|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
samil
Aktif Üye

| Ncomputing L230 Network Terminali 22 Ekm 2007, 17:28 | |
| Ncomputing L230 Network Terminali UXP (User eXtention Protocol) protokolünü kullanan tek bir PC üzerinde eş zamanlı ve bağımsız çalışma imkanı sağlayan network tabanlı bir sistem aygıtıdır.Tüm email, internet sayfaları, ofis programları ve bir çok uygulamayı ayrı bir bilgisayardaki gibi kullanabilme imkanı sağlar.
Birden fazla bilgisayarın kullanıldığı şirketler, eğitim kurumları, hastahaneler, devlet kurumları ve ev kulanıcıları için ideal bir çözümdür.Yenileme maliyetlerini ve yönetim zorluklarını ortadan kaldırır.Diğer bilgisayar sistemlerine göre % 80 daha ucuzdur
Arkadaşlar Sitedeki açıklamalar böyle. İnceledim bence Bir bt sınıfı için uygun bir çözüm gibi görünüyor.
http://www.dojop.com.tr/kulturatakoy.aspx örnek uygulamalara bakarsak bence çok güzel. Düşünüyorumda 20 tane dvd/cd sürücüsü ram harddisk fan vb. gibi donanım birimlerinden ve 20 tane işletim sistemiyle ugraşmak gerekmiyor. ve ayrıca sistemi sadece ana makinayı update ederek yenilemiş oluyoruz. 20 bilgisayarı yenilemeye gerek kalmıyor.Bence Milli eğitim bt lerde Böyle sistemler kullanmalı. Bazı illerimizde maliye, emniyet ve üniversiteler kullanıyor.
Ayrıca Thin-Client ile Karşılaştırma sonuçlarıda var.
Eğitim teknolojileri genel müdürlüğünün bu konuyu düşünmesi lazım bence. Ben bu önerimi Eğitim teknolojileri genel müdürlüğüne'de yapacagım. Bu gün müdürümle konuştuk çok hoşuna gitti. Tartışarak bu konuyu duyurabiliriz arkadaşlar.
Yorumlarınızı bekliyorum... | |
|
|
 |
samil
Aktif Üye

| Ncomputing L230 Network Terminali 22 Ekm 2007, 21:58 | |
| Valla arkadaşlar ben bu konuyu öğrenince bayağı heyecenlanmıştım. demek sizin pek dikkatini çekmedi.acaba başlığa acil dikkat falanmı yazsaydım  | |
|
|
 |
ender123
Yeni Üye

|
| 1 PC = 30 KULLANICI 10 Arl 2007, 18:18 | |
| Ben bu sistemi sınıfımda kullanmaya başladım. Ders esnasında yaşadığım her türlü donanım sorununa çözüm getirdi. Artık derslerde bilgisayar tamir eden bir öğretmen olmaktan çıktım.
Bu ürünlerle birlikte gelen ücretsiz bir yönetim yazılımı da var. Bu yazılım sayesinde öğrencilerin ekranını izleyip onlara yardımcı olabiliyorum.
Sınıfımda yöneteceğim 3 XP makinam var ve hepsini tek bir makinadan yönetebiliyorum.
Sene sonunda 30 bilgisayarı yeniden formatlayıp, işletim sistemi kurmama gerek kalmayacak!
Herkese bu sistemi tavsiye ederim. Özellikle bizim gibi yatırım için kaynak sıkıntısı çeken bir ülkede, bilgisayar kullanımının yaygınlaştırılması için bu sistemin okullara getirilmesi hem yönetimsel hem de kanaklar açısından büyük avantajlar getirecektir.
Geçen gün okuduğum bir habere göre Makedonya hükümeti tüm okullarında bu sisteme geçiyormuş. Akıllıca valla. Her öğrenciye bir PC adı altında eğitim alanında bir atılım yapmaya karar verdiklerini görüyorum. Bizim ülkemizde de bu şekilde acil bir atılım yapılması gerektiği açıkça ortada....
Kısacası benim görüşlerim bunlar. Diğer yorumları size bırakıyorum. | |
|
|
 |
samil
Aktif Üye

| Ncomputing L230 Network Terminali 10 Arl 2007, 18:43 | |
| | evet ender hocam aynı görüşleri paylaşıyoruz. Bu sistemi Kendi imkanlarınızla kurdunuz galiba. tam olarak kaça patladı size. Ana makinaları 10'ar alarak iki tane makinaya bağlamışınız galiba. bu sayede server 2003 kullanmana gerek kalmamıştır. Sizde istegin ana makinalarla birlikte kaça mal oldu ve performans olarak nasıl? ve öğrencilere nasıl karşıladı bu sistemi. | |
|
|
 |
cogullu
Moderatör

| Ncomputing L230 Network Terminali 11 Arl 2007, 0:24 | |
| enteresan bişeye benziyor benim anladığım kadarıyla bir ana makina var ve diğer client bilgsayarlar bu ana makinaya bağlı ama client makinalarda kasa yok , sadece küçük bir alet var, bu demek oluyor ki bütün client makinalar ana bilgisayarı kullanıyor, hızlı mı acaba  | |
|
|
 |
ender123
Yeni Üye

