Tarih boyunca Selçuklularda Osmanlıda Gücü,barışı ve huzuru temsil eder.Atalarımızın bu rengi çok kullanmasından dolayı Bu rengin Türklükle Alakasını bizzat onlar kurmuştur.hindiyi ilk kez turkiye'de goren ingilizlerin hindiye turkey adini vermesi gibi.
Bir kişinin yazması ile tarihi değiştirdiğini mi sanıyorsunuz.Bir renk dahi olsa içinde Türk kelimesi geçmesinden rahatsız oluyorsunuz.
Biz cahil derken, mektep görmemişleri kast etmiyoruz; kast ettiğimiz ilim hakikat bilmektir, yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıkabileceği gibi hiç okumak bilmeyenden de hakikati bilen gerçek alimler çıkabilir...
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK | |
|
|
 |
mostwanted
Seçkin Üye

| Neden Turkuaz? 12 Hzr 2008, 16:46 | |
| | yabancıların türk mavisi dediği bir renk kökeni neresi olursa olsun artık türkiyeyle özdeşleşmiş | |
|
|
 |
atungad
Seçkin Üye

|
| Neden Turkuaz? 13 Hzr 2008, 7:53 | |
|
 |
 |
Ne kadar saçma bir düşünce ya.Kırmızı olsa ne olur beyaz olsa ne olur.Neden gereksiz işlere bağlanıp kalıyoruz.
Turkuaz Tarih boyunca Selçuklularda Osmanlıda Gücü,barışı ve huzuru temsil eder.Atalarımızın bu rengi çok kullanmasından dolayı Bu rengin Türklükle Alakasını bizzat onlar kurmuştur.hindiyi ilk kez turkiye'de goren ingilizlerin hindiye turkey adini vermesi gibi.
Bir kişinin yazması ile tarihi değiştirdiğini mi sanıyorsunuz.Bir renk dahi olsa içinde Türk kelimesi geçmesinden rahatsız oluyorsunuz.
Biz cahil derken, mektep görmemişleri kast etmiyoruz; kast ettiğimiz ilim hakikat bilmektir, yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıkabileceği gibi hiç okumak bilmeyenden de hakikati bilen gerçek alimler çıkabilir...
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK |
Hocam bu renk seçilirken Selçuklumu düşünüldü. Cahil olmayacak kadar bu işleri biliyoruz.Değrler yaşanarak korunur.Bugün forma değişir yarın bayrak değişir. Bu kırmızı renk kutsal bir renkse bunu taşımakta kutsaldır. İstiklal Marşımızıda içimizde kalbimizde söyleyelim. Bizler milliyetçiliğimizi bu gibi yerlerde gösteremediktan sonra birbirimize milliyetçilikmi oynayacağız. İçimiz Hakka, dışımız halka olmalı diye düşünüyorum. Saygılar. | |
|
|
 |
mkpatriot
Seçkin Üye

| Neden Turkuaz? 13 Hzr 2008, 8:09 | |
|
 |
 |
 |
 |
Ne kadar saçma bir düşünce ya.Kırmızı olsa ne olur beyaz olsa ne olur.Neden gereksiz işlere bağlanıp kalıyoruz.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK |
Hocam bu renk seçilirken Selçuklumu düşünüldü. Cahil olmayacak kadar bu işleri biliyoruz.Değrler yaşanarak korunur.Bugün forma değişir yarın bayrak değişir. Bu kırmızı renk kutsal bir renkse bunu taşımakta kutsaldır. İstiklal Marşımızıda içimizde kalbimizde söyleyelim. Bizler milliyetçiliğimizi bu gibi yerlerde gösteremediktan sonra birbirimize milliyetçilikmi oynayacağız. İçimiz Hakka, dışımız halka olmalı diye düşünüyorum. Saygılar. |
 | |
|
|
 |
|
|