|
| Ncomputing L230 Network Terminali 18 Arl 2007, 9:33 | |
| Evet bu sistemi kendim kurdum ve inanılmaz maliyet avantajı getirdi. Eski laboratuvardaki 3 XP PC'mi biraz güçlendirerek bunlara 9'ar adet L230 terminal bağlayarak toplamda 30 kullanıcılı bir laboratuvar oluşturdum. Terminallerin yaklaşık fiyatı 225$ - 240$ arasında. Laboratuvarımdaki diğer eski 27 adet bilgisayarı da öğretmenler odalarına yerleştirerek okulumda bilgisayar kullanımını yaygınlaştırdım.
Öğrencilerin ilk tepkisi çok olumluydu. Çünkü eski sistemde sürekli donanım tamir etmekten ve arızalı bilgisayarlardan dolayı doğru düzgün ders yapamıyordum ve öğrenciler mecburen 1 bilgisayara ikişerli oturmak zorunda kalıyorlardı. Bu da tabii ki kargaşaya neden oluyordu. Şu anda öğrencilerimin tek memnun olmadığı nokta benden habersiz oyun oynayamıyorlar çünkü yönetim yazılımı ile uzaktan onları izleyebiliyor ve gerektiğinde terminallerini kapatabiliyorum.
Açıkçası ben bu sistemi test ederek aldım. O yüzden performans ile ilgili terminallerden birşey beklememem gerektiğini gördüm. Çünkü ana makinanız ne ise terminal tarafından da aldığınız sonuç o. Yani terminaller kendi üzerinde hiçbir işlem yapmıyorlar. Tamamen ana makinanın donanım ve yazılım kaynaklarını kullanıyorlar. O yüzden de 2-3 yıl sonra laboratuvarımdaki 3 XP bilgisayarın donanımını güçlendirdiğim zaman otomatikman 30 kullanıcının performansını arttırmış olacağım. Bu da bana ileriye dönük olarak da yatırım ve güncelleme maliyetleri açısından avantajlar getirecek.
 |
 |
evet ender hocam aynı görüşleri paylaşıyoruz. Bu sistemi Kendi imkanlarınızla kurdunuz galiba. tam olarak kaça patladı size. Ana makinaları 10'ar alarak iki tane makinaya bağlamışınız galiba. bu sayede server 2003 kullanmana gerek kalmamıştır. Sizde istegin ana makinalarla birlikte kaça mal oldu ve performans olarak nasıl? ve öğrencilere nasıl karşıladı bu sistemi. |
| |
|
|
 |
tmancar
Seçkin Üye

| Ncomputing L230 Network Terminali 18 Arl 2007, 9:41 | |
| Çok güzel bir sistem, ama yeni kurulan BT sınıfları bunun için biraz beklemek zorunda kalacaklar. Kimseye yeni kurulan bir BT sınıfını bu sistemle değiştirmeye ikna edemezsiniz.
Eğer MEB bunu düşünebilirse hem maliyet hem de kullanım açısından tam süper olacak  | |
|
|
 |
tdemirparmak
Aktif Üye

|
| Ncomputing L230 Network Terminali 18 Arl 2007, 10:32 | |
| | İnanılmaz bir lab yönetimi... Pek hoşuma gitti. | |
|
|
 |
cogullu
Moderatör

| Ncomputing L230 Network Terminali 18 Arl 2007, 17:52 | |
| peki ender123
9 terminal bir bilgisayara bağlandığında ana makinada bir yavaşlama söz konusu mu yoksa normal mi çalışıyor, yani hızlı çalışan bir lab için ana bilgisayar özellikleri neler olmalı  | |
|
|
 |
ender123
Yeni Üye

|
| Ana Makinanın Sahip Olması Gereken Özellikler 10 Oca 2008, 9:56 | |
| 10 kullanıcılı bir ana makina için gereken özellikler :
CPU : Core 2 Duo
Ram : 2 GB
Harddisk : Özellikle rpm'i yüksek olan bir harddisk tercih edilmeli.
Bunlar olduğunda kolay kolay bir performans kaybı yaşamazsınız.
Grafik Tasarımı Yapılacak Bir Laboratuvar için önerdiğim ana makina konfigürasyonu :
CPU : Core 2 Quad
Ram : 4 GB
(Malum rendering yapmak cpu'yu zorladığı için iyi bir cpu kullanılmalı)
Yani kısacası performans kaybı yaşanmaması için ne kadar iyi bir ana makina kullanırsanız o kadar iyi. Çünkü 10 kullanıcının sadece bu donanım kaynaklarını paylaşacağını unutmamalısınız.
Yaptığım araştırmalarda kullanan bazı okullar var. İsterseniz bu okulları arayıp referans alabilirsiniz. Kültür Koleji, Irmak Okulları, Burç Koleji, TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU (LALAPAŞA YERLEŞKESİ) vb.. | |
|
|
 |
alim
Aktif Üye

Kayıt: 11 May 2007 Mesajlar: 126 Konum: Artık İstanbul... |
| Ncomputing L230 Network Terminali 14 Oca 2008, 23:15 | |
|
 |
 |
Terminallerin yaklaşık fiyatı 225$ - 240$ arasında. |
Hocam, bu fiyat sadece o kutunun fiyatı mı? | |
|
|
 |
tmancar
Seçkin Üye

| Ncomputing L230 Network Terminali 15 Oca 2008, 9:01 | |
| Bu sistemde oynanabilecek oyunlara baktım, her türlü oyun denmemişte 2D oyunlar, java ve flash oyunları denmiş. Şimdi 3D oyunlar oynanmıyor mu, ya da 3D tasarım programlarını da kullanamıyacak mıyız?
Bir diğer sorumda çözünürlükle alakalı olacak.
"L230 network terminali 640x480, 800x600, 1024x768 (60 – 75 hz ), 1280x1024 (~ 63hz), ve 1440x900 (60 hz) çözünürlük, 16 bit ve 24 bit renk özelliklerindeki monitörleri destekler" diye belirtilmiş. 1280x1024 (75 Hz) kullanılırsa ne oluyor? Yani belirtilenlerin dışında bir çözünürlük veya frekans kullanılırsa ne oluyor? Görüntü gelmiyor mu? | |
|
|
 |
|
|